22 Aralık 2016 Perşembe

YVES ROCHER VAKFI- INSTITUT DE FRANCE, TOPRAĞIN KADINLARI İKİNCİ KEZ TÜRKİYE'DE !


Yves Rocher Vakfı-Institut de France’ın 2001 yılında başlattığı “Toprağın Kadınları” yarışması Türkiye’de 2. Kez gerçekleştirilecek

”Kar amacı gütmeden, çevre, eğitim,toplum konularında fayda sağlamak için emek veren kadınları desteklemeyi ve seslerini büyük kitlelere duyurmayı” hedefleyen yarışma kapsamında bugüne dek 50 ülkeden 350 kadın doğaya, topluma,eğitime katkı veren projeleri için ödüllendirildi ve toplam 1.8 milyon euro ödül dağıtıldı.

Yves Rocher Türkiye ekibinin çalışmaları ile geçtiğimiz sene yarışmaya ilk kez katılan Türkiye kazananı yeşil mimar Özgül Öztürk, uluslar arası yarışmada da Türkiye’ye dünya birinciliği getirmişti.


Toprağın Kadınları 2016-2017 yarışması için, Türkiye’nin dört bir yanından gelen aday başvurularının, birbirinden değerli jüri üyeleri ile değerlendirdiği jüri toplantısı geçtiğimiz hafta Swissotel Chalet Restoran’da gerçekleştirildi.
Birleşmiş Milletler,Toplum Gönüllüleri Vakfı,WWF, Galatasaray Üniversitesi,Tema Vakfı’ndan yetkili kişilerin yanı sıra, köşeyazarları ve Yves Rocher Türkiye genel müdürü Elif Berker’in de içerisinde yer aldığı kurul kararı sonucunda üç kazanan belirlendi.


Ödül duyurularının önümüzdeki ay yapılacağı yarışmanın ödül töreni ise Mart ayında gerçekleştirilecek.

Yves Rocher Türkiye Genel Müdür’ü Elif Berker, bu anlamlı projede, Türkiye ekibi olarak 2. kez yer almaktan büyük bir gurur duyduğunu belirtti.



Basın Bültenidir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder