19 Haziran 2017 Pazartesi

Gümüş Suyu


Gümüş suyu tamamen doğal bir karışım olup antibiyotiğe ihtiyaç duyulan ve antibiyotikle halledilemeyen durumların hemen hemen hepsinde aktif olarak kullanılan bir maddedir. Tedavi edici yönü ile antibiyotik olarak görülse de tamamen doğal içerikli olması, her türlü yan etkiye uzaklığı ve metabolizma da herhangi bir olumsuz etkiye sebep olmaması ile de antibiyotiklerden ayrılır.Bu sebepten dolayı Gümüş suyu en evrensel antibiyotik madde olarak kabul görmektedir.
Dr Henry Crookes, 1900’lerin başında gümüşü pek çok hastalığın tedavisinde kullanmıştır. Yaptığı bilimsel çalışmaların sonucunda bilinen hiçbir mikrobun gümüş suyuna karşı 6 dakikadan fazla dayanamayacağını söylemiştir. Nitekim de Gümüş suyu 1930’lara kadar bakteri, mikrop, mantar ve virüsler üzerinde ölüm makinası görevi görmüştür. 1930'lu yıllara kadar birçok tedavi edici özelliğiyle de sıklıkla kullanılan bir ürün olan Gümüş suyu ilerleyen yıllarda sentetik ürünlerin çıkması, bu ürünlerin kolay ve kısa sürede üretilebilmeleri sayesinde hızla geniş pazar payına sahip olmaları nedeniyle popülerliğini kaybetmiştir. Fakat 1970'li yıllardan sonra birçok tıbbi uygulamada sağladığı başarı anlaşılıp tekrar kullanılmaya başlanmış son derece etkili bir üründür.
Kolloidler her hangi bir maddenin en küçük biyolojik formudur. Yani bir maddenin çok küçük yapıdaki halidir. Bu yapıları sayesinde vücutta bulunan her hücrenin zarından geçerek sindirim sürecinden atlayıp absorbe edilirler. Kolloidal gümüş suyu ise, buhar damıtımlı su içinde bekletilmiş, 1930’ların ortalarına dek Amerika’da yaygın bir ilaç olarak kullanılmış, görünemeyecek kadar küçük gümüş parçacıklarıdır. Gömüş tozu, hafif gümüş protein, elektro-koloidal gümüş ve gümüş pudrası gibi birçok farklı çeşidi bulunan kolloidal gümüş tıp alanında antiseptik olarak da kullanılmaktadır. Kolloidal gümüş için kullanılan ölçü birimi ppm(Parts Per Million)’dir. Bu ölçü saf su içindeki gümüş miktarını gösterir. Düzenli kullanımda, kolloidal gümüş konsantrasyonu 5-20 ppm gümüş olmalıdır. Yüksek konsantrasyonlu kolloidal gümüş ürünleri, sürekli kullanım için risk oluşturabilir ve sadece doktor kontrolünde alınmalıdır.
Gümüş suyu 650 farklı bakteri ve virüse karşı son derece etkili bir maddedir.JimPowell’ın, “ Science Digest” da yayınlanan bir makalesine göre, “Bir antibiyotik belki 7 farklı hastalık organizmasını öldürebilir ama gümüş, 650 farklı organizmayı öldürebilir. Dirençli gruplar, gelişme gösteremezler.”Bakteri, virüs ve mantarların içerisinde bulan oksijeni metabolize eden enzimi devre dışı bırakarak bu zararlı hücrelerin oksijensiz kalmasını sağlayarak ölmelerine yol açar. Yapılan çalışmalarda gümüş suyunun sağlıklı hücrelere dokunmayarak yalnızca patolojik hücreler üzerinde etki gösterdiği de kanıtlanmıştır. Bunun yanında Gümüş suyugenellikle harici kullanılır fakat kullanımı harici ile sınırlı değildir. İçilerek kullanıldığında üç veya dört gün gibi kısa bir sürede etki gösterir.
Gümüş suyu mikroplarla mücadeledeki üstün performansını gösteren araştırmalarsonucunda, dünyanın önde gelen bilim adamları ve tıbbi araştırmacıların ilgisini çekmektedir. Bu araştırmalarda alınan sonuçlar sebebiyle de birçok araştırmacı tarafından "modern tıbbın harikası" olarak ifade edilmiştir ve ayrıca antibiyotiklere göre çok daha fazla hastalık yayan organizmaların yok edilmesinde etkin bir rol oynadığı kanıtlanmıştır. Ayrıca yaygın kullanım alanı ve kısa sürede etkili sonuçlar vermesi nedeniyle de birçok kişi tarafından tercih edilen onarıcı ve arındırıcı özelliği yüksek bir üründür.
İnternetten birçok farklı siteden, eczanelerden veya televizyon programlarından gibi birçok yoldan temin edilebilen gümüş suyu alırken alınan ürünün analiz sertifikası olduğuna dikkat edilmelidir. Bu analiz sertifikası; saflık, mikrobiyoloji testi, gümüş partikül boyutu, konsantrasyon (ppm), pH ve renk gibi kimyasal stabilizatörler kullanımı bilgilerini içermelidir.

2 yorum:

  1. ilginç bir ürün ilk defa duydum

    YanıtlaSil
  2. İlk defa gördüm ben de, sayenizde bilgilendim. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil