3 Eylül 2013 Salı

Dizi Dizi Diziler...


Dizi izlemeyi sevmeyen herhalde pek yoktur kimimiz Türk dizilerinin müptelasıyızdır kimimiz ise sadece yabancı dizi izleriz ama yinede diziler olmadan olmaz.:)
Uzun zamandır sadık bir şekilde izlediğim diziler az hem yabancı hemde Türk dizileri düzenli olarak seyretmeye pek vakit bulamıyorum.
Mesela supernatural'i iki sezondur izleyemiyorum ve diziden resmen koptum diyebilirim.
Merak ettiğim ama bir türlü izleyemediğim bir dolu yabancı dizi var ama başlarsam bırakamam diye hiç yanaşmıyorum.
Ama Tess Gerritsen'in kitaplarından uyarlanan Rizzoli&İsles dizisine dayanamayıp başladım ve 3. sezondayım onu bi 5. sezona getirsem Supernatural'ime yeniden başlayacağım.
Fakat bu yazıda yabancı diziler yerine yeni sezonda başlayacak olan Türk dizilerinden bahsedeceğim.
Geçen sezondan müdavimi olduğumuz dizilere bu sezon yeniler ekleniyor elbette kimi çok sevilecek kimiside reyting kurbanı olacak.
 
İşte bu sene başlayacak olan diziler:
 
KANAL D
 
Bu sene Kanal d'de Fatih, Kayıp, A.Ş.K, Çalıkuşu dizileri başlayacak ve yaz sezonunda başlamış olan Güneşi Beklerken yeni sezonda da devam edecek.
 
 
 
Zaten Güneşi Beklerken dizisini izlemeye başlamıştım hatta ilk önce can sıkıntısına, yazın ekranlarda düzgün birşey yok diye izlemeye başladım.
Amma velakin dizi beni sardı genelde bu tarz gençlik dizilerini izlemem hatta en son ne zaman böyle bir dizi izledim unuttum diyebilirim.
Misal Kavak Yellerini bile izlememiştim ama bu diziyi sevdim sanırım bunda oyuncuların özellikle Kerem Bürsin ve Hande Doğandemir'in uyumlarını, performanslarını beğenmem diziyi izlemem için en büyük etken oldu.
Baya eğlencelik bir dizi en azından ilk 9 bölümünü şimdilik beğendim ilerleyen bölümlerde cıvıtıp raydan çıkar mı bilemiycim.
Umarım klişelerde boğulmaz özellikle Kavak Yelleri 2 olmasın aşk üçgenleri, beşgenleri olmadan, entrikasızda bir dizi yapılacağını göstersinler diye umuyorum.
Her ne kadar dizinin genç oyuncularından Kerem Bürsin ve Hande Doğandemir haricindekiler çokta yetenekli olmasada bu ikilinin enerjisi diziyi izlettirmeye yetiyor.
Bu arada hemen belirtmek isterim ki bu dizide ülkem genç kızlarımızın yeni sevgilisi hatta Çağatay Ulusoy'a sıkı rakip olarak Kerem Bursin diye biri var ki Çağatay severler kusuruma bakmasın ama Kerem'in oyunculuğu Çağatay'dan çok çok daha iyi kendisini sinemada da izlemek isteriz diyorum ki zaten arkadaş tee Hollywood'larda filmlerde rol almış.
Hani yakışıklı olmasına memleketimin kızlarını Kereemmm diye mest etmesi mevzusuna hiç girmiyorum bence bu sene Çağatay out Kerem in diyorum.
Ve Türk sinemasında da görürsek pek bir sevinirim ha bu arada arkadaşın aksanlı konuşmasını duydukça aklıma nedense Cansel Elçin geliyor sahi bu adam nerelerde malum o da Fransa'nın bağrından kopup gelmişti valla onun cool, Fransız aksanlı Türkçesini özlemedim değil.:)
Kerem Bürsin ile ilgili son olarak şunu demek istiyorum umarım dizilere takılıp kalmaz kendisini Hollywood'da görmeyi daha çok isterim.
Yeteneğini Türkiye'de harcamasın zaten bizim ülkemizden kaç tane uluslararası oyuncu, şarkıcı çıkar ki bizim oyuncuların tek ünlü oldukları yer ortadoğu ve balkanlar ama Kerem Saadet Işıl Aksoy gibi birşeyleri başarsın bizde gurur duyalım.
Neyse mevzuya hemen bir dönüş yapalım bu arada Güneşi Beklerken dizisinde çalan şarkılarada ayrı bayıldığımı belirtmek isterim.;)
 
 
Yazın kanal d'de başlayan bir diğer dizi ise Ali Sunal ve Naz Elmas'lı Güzel Çirkin ama pek takip ettiğim söylenemez.
Çünkü bana göre kötü bir polisiye belki yeni sezonda sıfır kilometre dizilerle yarışamayıp yayından bile kalkabilir.:/
Bence yapımcılarımız kabul etsin biz elin Amerikalısı gibi iyi polisiye dizisi yapamıyoruz.
Bir çok şey havada kalıyor veya böyle bir dizi yapacaksanız başrole sağlam oyuncular koyacaksınız.
Ayrıca demezsem çatlarım nolursunuz Naz Elmas'ın yüzünü bu kadar allığa boğmayın kötü duruyor.
 
