14 Ocak 2012 Cumartesi

Bir Devrin Sonu

Soğuk, kasvetli, yağışlı bir 14 ocak günü ve sabah televizyonda bir gece önce yani 13 ocakta iki efsanenin birer saat arayla ölüm haberini öğrendim.
İki efsaneden biri futbolun, Fenerbahçe'min efsanesi babamdan, dedemden şahane futbolculuğunu, gollerini dinlediğim ama onun zamanında yetişemediğim Ordinaryüs Lefter Küçükandonyadis artık futbolda yaşayan efsane kalmadı.
Son efsane Lefter'di o da gitti sanırım bende oğluma babamdan, dedemden dinlediklerimi anlatacağım eskiden bir futbolcuyu sadece oynadığı takımın taraftarları değil her takımın taraftarı sever, takdir edermiş ama şimdi o günlerin çok uzağındayız keşke cenazesinde sadece sarı-lacivert renkler değilde tüm takımların renkleri, taraftarları olsa efsane layık olduğu gibi uğurlansa.
Fenerbahçe'min ve Türk futbolunun başı sağ olsun... Lefter artık çubuklu bize emanet... Güle Güle Koca Kaptan...

Bu hayata veda eden bir diğer efsane ise Rauf Denktaş Kıbrıs davasının efsanesi hayata gözlerini yumdu ve bir devir daha kapandı.
Bir dava adamıydı Kıbrıs denilince akla gelen ilk ve tek isimdi, yavru vatan için kendini, hayatını adadı, bir özgürlük sevdalısıydı... Kıbrıs halkının ve Denktaş ailesinin başı sağ olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder