23 Ocak 2013 Çarşamba

Hamsi Mücveri

 
Tam balık mevsimi gerçi balık sevene yaz-kış fark etmez.:)
Bizim evde çok sık yapılmayan bir yemektir bu hamsi mücveri ve geçenlerde yapınca bende blogda tarifini paylaşayım dedim.
 
Biz annemlerle yaptığımız için 2 kilo hamsiden yaptık siz bu tarifi hamsinin gramajına göre ayarlayabilirsiniz.
 
Malzemeler:
3 yumurta
5-6 adet taze soğan
Maydanoz
3 çorba kaşığı un
 
Kılçıkları ayıklanmış balıkları bir kaba alıp içine yukarıda sıraladığım malzemeleri katıyoruz.
Bazı tariflerde mısır unu katanlarda var ama biz normal un kullanıyoruz.
Sonrasında kaşıkla kızartma tavasına koyuyoruz ve altını, üstünü bi güzel kızartıyoruz.
 
 
Bu arada size küçük bir püf noktası eğer balık kızartırken evde balık kokusunun olmasını istemiyorsanız ocağın üstüne küçük bir kaba su koyup içine sirke koyun ve kaynatın.
İlk resimde gözüken su bunun için vardı.:)
 
Ve işte kızaran balıklarımız yemeye hazırlar.:)
 
 
Bu güzel balığın yanına bir de bol yeşil salata ohh mis gibi herkese afiyet şeker olsun.:)
 
 
 
 

2 yorum:

  1. hımmmmm olsada yesek:D ellerine sağlık canım afiyet bal şeker olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Öyle valla olsa yine yerim ama annemin yapması lazım böyle zor şeyleri yapmayı pek beceremiyorum.:))

    YanıtlaSil