 
Fatih dizisine sırf konusu için bakacağım çünkü oyuncuları sevdiğim, takip ettiğim isimler değil.
Mehmet Akif Alakurt'u pekte yetenekli bulduğum söylenemez yine aynı şekilde dizide Gamze Özçelik var ki o da takip ettiğim bir isim değil.
Fakat dizinin konusu Fatih Sultan Mehmet Han'ı anlattığından ötürü birkaç bölüm bakarım.
Diziden gelen ilk resimlere bakınca nedense pek hoşuma gitmedi özellikle Muhteşem Yüzyıl dizisinin muhteşem kadrosunu düşününce bu dizinin kadrosunu oldukça sönük buldum.
Bu dizi bakalım yeni sezonda Hürrem'i değişen ve bence kan kaybeden Muhteşem Yüzyıl'a rakip olabilecek mi?
 
 
Yine bu sene kanal d ekranlarında yeni başlayacak bir başka dizi ise başrolünde Hazal Kaya, Aslı Tandoğan ve Hakan Kurtaş'ın yer aldığı A.Ş.K dizisi ki sanırım izlemeyeceğim bir dizi olacak.
Bu tarz konulardan hem içim sıkıldı hemde Hakan Kurtaş'a Bir Çocuk Sevdim dizisinden azıcık gıcıklığım var nedense bu adamın oyunculuğunu sevemedim ve sevebileceğimide düşünmüyorum.
 


 
Kanal d'de bir de Çalıkuşu dizisi başlayacak dizinin başrollerinde Fahriye Evcen ve Burak Özçivit yer alıyor.
Aslında izlemeyi düşünmediğim bir dizi çünkü nedense Fahriye Evcen'in oyunculuğunu sevemedim gitti.
Ayrıca romanların dizi uyarlaması olmasından ve 20 bölüm sonra kitapla kel alaka bir hal almasından ötürü uyarlama dizileri pek fazla izlemiyorum.
Amma velakin dizinin iki yönetmeni var ve biri Çağan Irmak işte bu ismi duyunca ben bu diziye arada, sırada da olsa bakarım diyorum.
Sanırım Çalıkuşu her daim aklımda Aydan Şener'li, Kenan Kalav'lı haliyle kalacak.
 
 
Ve kanal d'de yeni başlayacak son dizi ise Kayıp bu diziyi büyük ihtimal takip edeceğim çünkü en başta oyuncu kadrosu ile ilgimi çekmeyi başardı.
Kadroda sevdiğim oyuncular Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, İlker Kaleli ve Aslı Enver yer alıyor.
Ayrıca konusuda oldukça ilgi çekici ve bence bu sene kanal d'nin yeni başlayan dizileri arasında Güneşi Beklerken ve Kayıp açık ara önde gider gibime geliyor.
Ve tabi geçen sezondan takip ettiğim İntikam bu sezonda devam edecek ayrıca Merhamet'te devam eden dizilerden Yalan Dünya, Galip Derviş ve Arka Sokaklar'da yeni sezonda sevenleriyle olacak.
Bu arada Arka Sokaklar sanırım 7. veya 8. sezonunda olması lazım saçma bir polisiye dizi ve bu kadar senedir devam etmesine anlam veremiyorum.
Çok daha kaliteli diziler reyting kurbanı olurken bu dizi nasıl izleniyor hayret bişey.
 
ATV EKRANI
 
Yeni sezonda Atv'de baya bir dizi başlıyor işte yeni başlayacak diziler:
 


 
Selçuk Yöntem, Nazan Kesal, Cansu Tosun, Serhat Teoman'ın yer aldığı Bugünün Saraylısı dizisi açıkcası pek ilgimi çekmedi ama bir bölümcük merakımdan bakabilirim.:)
Sanırım bu dizide bir roman uyarlaması çünkü Refik Halid Karay'ın aynı isimli bir romanı var ve bir zamanlar trt'de dizisi yapılmış.
 
