21 Eylül 2013 Cumartesi

Okudum... Asla Arkana Bakma / Tess Gerritsen

 
Artık haftasonları blogda film, kitap, dizi bazen yemek tariflerinin olduğu yazılar yayınlamaya karar verdim.
Yani haftasonu bu blogda kozmetik olmasın diye düşündüm hatta haftasonu yazılarımın konuları daha farklılaşabilirde ama haftasonu kozmetik bir süre olmasın.:)
Bugünün konuğu son günlerde okuduğum kitap olsun.
Yarın blogda büyük ihtimal dizi mevzuları olabilir.:)
 
 
 
Konusu:
 
Hayat insanı yalanlara alıştırabilir ama ben içimdeki sesi dinleyip bu sahte dünyanın dışına çıkacağım…O ses ısrarla ölmediğini söylüyordu; efsanevi pilot Wild Bill Maitland, yani babam, acımasızca hazırlanmış bir oyuna alet edilmiş olabilir miydi? Yaşanan trajedinin üzerinden yirmi yıl geçmesine rağmen gerçekleri gün yüzüne çıkarmalıydım; daha dün gibi hissettiğim hüznü dindirmemin tek yolu buydu. Ama izlerin peşine düştükçe birileri hunharca öldürülüyor, geçmişe doğru attığım her adımda biraz daha dibe çöküyordum. Tek başımaydım, güçsüzdüm ve etrafımda güvenebileceğim kimse yoktu; ta ki onunla karşılaşana kadar…

Romanları dünyada milyonlarca okuyucuya ulaşmış usta yazar Tess Gerritsen, alışık olduğumuz tarzının dışına çıkarak bizleri bambaşka bir yönüyle tanıştırıyor. İçine romantizm de serptiği macera yüklü kitabı Asla Arkana Bakma heyecan ve gerilimin sınırlarını zorluyor.
 
*****
 
Tess Gerritsen romanlarını çok seviyorum ve bu kitapta beğendiklerim arasında yerini aldı.
Her ne kadar Rizzoli&İsles serilerindeki tadı bulamasamda bu kitapta başlı başına güzeldi.
Ki zaten bu kitapta ne Rizzoli var nede İsles dediğim gibi başlı başına farklı bir kitap ve sürükleyici anlatımıyla gayet güzel.
Yine akıcı anlatımı, olayların heyecanı sizi içine alıyor ve kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.
Bu kitapta 20 yıl önce babasını bir uçak kazasında kaybeden Willy'nin 20 yıl sonra kanser hastası olan annesinin isteğini yerine getirmek için babasının ölümü araştırması anlatılıyor.
Öldü sanılan baba aslında yaşıyor bu arayış tee Vietnam'a kadar gidiyor ve bu arayış sırasında Willy'nin yolu Guy ile kesişiyor.
Kısaca içerisinde macera ve aşkın bir arada olduğu sürükleyici bir Tess Gerritsen kitabı bu tarz kitapları sevenlere öneririm.
 
Bende bu kitap asla Cerrah ve Çırak serisindeki etkiyi bırakmasada sıkılmadan okudum.
Gerçi Tess Gerritsen'in şu ana kadar okuduğum hiçbir kitabı Cerrah ve Çırak'ı geride bırakamadı.



 


4 yorum:

  1. Tess Gerritsen her kitabı ayrı bir güzel bunuda okumayı isterim bencede hiç bi kitap Cerrah ve Çırağı geride bırakamaz gibi geliyor bana :)

    YanıtlaSil
  2. Tess Gerritsen seviyorsan mutlaka oku sıkılacağını sanmıyorum.:)

    YanıtlaSil
  3. Konusu baya ilgimi çekti :) Mutlaka almalıyım!

    YanıtlaSil
  4. Tess Gerritsen'in hemen hemen tüm kitapları güzeldir, tavsiye ederim.:)

    YanıtlaSil