10 Mart 2013 Pazar

İzledim... Uzun Hikaye

 
Konusu:
 
Bulgar Ali küçük yaşta yetim kaldıktan sonra Pehlivan dedesi Süleyman ile Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen bir Balkan göçmenidir. Ali'yi dedesi mert ve eşitliğe inanan bir insan olarak büyütür. Delikanlılık yıllarında aşık olduğu Münire'yi ailesi ona vermeyince kaçıran Ali'nin hayatı bundan sonra sevdiği kadınla birlikte tren istasyonlarını arasında kasaba kasaba gezip, nerede tutunabilirse orada yaşayarak geçer. Bu arada Mustafa adında bir de oğulları olur.
Fakat geçimini daktilo bilgisi, katiplik, muhasebe kaydı tutma gibi işlerle kazanan Sosyalist lakaplı Ali haksızlığa katlanamayan kişiliği nedeniyle, en basit eşitlik istediği kasabadan dahi bencil ve çıkarcı insanların kumpası nedeniyle kovulur. Bu arada Mustafa da büyümekte ve kendi hikayesini oluşturmanın peşindedir...
1940'lı yıllardan başlayarak 70'li yıllara kadar uzanan öyküsü ile hem hüzünlü, hem de neşeli ve heyecanlı bir film olan Uzun Hikaye'nin yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav üstlenirken, senaryo Yiğit Güralp'e ait.
Edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinin sinemaya uyarlanması olan filmin başrolünü Kenan İmirzalıoğlu üstlenirken kadroda kendisine Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz ve Cihat Tamer gibi önemli isimler eşlik ediyor...
 
*****
 
Uzun zamandır izlemek isteyipte izleyemediğim bir filmi ve sonunda izlemeyi başardım.:)
Öncelikle sıcacık, samimi bir film olduğunu ve şahane bir kadroya sahip olduğunu söylemeliyim.
Bir kitap uyarlaması fakat kitabını okumadığım için birebir mi aktarıldı yoksa farklılıklar var mı birşey diyemeyeceğim.
 Kenan İmirzalıoğlu'nun performansı çok iyiydi artık iyi bir oyuncu olduğunu kanıtladı diye düşünüyorum.
Bu filmde onu aile babası olarak görmek bence bir farklılıktı bildiğinden şaşmayan, dosdoğru, delikanlı, merhametli bir aile babasıydı.
Ali karakteride Kenan İmirzalıoğlu'nun bugüne kadar çoğunlukla canlandırdığı delikanlı profiline uygun olsada ufacık, tefecik farklılıkları vardı.
Filmde ki oyuncular o kadar iyiydi ki Tuğçe Kazaz bile gözüme batmadı.
Genelde Osman Sınav'ın yaptığı dizileri ve filmleri çok beğenirim.
Hele ki Süper Baba nasıl unutulur herhalde bu diziyi sevmeyen, unutmayan yoktur.
Deli Yürek'i seyretmedim ama Kurtlar Vadisi'ni Osman Sınav çekerken severek izlerdim.
Osman Sınav'ın tv'de ki son işi kısa sürede yayından kalkan Kılıç Günü'ydü ve bu diziden sonra karşımıza böylesi ses getiren bir filmle çıkmasına çok mutlu oldum.
Filmin akıcılığı, anlatımı ve oyunculuklar çok iyi açıkcası ben sıkılmadan izledim ve özellikle filmin sonunda çalmaya başlayan şarkıya vuruldum.
Güzel bir film özellikle Türk filmleri arasında iyi bir yere sahip olacaktır diye düşünüyorum hala izlemediyseniz mutlaka izleyin derim.
 
İşte filmin sonunda çalan şarkı
Solist: Oya İşboğa
Şarkı: Ah Bu Gönül Şarkıları
 
 
 

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Bende izlemek için film tavsiyesi arıyordum tamda.Bu postun benim için çok yararlı oldu valla :D teşekkürler.Hemen izlicem .

    Benim blogumada beklerim seni;
    http://pamuk-sekeer.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Hikaye sıradışı değil ama anlatımı ve oyunculukları çok beğendim.
    Bloguna bakacağım canım:)

    YanıtlaSil