4 Mart 2014 Salı

Concealer Karşılaştırması / Lancome & Shiseido & MAC

 
 
Benim gibi fazlaca mor göz altlarına sahipseniz concealer kullanmanız kaçınılmaz oluyor.
Belki de çok beyaz ve soluk tenli olduğumdan göz altı morluklarım fazlasıyla dikkat çekiyor ve bende fondöten, renkli nemlendirici sık kullanmasam bile kapatıcımı sürmeden asla sokağa adım atmıyorum.
Artık göz altı morluklarımı kabullendim ve kapatıcılar ile yarenlik ediyoruz ve tabi her gördüğüm kapatıcıyı alıp deniyorum.
Bugüne kadar bi dolu markanın kapatıcısını denedim kiminden memnun kaldım kiminden kalmadım ama benim yeni kapatıcıları deneme aşkım kolay kolay bitmez.
Bu aralar elimde 3 tane kapatıcı var ki bu sayı gayet makul bir aralar 6-7 gibi sayılardaydı artık az ama öz ürün kullanma taraftarıyım.
 
İşte sık kullandığım kapatıcılarım:
 
 
Bu zamana kadar kullandığım açık ara en iyi kapatıcı budur diyebilirim.
En sevdiğim özelliği pudrayla sabitlemeye gerek kalmaması yani asla göz alt çizgilere dolma yapıp beni gıcık etmemesi sebebiyle kendisini çok seviyorum.
Ayrıca göz altına çok hoş bir aydınlık katıyor eğer iyi bir kapatıcım olsun diyorsanız Shiseido'yu mutlaka deneyin derim.
 
 
Turuncu tonlu bir kapatıcı asla tek başına kullanmıyorum önce göz çevremde morlukların yoğun olduğu yerlere bunu sürüyorum ardından Shiseido'nun kapatıcısını tüm göz çevreme uyguluyorum.
Zaten turuncu tonlu kapatıcılar morlukları nötrlemek için kullanılıyor ve ne yazık ki çizgilere dolan, mutlaka pudra ile sabitlenmesi gereken bir ürün bence fiyatını pek hak etmiyor.
Çünkü Lancome'dan çok daha ucuz olup bundan çok daha iyi performans gösteren kapatıcılar var.
 
 
Elimde ki en yoğun kapatıcı bu diyebilirim yada şu zamana kadar kullandığım en yoğun, en kalın kapatıcı bu desem daha doğru olur.
Alalı 2 seneye yakın oluyor dibini daha yeni görüyorum kesinlikle çok bereketli bir ürün ama göz altlarında kullanmak için biraz ağır ben daha çok yüzümde kapatmak istediğim lekelerin üzerinde kullanıyorum.
Göz çevremde zaman zaman sadece yaz aylarında kullanıyorum çünkü yazın katı kıvamı gidiyor sıcakla birlikte yumuşamaya başlıyor ve çok daha kolay uygulanabiliniyor.
Yoğun yapılı bir ürün olduğu için göz çevresine uygulandığında çizgilere dolma yapabiliyor ve bu yüzden mutlaka pudra ile sabitlemek gerekiyor.
Ve kullanmadan önce mutlaka göz çevrenizi çok iyi nemlendirmeniz lazım yoksa biraz kurutma yapabiliyor.
Bittiği vakit alır mıyım bilmiyorum aklımda MAC Pro Longwear denemek var eğer yoğun bir kapatıcı arıyosanız MAC Studio Finish Concealer'ı deneyebilirsiniz.
 
 
Soldan sağa: Lancome Effacernes Concealer - 01 Beige Pastel / MAC Studio Finish SPF35 Concealer - NC15 / Shiseido Natural Finish Cream Concealer - Light Clair
 
Ürünleri puanlarsam:
 
Shiseido Natural Finish Cream Concealer: Kapatıcılığının iyi olması, Çizgilere dolmaması, Hoş bir aydınlık vermesi artıları tek eksi yanı 99 tl'lik fiyatı bu yüzden 1 puan düşürüyorum.
10 üzerinden 9 veriyorum.
 
MAC Studio Finish SPF35 Concealer: Yoğun kapatıcılığını tek geçerim ama göz çevresinde kullanımının zor olmasından dolayı 2 puan düşürüyorum.
10 üzerinden 8 veriyorum.
 
