12 Nisan 2016 Salı

Yves Rocher Vakfı- Institut de France ‘ın ‘Toprağın Kadınları’ yarışmasında uluslarası büyük ödül Türkiye’nin oldu!



Yves Rocher Vakfı- Institut de France ‘ın ‘Toprağın Kadınları’ yarışmasında uluslarası büyük ödül Türkiye’nin oldu!

 İstanbul’dan mimar Özgül Öztürk, Elazığ’ın Keban ilçesinde yer alan Nimri Köyü için yaptığı çalışmalar ile Toprağın Kadınları yarışmasında dünya birincisi oldu.

Uluslararası seromonide Türkiye ile birlikte yarışan ülkeler arasında; Portekiz, Meksika,Fransa, İsviçre,Fas,Rusya, Ukrayna  ve Almanya yer aldı.

Türkiye’yi uluslarası platformda dünya birinciliğine taşıyan proje sahibi Özgül Öztürk, geçtiğimiz hafta Paris’te gerçekleşen seromonide gözyaşlarına hakim olamadı.
Yves Rocher Türkiye halkla ilişkiler ekibi, tüm süreci yönettiği ‘Toprağın Kadınları’ yarışmasının 15. Yılında uluslar arası büyük ödülü almanın mutluluğunu yaşadı. Yves Rocher Türkiye genel müdürü Elif Berker ‘Yves Rocher Vakfı’nını bu değerli projesine ülkemiz adına katılmaktan büyük bir onur duyuyorum. Türkiye’nin dört bir yanından çok değerli projeler aldık, içlerinde Kagider Başkanı Sanem Oktar’dan Fransa İstanbul başkonsolsu Muriel Domenach’a kadar birçok değerli jüri üyesi ile zorlu bir değerlendirme süreci yaşadık, kazananımız Özgül Öztürk’ün ‘Nimri’de Yeniden Hayat’projesi oy çoğunluğu ile birincimiz oldu. Vakfımızın katkıları ile projenin çok daha güzel yerlere geleceğine inanıyorum.’ diye konuştu.

Kar amacı gütmeden, çevre, eğitim,toplum konularında fayda sağlamak için emek veren kadınları desteklemeyi ve seslerini büyük kitlelere duyurmayı hedefleyen proje kapsamında bugüne dek 50 ülkeden 325 kadın doğaya, topluma,eğitime katkı veren projeleri için ödüllendirildi ve toplam 1.6 milyon euro ödül dağıtıldı.

Türkiye’ de 2. yarışmanın aday başvuruları Mayıs ayında başlayacak.



Basın Bültenidir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder