25 Temmuz 2014 Cuma

Cilt Bakım Rutinim

 
İşte benim cilt bakım ordum zaman zaman bazı ürünler değişiklik gösteriyor daha doğrusu ürünler aynı da markaları değişebiliyor.
Sırasıyla kullandığım ürünler kimi bittikçe aldıklarım/alınacaklar kimi bir daha almayı düşünmediklerim.
 
Kiehl's Ultra Facial Temizleyici: Yapısını, cildimi temizlemesini, kurutmamasını çok seviyorum ama gelin görün ki içeriğinden ötürü yani SLS içerdiği için bitince almayacağım.
Kiehl's Ultra Facial Tonik: Cildimi kurutmayan, alkol içermeyen, süt kıvamlı çok güzel bir tonik bitince alır mıyım bilmiyorum belki alırım belki de alkol içermeyen bir başka markanın toniğini denerim.
Avene Termal Su: Geç keşfettiğim bir ürün ama sanırım vazgeçilmezim oldu bile bir dolu işe yaramasından ötürü kendisini pek bir seviyorum.
Bioderma Sensibio H2O: Şu zamana kadar herhalde 3-4 şişe bitirmişimdir muadilini arasamda memnun kalmadığım için hep sonunda buna dönüyorum.
 
Clinique 7 Day Scrub: Bir başka vazgeçemediğim ürün ben bir peeling delisiyim her gördüğüm peelingi alıp denerim ama bu peeling bitince mutlaka yenisi alınıyor.
Yüksek fiyatlı bir ürün olduğu için uygun fiyatlı muadilini arasamda bulamadığım için Clinique ile yola devam.:)
Yves Rocher Sebo Vegetal Peeling: İlk kez aldığım ve beğendiğim bir ürün granülleri ne çok büyük nede küçük cildi çizmeden temizlemesini, krem yapılı olmasını seviyorum.
Bittiği vakit büyük ihtimal yeniden alacaklarımdan.
Yves Rocher Kayısılı Peeling: Bu da bittikçe aldıklarımdan hatta bitmeden yedeklediklerimden kısaca seviyorum yahu daha ne diyeyim ki.:)
 
Yves Rocher Canlandırıcı Nem Maskesi: Bitmek üzere olan bir maske güzel bir ürün ama çok ahım, şahım değil yine de uygun fiyatlı nem maskesi arayanlara tavsiye ederim.
Bittiği vakit yeniden almayacağım çünkü sebebi Nuxe Nem Maskesidir.:)
Nuxe Nem Maskesi: Göz çevresine de uygulanabiliniyor olmasından ötürü çok sevdiğim, cildimi pammık gibi yapmasına bayıldığım bir maske hemen bitmesin gerçi bitse de alınacak.:)
Yves Rocher Cure Solutions Maske: Yapısını, cildimi arındırıp, nefes aldırmasını sevmiştim.
Fakat şimdilik yeniden alacağım bir ürün değil.
Kiehl's Kil Maskesi: Çok sevdiğim bir ürün özellikle sivilce üzerine sürüldüğünde kurutmasını çok seviyorum.
Haftada 2 kez mutlaka kullanmaya çalışıyorum kış aylarında kuru olan yanaklarıma pek sürmüyorum daha çok t bölgeme sürüyorum ama yazın gelmesiyle tüm yüzüme kullanmaya başladım.
Bittiği vakit büyük ihtimal alacağım çünkü şu ana kadar denediğim en güzel kil maskesi budur.
 
Kiehl's Midnight Recovery Göz Kremi: Göz çevresi morluklarıma çok bir çare olmasa da nemlendirmesini, hafiften verdiği aydınlığı sevdim.
Aklımda bir tane daha göz kremi var ya bu krem bitince onu alacağım veya yine direkt bunu alacağım şimdilik kararsızım.
Biotherm Aquasource Nemlendirici: Hem kış aylarında cildimi nemlendirmesini çok sevdim hem de yaz aylarında nemlendirirken cildimi parlatmamasını sevdim.
Amma velakin içeriğinde parfüm olması sebebiyle hem de yoğun miktarda olmasından dolayı bittiği vakit çok sevsem de sırf bu sebepten ötürü yeniden almayı düşünmüyorum.
Ahh şu parfüm olmayaydı ne güzel anlaşmıştık.
 
Benim cilt bakım rutinim böyleydi kışa doğru bu ekipte bazı değişiklikler olacaktır.:)

7 yorum:

  1. Kiehl's Ultra Facial Cleanser'e ben de bayılıyorum. Kesinlikle harika bir temizleyici :)

    YanıtlaSil
  2. Bende seviyorum ama içeriğinde sls bulunmasından dolayı bitince yeniden almayacağım ama cidden güzel bir temizleyici:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Kiehl's Kil Maskesini 2-3 haftadır, haftada 2 kez banyodan sonra kullanıyorum kullanıyorum. Çok özel bir etkisini de görmedim. O kadar da para verdikten sonra hemen bir kenara atmak istemiyorum. Kullanım şeklinde mi hata yapıyorum? Biraz bilgi verir misin??
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Canım ben banyo sonrası kullanıyorum bir de öyle dene ve benim cildim kuru-karma olduğu için çok fazla sivilce, siyah nokta problemi yok açıkcası ben kendisinden çok memnun kaldım.
    Ama bir de nuxe ve skinceuticals'ın kil maskelerinin çok methini duydum denemedim ama merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle hızlı cevabın için teşekkür ederim :))

    Ben de banyodan sonra kullanıyorum. Mutlaka ciltten ciltte fark ediyor.. Problemli bir cildim ve sivilce problemim yok sadece alnım makyajdan 4-5 saat sonra parlamaya başlıyor o parlamayı geciktirmek amacım..

    Sivilce, alerji yapmadığı sürece bu bitene kadar kullanırım :( sonra da Nuxe'e bakarım..

    Her iki markada cilt bakımında vazgeçilmezim ;))

    YanıtlaSil
  6. Avene ve Bioderma ürünlerini bende kullaniyorum harikalar gercekten güle güle kullan hepsini :)

    YanıtlaSil