17 Ocak 2016 Pazar

Okudum: Naftalin Kokulu Mektuplar - Mine Baki


"Seni mektupla da olsa öpmek büyük şey" diyor Ahmed Arif. Bu yüzden naftalin kokulu mektuplar gönderdim sana... Sevgilim, Kokun ne kadar da İstanbul... İçime çekerken seni esip geçiyor içimde hatıralar. Dokunuşların dalgalanıyor yüreğimde. Umuttur, gözlerinin ormanında koşmak delice, ve ellerinin beyazlığını gündüz bilmek senin.. Sen yine de gözyaşlarını gece, hüznünü katran karası et günlerime. Hiç şikayet etmem, Ve bilesin ben ne kadar özlersem o kadar da aşık olurum sana hanım eli kokarken bahçelerde, bir bardak çayın deminde özlemini solurken... Seni anlatırken yüreğimdeki İstanbul'a.
(Tanıtım Bülteninden)

*****



Uzun yıllar önce tanıdığım, bana kilometrelerce uzakta olsa da sıcaklığını, samimiyetini her daim hissettiğim güzel kardeşim Mine'nin kitap çıkardığını duyunca çok sevindim.
Gencecik bir yazardan sıcacık, aşk dolu bir kitap ve her sayfasını sindire sindire okuduktan sonra yazmak istedim.
İçerisinde hem şiir hem de deneme mevcut ama bu kitapta daha bir sevdiğim satırlar olmadı değil.
Zaten o çok sevdiğim bazı satırları da paylaşıyorum.:)
Çayınıza, kahvenize eşlik edecek, soğuk kış gecelerinde içinizi ısıtacak sıcacık bir kitap, eğer ki şiir-deneme seviyorsanız bu güzel kitabı D&R, kitapyurdu vb. kitapçılarda, sitelerde bulabilirsiniz.
Kitapta ki sevdiğim bir şiirle yazıyı noktalayayım.



2 yorum:

  1. Kitabı merak edenler ve okumayanlar için aydınlatıcı bir yazı olmuş. Tebrik eder başarılar dilerim. Naftalin Kokulu Mektuplar'ın ve Mine Baki'ye başarılar dilerim. Yolu bahtı açık olsun. Hasan Ulaş

    YanıtlaSil
  2. Merak ettiğim kitaplardan biriydi, iyi okumalar!

    YanıtlaSil