20 Mayıs 2016 Cuma

SuNatural Alaçatı Organik Zeytinyağı ve Lavanta Yağı İçeren Sabun ve Şampuan


Bir süre önce Sunatural markası bana bu gördüğünüz güzel paketi göndermişti.
Zaten İnstagram hesabımda da yazmıştım buraya da yazayım daha paketi aldığımda yaza, denize dair bir özlem oluştu, çok şık, güzel bir paketle gelmesi ayrı bir hoşuma gitmişti.
Gelelim Sunatural markasına ve ürünlerine adından da anlaşılacağı üzere içeriği doğal ürünleri olan bir marka ve bizlere Alaçatı'dan ulaşıyor.
Markanın şampuanları, sabunları ve duş jelleri zararlı maddeler yani paraben, silikon, parafin, petrol bazlı kimyasallar, beyazlatıcı kimyasal, koku verici kimyasal vb. içermiyor.

Ben kuruya dönük karma bir cilde sahip olduğum için yüzüme ve vücuduma asla sabun kullanmıyorum.
Yıllar evvel marketlerde satılan yüz için kullanıma uygun sabunları kullandığımda cildim inanılmaz gerilmiş, kızarmıştı ve bir daha yüzüme sabun değdirmeye tövbe etmiştim
Sunatural'in sabununu açıkcası biraz çekinerek denedim ama kullandıktan sonra yüzümde gerginlik olmaması, herhangi bir kızarıklık, tahrişe sebebiyet vermemesi çok hoşuma gitti.
Şimdilik elimde ki temizleme jellerini bir kenara bırakıp bitene kadar sabun ile yüzümü temizliyorum aynı şekilde banyoda da duş jeli yerine kullandığımda da asla cildimde gerginlik vs. olmadı.
Tabi bunda da sabunun içeriğinin temiz olmasının katkısı çok peki diğer sabunlarla Sunatural sabun arasında ne fark var derseniz şöyle yazayım.



Neden Sunatural Sabunları?

1) Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağından Soğuk Sabunlaştırma Yöntemiyle Yapılır.
2) Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağından Yapıldığı İçin, Boya, Beyazlatıcı Kimyasal Kullanılmaz.
3) Soğuk Sabunlaştırma Yöntemiyle Yapıldığı İçin Sabunda Gliserin Oranı Yüksek Olur, Cilt Doğal Olarak Nemlenir.
4) Soğuk Sabunlaştırma Yöntemiyle Yapıldığı İçin Zeytinyağındaki Faydalı Bileşenler (Tokoferol, Sterol, Polifenoller) Sabuna Geçer.
5) %100 El Yapımı Olduğu İçin, Makineli Üretilen Sabunlarda Bulunan Sert Hayvansal Yağlar Kullanılmaz
6) Esans gibi kimyasal bazlı katkılar kullanılmaz bunun yerine Doğal Yağlar kullanılır.

Diğerlerinde Olmayan ve Sadece Sunatural’de Olan
Bilimsel Üretim İle Doğal Mükemmelik

1) Üretim esnasında sürekli alkali analizi yapılarak fazla alkalinin cilde vereceği tahriş (kızarıklık, kaşıntı, kuruluk, deri soyulması) önlenmiş olur.
2) Üretim esnasında sürekli nem analizi yapılarak sabunda yüksek nemden kaynaklanan erime, fazla köpürmeme gibi sorunlar engellenir.
3) Üretim esnasında sürekli sabunlaşmamış yağ analizi yapılarak, sabunlaşmayan yağdan kaynaklanan kötü koku, köpürmeme, sabunda zamanla oluşacak lekelenmeler ortadan kalkmış olur.
Sunatural Sabunlarını Suda Erittiğinizde Ne Kadar Doğal, Su Gibi Şeffaf Olduğunu Görebilirsiniz.

DİĞER SABUNLAR

1) Piyasada genellikle zeytinyağı sabunu diye satılan sabunlar, zeytin çekirdeğinin hekzanla muamelesi sonucu çıkan yağdan yapılır, oluşan üründeki kötü rengi ve rahatsız edici kokuyu kapatmak için esans, beyazlatıcı kimyasallar, boya verilir.
2) Gerçek zeytinyağı sabunu yeşil olmaz, prina yağından yapılan sabun yeşil renkli olur.
3) Bu tip endüstriyel sabunları makinalarda işleyebilmek için hayvansal yağ kullanılır.
4) Birçok sabunun üst yüzeyinde beyaz bir katman olur, bu beyazlık, sabundaki fazla kostik ve tuzdan kaynaklanır.
5) Makineler ile yapılan ve beyaz renkte görüntüsü güzel sabunlar, rafine ithal palm yağı ve hayvansal yağlar ile yapılır, sabun daha da beyaz olsun diye beyazlatıcı kimyasal ilave edilir, gliserin oranı da çok düşük olur buda ciltte çeşitli istenmeyen etkilere neden olur.
6) Bu beyaz sabunları suda erittiğiniz zaman beyaz renkte bir sıvı olduğunu göreceksiniz, bu sıvı kullanılan kimyasallar ve yapay renklendiriciler yüzünden oluşmaktadır.


Gelelim bir diğer ürüne o da şampuan cildim kuru ama saçlarım yağlı ve rahatsız edici kokusu olmayan, sls içermemesi rağmen gayet güzel köpüren, saç ve saç diplerinde ki fazla yağı gayet güzel arındıran bir ürün.
Saçlarımda ki yağlandırmayı geciktirme gibi bir durumu olmadı şöyle söyleyeyim bu şampuanla saçımı yıkadıktan sonra 2 güne yakın saçlarım yağlanmadan kalıyor.
Ayrıca kullanım sonrasında saç derisinde herhangi bir kaşıntı, kepeklenme vs. gibi bir durum yaşamadım.
Benim en hoşuma giden yanı ise saçlarıma dolgunluk vermesi oldu saçlarımı dirileştirdi sanırım bu da içeriğinde bir çok kimyasalın bulunmamasından kaynaklanıyor.
İçeriğinde D-Phantenol Provitamin B5, Süt Proteini ve Zeytinyağı bulunuyor.

İçeriği doğal ürünler arıyorsanız Sunatural ürünlerini incelemenizi öneririm.

Sunatural ürünlerini https://www.sunatural.com.tr/ adresinden inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Ayrıca markayı İnstagram'dan da takip edebilirsiniz.

8 yorum:

  1. Ben de bu markanın kuru cilt ve kuru saçlar için olan sabun ve şampuanını kullanmaya başladım. Oldukça da memnun kaldım. Fakat bendeki şampuan çok az köpürüyor (ki bana göre kötü bir şey değil) :) Güle güle kullanalım, sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. doğal içerikli bir ürün ise denemeye değer :)

    YanıtlaSil
  3. Organik ve Sabun yazisini gorup atladim resmen :) Bayildim paketlemesine ozellikle!

    YanıtlaSil
  4. Sunum ile daha denemeden kalbimi çaldılar ✌️

    YanıtlaSil
  5. ah bana doğal sabun diyin zaten hele bir de işin içine lavanta girerse tammdır :) harika görsellik ile mükemmel bir içeriği varmış, deneyeceğim, teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  6. Oooo tam annemlikmis, bayilir lavanta kokusuna :)

    YanıtlaSil
  7. bayılırım organik her şeye güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  8. Çok hoş bir ürüne benziyor güle güle kullanın. Zarif sunumu ile insna almadan edemez :)

    YanıtlaSil