 
 
Kurtlar Vadisi'nin Memati'si Gürkan Uygun ise sonunda izleyicinin karşısına farklı bir karakterle çıkıyor.
Gerçi bu dizide macera dizisi ama Kaçak dizisinin kadrosu oldukça iyi dizide Gürkan Uygun'un yanı sıra Berk Hakman, Begüm Birgören, Mustafa Avkıran ve Özlem Yılmaz yer alıyor.
Bu diziyide merakımdan birkaç bölüm izleyebilirim gibime geliyor.:)
Yüksek Giriş yazın başlayan dizilerdendi ve kısa bir süre içinde final yapacakmış bakalım bu sezon daha kaç dizi reyting kurbanı olup final yapacak.
 Doksanlar, Aldırma Gönül yaz sezonunda başlayan dizilerdi yeni sezonda onlarında akıbetleri ne olur zaman gösterecek.
Özellikle Doksanlar'ı sevemediğimi belirtmem lazım Seksenler'in üzerine farklı kadrolu Doksanlar gitmedi diye düşünüyorum.
 

 
 
Ve asıl benim merakla beklediğim dizi ise Ben Onu Çok Sevdim bir türlü başlayamadı ve oyuncu kadrosundan, konusundan ötürü en merak ettiğim dizi oldu.
Mehmet Aslantuğ seven ve Birce Akalay'ın oyunculuğuna, güzelliğine bayılan biri olduğum için bu diziyi kesin izlerim.
Adnan Menderes'in hayatını farklı bir açıdan daha çok özelinden anlatacak olan bu dizi oyuncu kadrosuylada ilgimi çekti.
Dizinin yapımcısı eğer aklımda yanlış kalmadıysa Pana Film ve bence bu ekip iyi bir iş çıkaracaktır.
Geçen sezondan kalan Karadayı'yı ise yine kaçırmadan takibe devam edeceğim.
Kurtlar Vadisi Pusu ve Tatar Ramazan'da yine yeni sezonda sevenleriyle olacak.
 
 
STAR EKRANI
 
 
İşte Star'ın yeni başlayacak ve devam edecek olan dizileri:
 
 
 
 
Star'ın yeni sezonda kadrosuyla iddialı ilk dizisi sanırım Aramızda Kalsın olacak.
Uğur Yücel'in olduğu bir diziyi izlememem imkansız ee bir de ekipte Gökçe Bahadır, Binnur Kaya varsa benim için dadından yinmez bir dizi olma ihtimali yüksek gözüküyor.:)
Bu ekipte bir de Caner Cindoruk var ve açıkcası merakla başlamasını istediğim dizilerin başında geliyor.
 
 
 
 
Kanalın bir diğer iddialı dizisi ise Med Cezir ki benim izlemeyeceğim ama sırf meraktan ilk bölümüne bakacağım bir dizi diyebilirim.
Yerli The O.C olduğunuda hatırlatayım dizinin orjinalini izlemediğim için bir kıyaslama yapamam ama çakmasına gündemden uzak kalmayayım bakalım bu dizi nasılmış diye bir bölümcük bakabilirim.:)
Dizinin başrollerinde Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Barış Falay ve Mine Tugay var.
Her ne kadar Mine Tugay'ı çok sevsemde Çağatay ve Serenay için izlemeyeceğim zaten bi dünya dizi var bu da eksik olsun.
Yazın başlayan Benim Hala Umudum Var ise yeni sezonda da devam edecek ki bu da izlediğim bir dizi değil.
Ayrıca Dila Hanım, 1 Erkek 1 Kadın ve Muhteşem Yüzyıl yeni sezonda da izleyicisiyle olacak.
 
SHOW TV EKRANI
 
Show tv sanırım en az dizinin olduğu kanal olacak Pis Yedili, Benim İçin Üzülme, Her Şey Yolunda Merkez, Bebek İşi kanalın yeni sezonda da ekranda yer alan dizileri olacak.
 
FOX TV EKRANI
 
En fazla dizinin yayınlandığı kanal herhalde Fox tv'dir.
Gece, gündüz dizi olan bir kanal açıkcası pek izlemesemde Fox'u es geçmemek olmaz diye düşündüm.
İşte yeni başlayacak diziler:
 
 
 
 
Görüş Günü Kadınları konusu ve oyuncu kadrosu ile ilgimi çekmedi desem yalan olur.
Dizide Yıldız Çağrı Atiksoy, Şenay Gürler, Nesrin Cavadzade, Sinan Tuzcu, İlhan Şeşen yer alıyor.
Belki bir bölüm bakarım ve eğer sararsa devam ederim.:)
 
 
 
