5 Ocak 2015 Pazartesi

Favoriler: 2014 Yılında En Sık Kullandığım Ürünler

Koca bir yılı daha acısıyla, tatlısıyla ardımızda bıraktık ve 2014 yılında en çok hangi ürünleri kullanmışım bir yazıda toplamak istedim.:)
2014 yılında bir dolu yeni ürün denedim kimi ürünü çok sevdim bittikçe alacağım ürünler arasına ekledim kimi ürünü ise keşke almasaymışım dedim.
Ama bu yazının konusu 2014 yılı boyunca yaz-kış demeden elimin en sık gittiği ürünler tabi bu diğer ürünlerimi hiç kullanmadım demek olmuyor ama bunlar en sık kullandıklarım.
İşte görseli bol, yazısı bol bir Favoriler yazısı umarım sıkılmadan okursunuz.:)

 
İlk önceliğim ten makyajı bu sene başka fondöten ve kapatıcılarla da tanıştım hatta çok sevdiklerim oldu ama bu gördüğünüz üçlüyü çok daha sık kullandım.
Hatta öyle ki şu yaşıma kadar fondöten bitirmiş bir insan değildim ama YSL Touch Eclat'ı o kadar sevdim ve sık kullandım ki 1 yıl önce aralık ayında almıştım ve şimdi bakıyorum yarının da altına inmişim.:)
Sanırım sonunda bozulmadan, çöpe atmadan bir fondöteni bitireceğim ve bunun için mutluyum zaten her gün ten makyajı yapmıyorum ve Revlon Nearly Naked ile dönüşümlü kullancağım için sanırım bu fondöten 2015'in sonlarına doğru ancak biter.
 
Bir diğer çok sevdiğim ürün ise Shiseido Natural Finish Concealer oldu.
Göz altı çizgilerine dolmayan, morlukları gayet güzel kapatan, uzun süre dayanan ve hatta pudra ile sabitlemeye bile gerek bırakmayan çok iyi bir kapatıcı bittiği vakit yeniden büyük ihtimal alırım diye düşünüyorum.
 
MAC MSF Natural Pudra'yı hem fondöten, bb krem üzerine hem de yaz aylarında tek başına Sigma F82 fırça ile kullandım.
Karma bir cildim var ve yanaklarım kuru olduğu için tek başına pek pudra kullanamam ama bu pudrayı tek başına kullandığımda asla pul pul bir görüntü oluşmuyor.
2015'te yeni bir pudra alacağımı sanmıyorum en azından bu pudranın dibini görmeden almam.
Çünkü sık kullanmadığım makyaj ürünlerinin fazla fazla olması bana göre sadece ziyanlık bu sebeple şimdilik tek pudrayla yola devam.
 
 
Gelelim farlara ve far paletlerine bu sene The Balm Balm Jovi'yi çok sık kullandım ama krem farları, MAC paint potları da hem tek başına hem toz farların altına sıkça kullandım.
Yılın sonralarına doğru Naked 3 elime geçince onu daha bir fazla kullanır oldum.
Ve aralık ayında aldığım ve aldığımdan beri çok sık kullandığım ürün MUFE Krem far oldu ki bunun da yazısı en kısa sürede gelecek.
Wet N Wild'ın tekli farlarından Brulee ise resmen joker farım oldu bence fiyatına göre çok iyi bir far ola ki bitirirsem kesinlikle yeniden alırım.
Yves Rocher'ın bu ikili farı ise renginden, yapısının yumuşaklığından ötürü severek kullandıklarımdan oldu.
Maybelline Color Tattoo'nun Bronze rengi ise pratik uygulanması ve renginin güzelliğinden dolayı bir başka sevdiğimdi.
 
 
Toplu resime eklemeyi unuttuğum Gosh'un kalem farı var ki rengine, duruşuna, yapısına ba-yı-lıyorum.
3 rengi daha var ama bu rengini yani Silver Rose ayrıca çok sevdim diğer renklere nazaran bunu daha sık kullanıyorum.
 
 
Göz kalemi ise vazgeçilmez makyaj ürünlerinden diyebilirim 2014'te de bol bol göz kalemi kullandım ama en sık kullandıklarım bu gördüklerinizdi.
Soldan başlarsak Clinique kahverengi göz kalemini çok sevdim ve fazlaca kullandım.
Yves Rocher'ın asansörlü göz kalemini 2014'ün son aylarında keşfettim ve çok sevdim akmaması, bulaşmaması, dayanıklılığı ile kendisine bayıldım sanırım bittiği vakit yine alacağım.
Avon'un Glimmerstick serisinin ışıltılı kalemlerini de çok seviyorum ama en çok mürdüm, yeşil ve siyah olanları kullandım.
Estee Lauder Double Wear serisinden Midnight Blue rengini yani şahane bir gece mavisi olanı severek kullandım.
Zaten bu rengi ikinciye alışım bittiği zaman yine alırım kalıcılığı, renginin güzelliği ile en sevdiklerimden.
YSL'nin leylak rengi göz kalemini de çok seviyorum tam koyu bir mor değil hem tek başına hem de yoğun göz makyajıyla çok hoş duruyor.
 
 
Wet N Wild'ın kaş jelini çok sık kullandım zaten rengi bile değişti ama yedeği var bu çöpe gidince hemen yenisi açılacak.
Kesinlikle uygun fiyatlı kaş jelleri arasında en iyisi diyebilirim.
Rimmel London'un kaş kaleminin renginin kaş rengimle tam uyumlu olmasından dolayı çok seviyorum.
Ve bu ikili bir süre daha vazgeçilmezim olacak gibi duruyor.
 
 
Ve tabi allıklar daha çok pembe tonlu allıkları sıkça kullansamda şeftali tonlu iki allığımda çok sık kullandıklarımdan.
Üst sol köşeden başlarsak NYX'in Taupe isimli allığını kontür yaptığım zaman kullanıyorum sık kontür yapmadığım için üzerinde ki desen bile yok olmadı.
Hemen yanında The Balm'ın en güzel allıklarından Down Boy var rengini, duruşunu ve kalıcılığını çok seviyorum özellikle yaz aylarında sıkça kullandım.
Onun yanında ise Almanya'dan arkadaşıma sipariş ettiğim ve elime ulaştığından beri çok sevdiğim Alverde'nin allığı var.
Tamamen mat bir şeftali rengi ve hemen rengini veren bir allık olmadığı için yoğunluğunu ayarlayabildiğim için beni hemen palyaçoya çevirmediği için çok seviyorum.
Hiç makyaj yapmasam bile bu allığı tek başına uyguladığımda yüzüme çok hoş bir renk veriyor özellikle sonbahar-kış aylarına yakışan güzel renklerden.
Alt sıraya geçtiğimizde ise solda MAC'in Magnetic Nude koleksiyonunda aldığım At Dusk rengi var.
Aldığımdan beri o kadar severek kullanıyorum ki üzerinde ki kabartması gitti bile rengi şahane bir gül kurusu sonbahar-kış aylarının vazgeçilmezi.
MAC'in çok sevdiğim ama malesef artık satıştan kaldırılan Pink Swoon var rengi şahane bir şeker pembesi tam yazlık bir renk 2014 yazında sıkça kullandım.
Son allık ise yine MAC'ten Peachykeen içerisinde abartılı ışıltıları olmayan şahane bir şeftali-pembe karışımı ama şeftalinin ağır bastığı bir renk ve bence yılın 12 ayı kullanılabilinecek bir rengi var.
 
 
Ruj çok seven biriyim ama bu rujları 2014'te bir tık daha fazla sevip, kullandım.:)
En üst sıradan başlarsak YSL Rouge Volupte serisinden 01 Nude Beige rengine vurulduğum elimin, sıkça gittiklerinden.
Hemen yanında MAC'in Peach Blossom'u var ki bu ruju eğer bir gün bitirirsem kesinlikle yeniden alırım.
3. sırada Nars Dolce Vita var daha çok sonbahar-kış aylarında kullandığım bir ruj kendisini pek bir seviyorum.
Yves Rocher'ın rujlarından Rose Galicia'yı o kadar severek kullandım ve kullanıyorum ki bitmesi yaklaklaştı.
Eğer hafif ışıltı içeren rujları seviyorsanız ve dudaklarınız nemlensin istiyorsanız Yves Rocher'ın rujlarına bakın çünkü YR'nin çok güzel rujları var.
Avon'un en sevdiğim rujlarından Ripe Rose çok güzel bir gül kurusu diyebilirim sonbahar-kış aylarında severek kullanıyorum.
Son iki ruj ise Revlon'dan biri Cotton Candy diğeri Strawberry Shortcake her ikisi de tam yazlık renkler eğer ki Revlon ülkemizde olsaydı diğer renklerini de almak isterdim.
 
