30 Mart 2015 Pazartesi

Kozmetik Mağazalarında Ki Tehlike!!


Kozmetik mağazalarına gittiğimiz zaman bir ürün alırken mutlaka testerları deniyoruz.
Ama hiçte steril olmayan rujlar, rimeller, göz kalemleri, makyaj fırçaları hatta kremler bakteri yuvası ve bizim sağlığımızı tehdit ediyor.
Ve biz çoğunlukla bu tehlikenin farkına varmıyoruz veya göz ardı ediyoruz.

Rimel hiç bir zaman denemiyorum fırçasına bakıp alıyorum çünkü rimeli denediğiniz zaman gözle ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz.
Kornea enfeksiyonu ve kalıcı görme bozukluğuna kadar gidebilecek ciddi sorunlara yol açabilir.
Aynı şekilde göz kalemi de asla denemiyorum elimin üzerinde yumuşaklığına ve rengine bakıyorum.

Rujlar ise en çok denenen ve içlerinde en çok tehlike taşıyan diyebilirim.
En hafifi uçuk, gribal enfeksiyon en ciddi tehlike ise Hepatit ve Aids bu sebeple Sephora, MAC gibi mağazalarda ruj testerı kullanmadan önce saf alkol ile temizlenmesini isteyebilirsiniz.
Sephora ve MAC mağazalarında saf alkol bulunuyor ama Watsons, Gratis, Rossmann gibi mağazalarda malesef böyle bir durum yok.
Peki o zaman ne yapacağız derseniz ben ıslak mendille ruju iyice sıyırıyorum en azından ilk katmanı gidiyor.

Bir başka bakteri saçan ürünler ise makyaj fırçaları allık, fondöten, far fırçaları sık temizlenmediği için risk taşıyor.
Ne yazık ki kirli fırçalar deri enfeksiyonuna neden olabiliyor.
Fondöten, allık, far uygulatmadan önce mutlaka fırçanın temizlenmesini isteyin en azından bunu Sephora, MAC gibi mağazalarda isteyebilirsiniz.
Diğer drugstore ürün satan mağazalarda da malesef elinizle uygulamaktan başka çare yok.

Nemlendirci, göz çevresi kremi vb. cilt bakım ürünlerini denerken de deri enfeksiyonu tehlikesi var.
Bir çok mağazada kremleri denetirken minik bir spatula ile kavanozdan alınıp size verilir ama malesef direkt parmak daldırıp denetenlerde oluyor işte sağlıksız olan böyle parmakla kullanmak.
İşte bu yüzden Sephora, Sevil, Tekin Acar gibi mağazalardan alışveriş yaparken tester istiyoruz.
Özellikle cilt bakım ürünlerinin testerının verilmesi hijyen açısından önem teşkil ediyor.

Uzun lafın kısası güzelleşelim derken sağlığımızdan olmamaya dikkat edelim.




10 yorum:

  1. Oldukça faydalı bir yazı olmuş cnm.Ben mümkün olduğunca tester ürün denemiyorum,çok nadir temiz olduğuna inanıyorsam o da belki.ama tester konusunda kesinlikle tüm markalar bilinçlenmeli(gerek highend gerek drugstore) ve hijyeni sağlamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yani hiç değilse alkol her mağazada olmalı ki ürünü temizleyip denettirsinler ve her gün o fırçaları mutlaka temizlemeliler biraz dikkatli olsalar çok iyi olacak.

      Sil
  2. Cok faydali olmus bu yazi. Hicbir kozmetik urununu denemiyorum yuzumde. Sadece elimde deneyip aliyorum. Tester istemeyi de yillar once biraktim. Satis elemanlarinin cani gidiyor cunku tester verirken ve zatn hic testerlari da olmuyor ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben tester istiyorum çünkü hakkım olan ve denemeden özellikle nemlendirici, göz çevresi kremi nasıl alabilirim ki bu sebeple mutlaka testerımı da alıp mağazadan çıkıyorum.:)

      Sil
  3. Kesinlikle testerları denemem.sadece rujları onu da elime... Bence denemeden almakenfeksiyon riskinden daha iyidir...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Bu konun bir diğer yüzü de müşterilerin özellikle Gratis-Watsons gibi marketlerde saygısızca koruma bandını yırtıp ürünleri denemesi. Evet marketlerin sorumluluğunda tester bulundurmak ve sağlıklı koşullarda saklamak fakat müşterinin de biraz düşünceli olması gerekiyor. Koruma bandını yırtıp denemek yerine mağaza çalışanlarını şıkıştırmak ve sorumluluklarını hatırlatmak belki uzun bir yol fakat diğer müşterilere saygı gösterilen bir yol...
    En azından benim fikrim bu :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da ayrı bir vaka zaten koruma bandını yırtıp ürünü sürüp, sürüştürenleri hiç anlamıyorum hele ki indirim dönemlerinde o kalabalıkta herkes herşeyi yapıyor.
      Bu ülkede kozmetik mağazalarının Avrupa, Amerika düzeyine gelmesi için oldukça zaman geçmesi lazım diye düşünüyorum.
      Tabi aynı şekilde müşterinin de bilinçlenmesi de zaman alacak.

      Sil
  5. cok haklisin, hic silmeden etmeden direk testerleri kullananlari anlamiyorum bende :(

    YanıtlaSil
  6. Ben giçbirini denemmiyorum.Sadece fondöten.Fondöten tüpte yada pompalı şişede olduğu için daha hijyenik.Kavanozda ise onu da denemiyorum.Ruj,far,allık,kalemleri elimde deniyorum.

    YanıtlaSil