 
Yeni başlayacak olan bir diğer dizi ise Fatih Harbiye dizide Neslihan Atagül, Kadir Doğulu, Yunus Emre Yıldırımer yer alıyor.
Bu dizide bir roman uyarlaması Peyami Safa'nın Fatih Harbiye isimli romanı dizi olarak karşımıza çıkıyor.
İzlemeyi düşündüğüm bir dizi değil ayrıca yaz sezonunda başlayan dizilerde yeni sezonda devam edecek.
Sana Bir Sır Vereceğim, Babam Sınıfta Kaldı, Bir Aşk Hikayesi devam edecek dizilerden.
Ve bana artık görmekten gına gelen Çocuklar Duymasın yine yeniden ekranlarda olacak.
Sanırım Pınar Altuğ ve Tamer Karadağlı'nın yaşlanana kadar yer alacakları tek dizi bu dizi olacak.:)
Ayrıca Lale Devri 4. sezonunda yine devam edecekmiş acaba bu diziyi hala izleyen var mı?
Umutsuz Ev Kadınları, Karagül, Unutma Beni, Deniz Yıldızı'da yeni sezonda devam ediyor.
İşte Türk tv'lerinin dizi durumları böyle yine bu sene seyircisi oturmuş dizilerle yeni başlayacak dizilerin kıran kırana reyting savaşı yaşanacağa benziyor.
 
Son olarak Buğra Gülsoy ve Kıvanç Tatlıtuğ'un yeni sezonda ki dizilerinden kısaca bahsedeyim.
Buğra Gülsoy Eski Hikaye isimli bir diziyle Trt ekranlarında olacak ama dizinin yayın tarihi belli değil.
 
Kıvanç Tatlıtuğ ise başrolünü Farah Zeynep Abdullah ile paylaşacağı Nermin Bezmen'in Kurt Seyd&Shura romanından uyarlanacak bir diziyle yeni sezonda ekranlarda olacak.
Kitabı okumadım ama internette şöyle bir konusuna bakınca baya bir ilgimi çekti.
Kitabın konusu Çarlık Rusya'sının görkemli yaşantısından Bolşevik ihtilaliyle Türkiye'ye sürüklenen hayatlar anlatılıyor.
Yani bir dönem dizisi olacak ve tarihi olaylar fazlasıyla ilgimi çektiği için bu dizide ilgimi çekmedi değil.
Hatta dizi başlamadan kitabı alıp okumayı bile düşünüyorum.
Bu dizinin ise kanalı Star tv olacakmış.
 
Bu sene benim bu izleyeceğim diziler belli Karadayı'ma ve İntikam'a devam eder, Güneşi Beklerken eğer cıvıtmazsa onuda izlerim.
Tabi yine arada bir Muhteşem Yüzyıl'a bakarım ama Hürrem'i değişen Muhteşem Yüzyıl'a ne kadar katlanırım bilmiyorum.
Ve tabi müdavimi olduğunm Trt'nin en sevdiğim dizisi Seksenler'i bu sezonda izlemeye devam edeceğim.
Konusu itibariyle Kıvanç Tatlıtuğ'un dizisi oldukça ilgimi çekti eğer güzel anlatılırsa bu diziyide izleyebilirim.
Yenilerden ise Kayıp, Ben Onu Çok Sevdim, Aramızda Kalsın'ı izlerim gibime geliyor.
Siz yeni sezonda Türk dizilerinden neleri izlemeyi düşünüyorsunuz?
Ve geçen sezondan beri takip ettiğiniz diziler neler?

Baya uzun bir yazı oldu sıkılmadan okuduysanız ne mutlu bana :)

Resimler kanalların internet sitelerinden alınmıştır...
 

5 yorum:

  1. fatih harbiye ilk bölümüyle beni etkiledi daha önce romanını okumuştum, tabi romandan azıcık farklı ama ikinci bölümünü sabırsızlıkla bekliyorum tavsiye ederim,,,

    YanıtlaSil
  2. belki bir tek uğur yücelin dizisine bakarım onun dışında yabancı dizilerin yeni sezonlarına devam.. :-))

    YanıtlaSil
  3. Fatih Harbiye başladı demek bi ara netten bakayım bakalım nasılmış:)

    YanıtlaSil
  4. İrem'cim Uğur Yücel'in dizisi bana güzel olur gibi geliyor zaten sevdiğim bir oyuncu umarım Canım Ailem tadında uzun soluklu bir dizi olur.:)

    YanıtlaSil
  5. gençlik dizisi hiç sevmediğim halde belki oyunculuk belki hikayeden dolayı "güneşi beklerken" benim de çok ilgimi çekti.
    "güzel ve çirkin"e ben de sadece 3 bölüm dayanabildim :)
    kayıp ve ben onu çok sevdimi ise merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil