9 Eylül 2012 Pazar

Okudum...

 
Bu gördüğünüz kitapların hepsinin şu 1 ayda bitirmedim geçen sefer ki okudum yazısına eklemeyi unuttuklarımda bu yazıdadır diyerekten hatırlatayım dedim.:)
Tabi bir de bu kadar çok kitap olmasının sebebi bu gördüğünüz kitaplardan 2 tanesinin birini hızlıca okumam atlaya, atlaya diğerini ise yarıda bırakmamdan ötürüdür.
 
Dünyanın İlk Günü-Beyazıt Akman: Fatih Sultan Mehmet Han'ı, Fetih'i ve Fatih dönemini oldukça güzel anlatan bir kitap aslında kitaba ilk başlarken biraz sıkılmıştım ama sayfalar ilerledikçe kitap beni içine almayı başardı.:)
Hatta bu roman bir seri ikinci kitap henüz çıkmadı çıktığı vakit imparatorluk serisinin ikinci kitabınıda alıp okumayı istiyorum.
 
Katre-i Matem-İskender Pala: Yine çok beğendiğim bir İskender Pala romanı sanırım bu adamın sevmediğim kitabı yok.
Bu kitabıda mutlaka okuyun diyorum başkada bişey demiyorum.:)
 
Limon Ağacı-Sandy Tolan: Okurken sıkıldığım hatta bazen hızlıca geçtiğim bir kitap oldu Filistin'li bir genç ile İsrail'li bir kızı anlatıyor ama kötü bir anlatım hani büyük bir aşk hikayesi okuyacağım diye alırsanız yanılırsınız.
 
Kağıttan Düşler-Bahiyyih Nakhjavani: İşte okurken sıkıldığım bir başka kitapta bu hatta kitabı bitiremedim bile o kadar sıkıldım.
 
Sürgündeki Prenses Süreyya-Prenses Süreyya: Son İran Şahı Rıza Pehlevi'nin bir zamanlar güzelliği dillere destan olan ikinci eşi Süreyya'nın hayat hikayesini okurken pek sıkılmadım diyebilirim.
Hiçbir şeyin dışarıdan göründüğü gibi olmadığı bir hayatın hikayesi biyografi romanları sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
 

2 yorum:

  1. Limon Ağacını ben de okumuştum. Gerçekten bazı kısımları çok didaktik, sayfalarca tarih ve siyaset anlatıyor. İnsanı sıkabiliyor. Öte yandan kitabın bir aşk öyküsü olma iddiası zaten yok ve okurken öğrenmek de zevkli bir şey.

    YanıtlaSil
  2. Okurken öğrenmek zevklide bir de akıcı dilde önemli :)

    YanıtlaSil