22 Kasım 2019 Cuma

UNAC GROUP’TAN AMERİKA YATIRIMI

Faaliyetlerine 2015 yılında başlayan UNAC Group, kısa süre içinde Türkiye’nin kozmetik sektöründe öne fırladı. UNAC Group, Kuzey ve Güney Amerika’daki pazarını genişletmek için Miami, Florida’da ofis açıyor.


Faaliyetlerine 2015 yılında başlayan, İhracatçılar Birliği’nin yıllık rakamlarına göre En Çok İhracat Yapan Kozmetik Firmaları listesinde ilk 60’ta bulunan UNAC Group, Amerika pazarında daha etkin bir rol alabilmek için Miami, Florida’da ofis açıyor. Şimdiye kadar 65 ülkeden, 200’e yakın firma ile iş birliği yapan UNAC Group’un yeni hedefi Kuzey ve Güney Amerika’ya yaptığı ihracatı artırmak. Bu hedef doğrultusunda, şirketin Miami’deki yapılanmasını Yönetim Kurulu Üyesi, Amerika Satış Direktörü Derya ASLAN yönetecek.



2019 yılını 4 milyon dolarlık ihracat ile kapatmaya hazırlanan UNAC Group’un Yönetim Kurulu Başkanı, genç iş insanı Ufuk Çoban, Amerika’da yaptıkları yatırımın önemini şu sözlerle anlatıyor: “Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nin nüfusu yaklaşık 300 milyon. Üstelik bu coğrafyada kişi başına düşen kozmetik harcaması da çok yüksek. UNAC Group olarak İzmir’deki Cosmolive fabrikamızda katma değeri yüksek, natürel ürünler üretiyoruz. Bu nedenle Amerika pazarını kendimize hedef seçtik. Faaliyet gösterdiğimiz beş yıl içinde Amerika, ihracatımızın yüzde beşlik bir bölümünü oluşturuyordu. Biz bunu yüzde 20 seviyesine çekeceğiz.”




İhracat ve istihdam rakamlarını her geçen gün yükselten UNAC Group, 2023 yılına kadar Türkiye’de açacağı 100’e yakın perakende mağaza ile bu alanda da büyümek istiyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder