8 Mayıs 2012 Salı

Bourjois Healty Mix Fondöten


Pek fazla fondöten kullanan birisi değilim ayda yılda bir sürüyorum ama kullandığım zamanda güzel bir ürün olsun cildimde fondöten yokmuş gibi görünsün istiyorum.
Tabi bir de fondöteni çok kullanmadığım için çok yüksek meblağlar vermek istemiyorum çünkü biliyorum ki sonuna kadar kullanmama ihtimalim yüksek bozulup çöpü boylaması kuvvetle muhtemel.:)
İşte böyle fiyatı çok yüksek olmasın, kuruya dönük karma cildimde güzel dursun, fondöten varmış gibi görünmesin ama kapatıcılığı orta karar olsun, giysilere bulaşmasın, parlama yapmasın diyede isteklerim vardı.
Maşallah nede çok şey istiyormuşum neyse işte bu kadar isteğimi karşılayan iki fondöten vardı biri bu gördüğünüz fondöten diğeri ise Mac'in Face&Body fondöteni Mac'i tercih etmeme sebebim hem F&B'nin gramajının çok fazla olması hemde son zamanlarda öğrendiğim Mac'in hayvan testleri mevzusuydu.
Bu arada hatırlatmakta fayda var Bourjois Chanel'e ait ve hayvanlar üzerinde test edilmiyor.


Öncelikle bu fondötende asla rahatsız edici kimayasal kokusu yok buram buram meyve kokuyor ve ikinci sevdiğim yanı ise asla giysilere bulaşmıyor olması.
Ayrıca t bölgemde parlamada yapmadı ki merakımdan ilk kullandığımda fondötenin üzerine pudra geçmedim ve 7-8 saat parlama yapmadan durdu tabi yaz sıcaklarında pudrasız performansı nasıl olur bilemiyeceğim umarım yazında parlama yapmaz ki benim cildim tam bir karma değil daha çok kuru zaman zaman t bölgemde parlamalar oluyor özellikle yaz aylarında bunuda hatırlatmadan edemeyeceğim.
Yağlı ve  karma ciltler t bölgesinde parlama şikayeti benden daha fazla olanların pudrayla kullanmasında fayda olacaktır.

Gelelim rengine benim aldığım renk 51 light vanilla rengi cildimle gayet güzel uyum sağladı diyebilirim pek koyu durmadı ki ben yazın bronzlaşamayan daha doğrusu bronzlaşmayı sevmeyen birisi olduğum için bu rengi yaz-kış rahatlıkla kullanabilirim.:)



Dediğim çok fazla kapatıcılığı olmayan bir ürün eğer sizde böyle hafif bir fondöten arıyorsanız Bourjois'e bi bakın derim.
Fondötenin satış fiyatı 60 tl fakat ben cevahir avm watsons'tan %30 indirimle 41 liraya aldım ki Bourjois tüm watsons'larda yok sadece belli mağazalarında var vede %30 indirim halen devam ediyor.

2 yorum:

  1. Güle güle kullan=) Parlama yapmasından çok sıcakta akar mı diye merak ediyorum ben. Sırf o yüzden waterproof ve çabuk dağılmayan bir fondöten arıyorum çünkü.

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım:) yazın sıcağında fondöten kullanan biri değilim ama yakın zamanda iki tane düğün var bakalım tüm gün sıcakta cildimde ne kadar duracak merak ediyorum.:)
    Bu fondöteni sevmemin bir diğer nedenide açık tenli olmamdan ötürü her fondötenin cildimle renginin tutmamasıdır ama bu fondötenin rengi süper oldu.:)

    YanıtlaSil