20 Kasım 2019 Çarşamba

Protez Tırnak Nedir ve Teknikleri



Son yıllarda protez tırnak uygulamaları bir hayli revaçtadır. Estetik bir görüntü katması ve tırnaklarının şekil bozukluğundan bir hayli şikâyetçi olan insanların kendilerine olan güvenlerini tekrar kazanabilmeleri için de bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Protez tırnak; Protez

Protez Tırnak Nedir? Protez tırnak; tırnak yeme alışkanlığı olanlar ve tırnak tıkanıklığı yaşayan kişilere önerilen bir uygulamadır. Ayrıca ince, kırılgan olan ve uzaması zor tırnaklara sahip olan kişiler de bu işlemi tercih edebilirler. İki farklı tekniği vardır. Jel teknolojisi veya akrilik ürünler kullanılarak tırnak kaplama işlemi yapılabilir.

 Takma tırnaklar ile protez tırnaklar karıştırılmamalıdır. Protez tırnaklar takma tırnaklara göre daha uzun ömürlüdür. Daha doğal bir görünüme sahiptirler ve takma tırnaklara göre çok daha sağlıklıdır. Çok çeşitli desenlerle bağdat caddesinde bulunan tırnak butik’te proteztırnak uygulaması yaptırmanız mümkündür.

Protez Tırnak Teknikleri

 Akrilik protez tırnak; özel bir toz ve sıvı birbirine karıştırılarak karışım elde edilir. Bu karışım tırnaklarınıza oje sürer gibi uygulanır. Karışım uygulanırken keskin bir koku ortaya çıkabilir. Ama problem teşkil edecek bir koku değildir. Karışım havayla temas ettikten sonra giderek sertleşmeye başlar.

 Tırnak uzunluğu istenilen uzunlukta ayarlanabilir. Bunun için tırnak uçlarına plastik tırnak uçlarından yapıştırılıp, tırnağın kalan kısmı akrilik malzeme ile doldurulabilir. Akrilik karışım şeffaf ve ısıya dayanıklıdır. Bu teknik daha çok kırılgan ve zayıf tırnaklara uygulanır.

 Jel tekniği; özel yapılmış UV tırnak jelleri kalıcı oje özelliğiyle son yıllarda çokça tercih edilmektedir. Jel sürüldükten sonra tırnaklar UV ışık altında kurutulur. En az 3 kat UV tırnak jeli sürülmesi gerekir. Bu işlem daha çok tırnakları biraz daha sağlam olan kişilere uygulanır.

Protez Tırnak Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 Protez tırnaklar, deniz suyundan ya da sıcak sudan etkilenmemektedir. Şampuanlar ve sabunlar da protez tırnakları etkilememektedir. Ancak asidik özelliği olan kimyasallar ile çalışıldığında eldiven takılması önerilir.

 Protez tırnaklar kullanılırken zamanla protez tırnak büyür. Her iki ya da üç hafta bir tırnakların rötuşlanması için protez tırnaklarınızı yaptırdığınız yere gitmeniz gerekecektir. Tırnakları çıkarmak istediğinizde de yaptırdığınız yerden yardım alıp oje sökücüyle tırnaklarınız ıslatılacaktır. Sonrasında tırnakları çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder