12 Eylül 2012 Çarşamba

Portakallı Kurabiye

 
 
Herhalde benim çocukluğumdan beri en sevdiğim, vazgeçemediğim kurabiye budur.
Benim için bu kurabiye anane kurabiyesidir bizim evde yaz-kış yapılan vazgeçilmezlerdendir.
Bir de unutmadan belirtmem gerek bu kurabiyeyi kim yaparsa yapsın asla ananemin yaptığındaki tat olmuyor.:)
 
İkindi çayınızı kuru kuru içmeyi sevmeyenlerdenseniz veya misafirlerinize değişik bir kurabiye ikram etmek istiyorsanız işte bizim portakallı kurabiyemizin tarifi:
 
Malzemeler:

2 yumurta bi tanesinin sarısı üstüne
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket karbonat
1 adet portakalın kabuğu
alabildiği kadar un
 
Yapılışı:
2 yumurtanın birinin sarısını ikisinin beyazını ve diğer tüm malzemeyi bir kaba koyuyoruz.
Bir kahve fincanı yoğurdun yarısını kaba döküp diğer yarısına karbonat koyarak kabartıp döküyoruz.
Yoğurtla karbonatı karıştırıp eklememizin sebebi karbonat kokusunun olmaması neyse bunuda bir dipnot olarak şey ettikten sonra rendelediğimiz portakal kabuklarınıda karışıma ekliyor ve yoğuruyoruz.
Un ise alabildiği kadar hamur ne sert nede çok yumuşak olacak yani orta karar olana kadar yada şöyle diyeyim hamur elinize yapışmayana kadar un koyup kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt koyarsanız iyi olur yapışmaz en son olarakta yumurta sarılarını kurabiyelerimizin üzerine sürüp önceden ısıtılmış fırınımıza atıp pişmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.:)
Bu arada fırının sıcaklığı 180 derece olması yeterlidir.
 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder