19 Kasım 2017 Pazar

Gerçek Mi Rüya Mı?



Araştırmalara göre bir gecede 7 farklı rüya görüp sadece 1 ya da 2 tanesini hatırlıyormuşuz. Rüyalar kimi zaman hayatımızı olumlu ya da olumsuz şekilde etkiliyor.Çok eski dönemlerde Tanrı’nın insanlara gönderdiği mesajlar olarak inanılan rüyalarınbilimselliği tam olarak kanıtlanmadı. Günümüzde zaman zaman haklarında yapılan araştırmaları okuyoruz. Öyle ya da böyle sabah kalktığımızda anlamını öğrenmek hepimizin yaptığı bir eylemdir.
Rüyalar, kültürlere göre farklı yorumlanabiliyor. Gördüğümüz imgelere içinde yaşadığımız kültüre göre anlam veriyoruz. Örneğin; dün gece bir rüya gördüm. Ailemle bir ormanda yürürken ölü bir kedi gördüm. Ancak rüyada farklı bir dil konuşuyorduk. Sabah kalktığımda bu kadarını hatırladığım rüyadaki ölü kedi aklıma gelince,rüya tabirleriiçerikli websitelerine bakmak istemedim. Ancak gün boyu rüyayı unutamadığımı fark edip ne anlama geldiğini öğrenmek için Eleleinternet sitesini açtım. Direkt olarak ölü kedinin anlamı yazmadığı için kedi ve ölüm olarak iki ayrı anlama bakıp birleştirdim. Kedi genellikle fallarda ve rüyalarda pek iyi yorumlanmaz. Ben her ne kadar hayvanları çok sevsem de neden bu şekilde yorumlandıklarına bir anlam veremem. Elele,kedinin uğursuzluk getirdiğini,ölümün de hayra yorulduğunu söylemiş. Bu durumda ikisini birleştirdiğimde kedinin ölü olması olumlu bir duruma işaret eder. Sonuçta kedi kötüyse ölüm iyiyse kötünün ölmesi de iyi olmaz mı? Elele'nin rüya tabirleri sayesinde günümün geri kalan kısmı güzel geçti. Daha sonra yeşil bir ormanda yürüyüş yapmanın anlamına baktığımda ise çok daha güzel yorumlar ile karşılaştım. İşlerin yoluna girmesi ve elimi attığım işlerde başarı kazanacağımı okudum.Sabah kalktığımızda yüzde doksanını unuttuğumuz ya da hiç rüya görmediğimizi düşündüğümüz zamanlarda bile gece boyunca 1-2 saat ara ile rüya görüyormuşuz. Hala tam açıklanamadığı için gizemini koruyan rüyalar çok mantıklı da olabiliyor çok saçma da. Ben genelde film uzunluğunda rüyalar gördüğüm için anlattığım kişiler çok şaşırıyorlar. Geçen gün gördüğüm bir başka rüya benim uykumdan mutlu uyanmamısağladı. Tatilimi ormanda kamp yaparak geçirdiğimigörüyordum. Tatilin anlamının yoğun iş tempomuzdan sıkıldığımız olduğunu görünce bir yaz enerjisi doldu içime. Böyle rüyalar gördüğümde hemen yaz gelsin tatile çıkalım istiyorum. İnsanın enerjisini yükselten rüyalar görmek çok güzel ancak her zaman olmuyor maalesef.

Bilimselliği tam olarak kanıtlanamayan rüyalar, büyülü ve gizemli haliyle daha güzel sanki. Hala tam olarak çözülememiş olan rüyalar üzerinde araştırmalar devam ediyor. Filmlerde, dizilerde ya da kitaplarda her zaman merak konusu olan rüyaları işlemek ayrı bir keyif olmalı. Gece boyunca gördüğümüz rüyaların anlamına her an bakabildiğimiz Elelerüya tabirleri sayfası, bu konuda kafamda hiçbir soru işaret bırakmıyor. 

1 yorum:

  1. Tamamen bilinç altımızla alakalı bir durum. İmgeler de bizim nasıl yorumladığıma göre şekil alır o yüzden hatta rüya gördüğünüzde kimseye söylemeyin derler. Eğer başka biri kötü yorumlar ise gerçekten kötü olacağı içindir.

    YanıtlaSil