Lancome Effacernes Concealer: Yapısı güzel ama kapatıcılığının çok iyi olmaması, çizgilere dolması ve turuncu tonlu olduğu için tek başına kullanamıyorum ve 89 tl'lik fiyatını pek hak ettiğini düşünmüyorum.
10 üzerinden 6 veriyorum.
 
Aslında daha yeni bitirdiğim Rimmel London'un Match Perfection kapatıcısı da elimde olsaydı onu da bu karşılaştırma yazısına eklemek isterdim.
Ama uygun fiyatlı iyi bir ürün arıyorsanız kesinlikle Rimmel'i denemenizi öneririm.
Orta kapatıcılıkta, göz altlarına hoş bir aydınlık veren, pudra ile sabitlendiğinde asla göz altlarında çizgilenme yapmayan çok iyi bir ürün hele bir de 15-16 liralık fiyatı düşünülünce Lancome'e 10 basar diye düşünüyorum.:)
 
 Tüm kapatıcıların Rimmel London dahil hepsinin ayrı ayrı yazısı blogda mevcuttur...
 

6 yorum:

  1. MAC in prolongwear kapatıcıyıda denemeni tavsiye ederim. Lancome'un abartıldığı düşüncesindeyim benim de ortalama bulduğum bir ürün olmuştu. Shiseido ise benim de favori 3 kapatıcımdan biri. Ben de aynı anda onlarca kapatıcıyı deneyen biriyim ama hala istediğimi bulamadım maalesef :(

    YanıtlaSil
  2. Pro Longwear için tek endişem göz çevresini kurutuyor denmesi ama bu kadar popüler bir ürünü de merak ettiğimden ötürü büyük ihtimal alacağım.:)
    Shiseido'ya verdiğim paranın karşılığını aldığım için mutluyum ama Lancome'a verdiğim paraya acımıyor değilim.
    Benimde son nokta budur bundan başkasını almam diyeceğim kapatıcıyı bulana kadar yeni ürünler deneme aşkım hiç bitmeyecek.:)

    YanıtlaSil
  3. Mac in bu kapatıcısının kapatma özelliğini çok beğeniyorum fakat mac mağazalarında yaptırdığım makyajlarda ne zaman bu ürün sürülse resmen yaşlı gözüküyorum fotoğraflarda,çok koyu ve ağır geliyor banada ama dediğin gibi kusurlu bölgelerde noktasal olarak kullanmak bu ürün adına daha mantıklı bence.

    YanıtlaSil
  4. Studio Finish göz altı hariç yüzde ki lekeleri kapatmakta çok başarılı ama göz çevresi için ağır olduğundan malesef göz çevresine farklı bir kapatıcı kullanmak gerekiyor.
    Ama cildinde kapatacak lekesi çok olanların bu kapatıcıyı denemesi gerek diye düşünüyorum.:)

    YanıtlaSil
  5. Benim de sabit göz altı morluklarım var, birkaç aydır Shiseido'nun sheer eye zone corrector adlı kapatıcısını kullanıyorum ve memnunum. Hatta yazısını da yazdım: http://bakimsalseyler.blogspot.com.tr/2014/03/shiseido-sheer-eye-zone-corrector.html

    sürekli kullanmasam da göz altıma kapatıcısı sürmekten tedirginim, belki daha temiz içerikli ve daha az zararlıdır diye Avene kapatıcı aldım, iyi sonuç alırsam onu denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Shiseido'nun bu ürünü benimde merak ettiklerim arasında hemen blogunda ki yazıyı okuyacağım.
    Aslında göz altı morluklarını hiçbir krem vs. geçiremediği için mecburen ya kapatıcısız halini görmezden geleceğiz yada her an kapatıcı kullanacağız.
    Açıkcası ben bol su, çay maskesi vb. şeylerle morluklarımı azaltmaya çabalamıyor değilim ama özellikle dışarı çıkarken mutlaka kapatıcı kullanıyorum çünkü çok beyaz tenli olduğum için kapatıcı kullanmazsam hasta gibi gözüküyorum.
    Temiz içerikli kapatıcılardan iyi kapatanı bulsam bende kullanacağım ama sanırım deneme yanılma yöntemiyle en iyisini bulabileceğiz.:)
    Avene kapatıcının yazısını merakla bekliyorum canım;)

    YanıtlaSil