28 Eylül 2014 Pazar

Okudum: Peter Pan Ölmeli - John Verdon

 
John Verdon'un şimdiye dek yazdığı bu en şaşırtıcı romanında, her olayı bulmaca çözer gibi ele alan Dave Gurney, polisin belirttiği şekilde işlenmesi imkansız olan bir cinayeti sıra dışı dehasıyla çözebilecek mi…

Varlıklı bir işadamı, annesinin cenazesinde suikasta kurban gitmiştir. Suçlu bulunan karısı tutuklanır ve ömür boyu hapse mahkum edilir. Onun masum olduğuna inanan sürgündeki dedektif Hardwick, bu esrarı çözebilecek tek kişinin, Dahi Dedektif DaveGurney'in kapısını çalar.
Suikastçının, bulunduğu noktadan hedefi vurabilmesinin imkansızlığı sadece Gurney'in dikkat edebileceği küçük bir ayrıntıydı.
Gurney, soruşturma için delilleri toplamaya başladıkça birbiri ardına tuhaflıklar olduğunu fark eder ve çok geçmeden tehlikeli bir adamın, sonucunda sadece ölüm olan şeytani hamleleriyle karşı karşıya kalır. Bu adamla alay eden herkes, bir gün ansızın ortadan kaybolmuş, kendilerinden bir daha hiç haber alınamamıştır. Öldürürken hep aynı şarkıyı mırıldanan, dünyanın en azılı tetikçisi, çocuk görünümlü olduğu için "Peter Pan" denilen sihirbaz bir cani.

"Dehşet verici bir olay ve çatallı yol ayrımında bir dedektif. Kesinlikle başarılı bir kombinasyon."
-New York Daily News-

"SherlockHolmes gibi Gurney de gerçeğe o derece susamış, hassas ve mantıklı."
-New York Times-

"John Verdon gizemli bir olayın akıl almaz örgüsünü işlerken hikayenin en beklenmedik anında ortaya çıkıveren, şeytani bir kurnazlığa sahip."
-Washington Post-
(Tanıtım Bülteninden)
 
*****
 
John Verdon'un okuduğum diğer 2 kitabına nazaran biraz daha sönük kalan ama yine de 2 günde bitirdiğim bir kitap oldu.
Açıkcası bana göre büyük beklentiler olmadan okunması gerekiyor diye düşünüyorum.
Güzel, akıcı bir kitap ama bir Aklından Sayı Tut değil.
Ama yine de ilk sayfasından son sayfasına kadar sıkılmadan okudum.
John Verdon yeni bir kitap çıkarsa yine alırım eğer sizde bu tarz cinayet-polisiye romanları seviyorsanız ve daha önce John Verdon okumadıysanız bu kitabı da yazarın diğer kitaplarını da okumanızı tavsiye ederim.:)
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder