27 Ağustos 2014 Çarşamba

Ellere Var Da Bize Yok Mu?

İşte bir dolu kozmetik markası için bunu diyoruz hatta bazı markalar ülkemizde var ama her ürünü gelmeyebiliyor.
Ben bu yazıda severek kullandığım ama ülkemizde satılmayan ürünleri yazacağım elbette gelmesini istediğim daha çok marka var ben sadece kullanıp memnun kaldığım markaları yazayım dedim.

 
Benim kullandığım ülkemizde marka olarak veya renk olarak bulunmayan ürünler bunlar ama keşke bu ve daha fazlası ülkemiz sınırları içerisinde satılsa da bizde alabilsek.
Keşke ülkemizde olsa dediğim drugstore ürünlerin başını sanırım Revlon çekiyordur ama Sleek, MUA, Elf, Catrice, P2, Manhattan ve sanırım bir de Gosh'un da gelmesini isterdim.
Gratis ve Watsons sesimi duysa şu markaları getirse gözümüz, gönlümüz açılsa fena mı olur.:)
Ama bir de high end diye tabir ettiğimiz ve ülkemizin sınırları içerisine ahh keşke girse dediğimiz bazı markalar var ki onlar bir gelse şahane ötesi olur.
Urban Decay, Tarte, Hourglass, Lorac bu 4 markayı Sephora'da görmeyi kim istemez ki?:)
Neyse ben konuya döneyim elimde ki ürünlerle devam edeyim.
 
 
Sleek'ten 2 tane far paletim var ve severek kullanıyorum keşke ülkemizde satılsa da diğer paletlerini de alsam demiyor değilim.:)
Catrice tekli farlar ise hem şekliyle hem yapısıyla şahane diyebileceğim farlar ve bu Catrice markası Essence ile kardeş markalar eyy Gratis, Rossmann duy sesimi getir şu Catrice'yi bi dolu merak ettiğim ürünü var.
Catrice ürünleri bildiğim kadarıyla sadece Almanya'da var aynı P2, Essence ve Manhattan gibi eğer yanlış biliyorsam bilen biri düzeltsin.
Ve hep niye gelmiyor ki dediğim bir ürün de Maybelline Color Tattoo'ların ülkemizde olmayan bir dolu rengi bende sadece Metallic Pomegranate var ve kendisine bayılıyorum.
Amerika'da bu Color Tattoo'ların bir dolu rengi serisi var hatta pigment farları da çıktı.
Maybelline'den gelmesini istediğim Color Whisper rujlar, Fit Me serisi de var hatta kısaca ülkemizde olmayan tüm ürünlerini gelsin istiyorum.
 
 
Elf'in kullandığım ürünlerinden birisi bu jel eyelinerı ne yazık ki sık eyeliner kullanmadığım için kurudu, gitti.
Ama yapısı ve kalıcılığıyla çok sevdiğim bir eyeliner oldu.
Bu markanın aydınlatıcı paleti, Nars'ın Albatross'una dupe olan aydınlatıcısını ve yakın bir arkadaşımda olan farlarını denemiştim onlar da fiyatına göre performansı iyi ürünlerdi.
Ve bir diğer ürün ise Rimmel London Scandal Eyes Göz Kalemlerinin Taupe rengi aslında bu marka Watsons mağazalarında satılıyor hatta bu kalemlerde geldi ama Taupe rengi gelmedi.
Zaten anlamıyorum madem ki bir ürünü getiriyorsunuz o zaman tüm renklerini getirin bir işi de doğru düzgün yapın.
 
 
Aldığımdan beri çok sevdiğim bir allık ve içeriği oldukça temiz, bitkisel bir allık tabi Alverde markası da ne yazık ki ülkemizde yok sadece Almanya'da satılıyor.
Bu markanın sadece allığını kullandım ama diğer ürünlerini de çok merak ediyorum sanırım Alverde'yi getirse getirse Rossmann getirir diye düşünüyorum.
 
 
 
Vee son olarak en severek kullandığım grup rujlar bu 6 rujun 5'i Revlon 1 tanesi MUA hepsinin yapısı çok güzel, kalıcılıkları orta derecede ve eğer ki ülkemizde satılsalar bir dolu rengini almak isterdim.
Revlon'un Lip Butter'larına ayrı bir bayılıyorum tam yazlık şahane rujlar eğer yolunuz Amerika'ya, İngiltere'ye düşerse veya bir tanıdığınız giderse Revlon'un bu rujlarından alın/sipariş edin derim.;)
 
Bir de resmini çekmeyi unuttuğum hatta bu yazıyı yazarken aklıma gelen Sigma makyaj fırçaları var.
Bende sadece 4 tane fırçası var ve hepsinden çok ama çok memnunum özellikle F80 ve F82 fırçasına bayılıyorum.
MAC'in muadili fırçaları ve MAC'te olmayan fırçalarıyla, kalitesiyle, MAC'e nazaran daha uygun fiyatıyla sevilesi fırçalar ama ne yazık ki ülkemizde yok.
Real Techniques fırçaların geldiği gibi umarım bir gün Sigma fırçalar da gelir.
 
Benim kulllandığım, sevdiğim ama malesef ülkemizde satılmayan ürünler bunlardı.
Elbette gönül neler neler istiyor hatta yurtdışına çıkan bir tanıdık bulduk mu hemen yakasına yapışıyoruz bazen gözümüzü karartıp gümrüğe takılırsa korkusunu yaşayarak internetten sipariş veriyoruz.
Umarım bir gün ülkemizde ya bu yurtdışı kozmetik siparişleriyle ilgili yasak kalkar veya hem drugstore hem de high end markalar Sephora, Gratis, Watsons vb. mağazaların raflarında olur.;)
 
Sizin ahh keşke canım ülkemde satılsa dediğiniz marka veya markalar neler?
 
 
 

17 yorum:

  1. Catrice'in urunleri cok guzel <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece farlarını denedim ve çok beğendim diğer ürünlerini çok merak ediyorum.:)

      Sil
  2. ah keşke... umarım duyarlar sesimizi. coastal scents, bh cosmetics,kiko,elf,berry m olsa. Belki duyarlar sesimizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bak Kiko'yu unutmuşum hiç ürünlerini kullanmadım ama çok merak ediyorum.:)

      Sil
    2. Ben de bu saydıklarım arasından sadece berry m i kullandım. İngiltere de top shopta satılıyor ve yok yok ^.^

      Sil
    3. Barry M'i duydum hatta yabancı sitelerde görüyorum ama hiç kullanmadım en popüler olan Revlon, Sleek bile gelmiyorken Barry M falan hayal :/

      Sil
  3. sanırım sigma'yı kozmela getirecekmiş. geçen haftalarda facebook sayfalarında görmüştüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy hadi inşallah bi gelse alacağım kaç tane fırça var.:)

      Sil
  4. Yazinda degindiklerine katiliyorum ama iki noktaya ekleme yapayim :) Ilki Catrice cogu Avrupa ulkesinde var ben Rusya ve Polonya'da gordum. Ikincisi Maybelline color tattoolarin o nude, metalik vs. urunleri America-exclusive diye geciyor ve Kuzey ve Guney Amerika haric satilmiyorlar. Pigmentleri de oyle :) Mavi ve bordo iki rengi var Turkiye'de satilmayip diger Avrupa ulkelerinde satilan, onlar gelsin ben de isterim gerci. Bunun disinda Marc Jacobs Beauty de burda gormek istedigim markalardan, ekleme yapayim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzeltmeler için teşekkürler canım Catrice Almanya harici satılmıyor sanıyordum öğrendiğim iyi oldu.:)
      Marc Jacobs'u atlamışım onun da şahane ürünleri var özellikle far paletleri şahane gözüküyor.:)

      Sil
  5. Hepimizin iç sesini okuyan bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. Ben eeen çok Hourglass'ı görmek istiyorum ama uzun süre hayal olarak kalacak gibi geliyor :( Lorac pro paletlere de iç geçiriyordum ama ilk defa Amerika'dan bir şeyler getiren bir hesaptan alışveriş yaptım, önümüzdeki ayın 15'ine Lorac Pro 2 paletim gelecek inşallah. Şimdiden eminim memnun kalacağıma ama elime geçince o süreci de yazıp, herkesi yönlendireceğim. Galiba biraz beklemelerle de olsa deli gibi kâr koymak yerine mantıklı kâr oranlarıyla bizi de kendisine çeken birilerini bulduk :)

    A bir de BECCA'ya olan özlemim ve geleceğine hiç olmayan inancıma değinmeden geçmeyeyim! Özellikle aydınlatıcı, allık ve fondötenlerini birebir görüp alabilmek isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hourglass'ın allıklarına ciğerci kedisi gibi bakıyorum ama dediğin gibi ancak hayal olur da bir gün Amerika'ya gidersem herhalde Sephora'yı yağmalarım.:)
      Lorac yazını merakla bekliyorum çünkü bende deli gibi Naked 3 istiyorum ve bu tarz hesaplardan almaya pek cesaret edemiyorum senin ki bi gelsin bakalım bende alırım.:)

      Sil
  7. Merhaba revlon alverde ve bizden cekilen bourjous bulgaristanda satiliyor bilginize

    YanıtlaSil