 
Dudaklarım çok kuru olduğu için yaz-kış dudak balmı kullanıyorum.
Bu sene Burt's Bees'in dudak balmı ve NYC'nin renkli lip balmını çok seviyorum ve elimden düşmüyor sanırım onun da bitmesi yakındır.
 
 
Ve tabi güzel bir makyajın olmazsa olmazı fırçalar işte benim elimin en sık gittiği fırçalarım.
Sigma F80 fırçayı fondöten için kullanıyorum ve çok memnunum, Sigma F82 fırçayı ise pudrayı cildime tek başına uygularken kullanıyorum.
Real Techniques pudra fırçasını fondöten üzerine pudra sürerken kullanıyorum.
Allık için Real Techniques allık fırçasını ve MAC 168 fırçayı, kontür için MAC 109'u, göz makyajım içinse MAC 217, 239,219, 224 ve Sigma E55 fırçaları kullandım.
 
 
Makyaj temizleyici olarak bu ikili vazgeçilmezim, bittikçe aldıklarım.
 
 
Cilt bakımında ise Avene termal suyu oldukça sık kullandım, Clinique 7 day scrub 2014'ün de vazgeçilmezi oldu.
Nuxe nem maskesini 2014'te keşfettim ve çok sevdim bittikçe alınacaklar arasında yerini alanlardan.
Biotherm Aquasource nemlendiriciyi severek kullandım hatta az kaldı ama yoğun parfüm içermesinden ötürü yeniden alır mıyım bilmiyorum.
 
İşte benim 2014 favorilerim bunlardı bir tek parfümleri eklemeyi unuttum 2014'te Armani She ve Estee Lauder Pleasuares'i çok sık kullandım hatta She bitti bile ama yine alınacak.
 
Bu uzun yazıyı sıkılmadan okuduysanız teşekkürü bir borç bilirim.:)
 
Sevgilerimle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

9 yorum:

  1. Ayy cok guzel bir yazi olmus canim. Ellerine saglik:)

    YanıtlaSil
  2. süüpppeeeer bir post olmus, senden gördügüm bir kac ürün aklimda simdi, özellikle YSL Fondöteni merak ettim :) Yves Rocherin Rujlarini bundan bir kac sene okadar cok kullanmistimki, nerdeyse her begendigim rengi iki kere bitirmisligim var, bu yüzden sonrasindan baska markalara gecmistim degisiklik olsun diye,ama kalite, koku ve bazi renkler cok güzel gercekten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YSL fondöteni hem yapısını seviyorum hem de Türkiye'de pek kendi ten rengime göre fondöten bulamıyorum aşırı beyaz olmanın dezavantajı diyeyim.:/
      Yves Rocher'ın yeni rujlarını da merak ediyorum beğendiğim bir renk bulursam alabilirim.:)

      Sil
  3. Güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık:) Nyx Taupe allığı deli gibi istiyorum bulduğum ilk yerde kapacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, NYX Taupe allığı İnstagram'da Pellinioffical satıyor eğer elinde kaldıysa oradan alabilirsin.:)

      Sil
    2. Ben rossmandan %50 indirimde almıştım. Olduğun yerde şubesi varsa bir bak derim

      Sil
  4. Uzun zamandır bu kadar uzun bir yazıyı böyle şevkle ve dikkatle okumamıştım, tebrik ederim.. Kendimden utandım doğrusu, hele de verdiğiniz emek, fotoğrafların kalitesi, yazının düzgün ve akıcılığı.. Blogumu kapatasım var şuan :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İltifatların için teşekkürler utandım yahu:) Yok kapatma bende senin yazdıklarını beğenerek okuyorum.:)

      Sil