30 Ocak 2015 Cuma

Kozmetiklerin Son Kullanım Tarihini Nasıl Öğreniriz?

Bazen çok ucuza aldığımız ürünler için süpheleniyoruz ya üretim tarihi eskiyse, ya son kullanma tarihi geçmişse peki ama bunu nasıl öğrenebiliriz.
Ambalajında yazan açıldıktan sonra 6M, 12M vb ibare var ama benim bahsettiğim bu değil dediğim asıl üretim zamanları ve daha ne kadar süre kullanılabilineceğimiz.
Belki bu konuda yazan blogger arkadaşlar olmuştur ama birkaç gün önce yazdığım Estee Lauder Far Paleti yazısında bir izleyicim bu konuda sorunca bende bir yazı yazmak istedim.
 
Dediğim gibi özellikle %50 hatta %60 gibi indirimle alınan ürünler alırken biraz insanı şüpheye düşürmüyor değil ama o indirimin karşı koyulmaz cazibesine yenik düşüp almadan edemiyoruz.
Ben hem cilt bakım ürünleri hem parfüm hem de renkli kozmetik ürünlerini www.checkcosmetic.net adresinden kontrol ediyorum.
 
Nasıl mı?
 
Web sitesini açıyorum
 
 
Sol tarafta ki butonları kullanarak sonuca ulaşıyorum.
 
 
 
Mesela 145 lira yerine 49 liraya ELCA'dan aldığım Estee Lauder far paletine bakalım ne kadar zamanı kalmış.
 
Far paletinin arka tarafında yazan kodu Enter code yazan kısıma giriyorum.
 
 
 
Sonra Calculate butonuna basıyorum ve karşıma sonuç çıkıyor.
 
 
İşte bu paletin üretim tarihi Nisan 2013'te üretilmiş ve kullanım süresinin dolmasına daha 15 ay varmış demek ki ELCA'da oldukça uyguna aldığım paletin tarihi bitmemiş.:)
 
Gerçi ben allık ve göz farlarımı taşlaşmadıkça, bozulmadıkça birkaç seneden fazla kullanıyorum bu ne kadar sağlıklı tartışılır ama 3 senelik kullanım süresi olan bir ürünü süresi dolunca hiçbir bozulma ibaresi de yoksa atmaya kıyamıyorum.
 
Ama rimel açıldıktan sonra en fazla 6 ay sonra atmak gerekiyor ki zaten belli bir süre sonra kurumaya başladığı için mecburen atmak gerekli.
Bir çok ürün bozulduğunu yapılarında ki değişiklik veya kokularından belli ediyor.
Parfüm en fazla 3 sene kullanılıyor zaten sonrasında ekşi, garip bir koku duymaya başlıyorsunuz.
Rujlar da aynı şekilde kötü, plastik gibi bir koku vermeye başlayınca bilin ki miyadı dolmuş.
Göz farları, allıklar, pudralar yine onların da süreleri 2 veya 3 yıl ancadır ama alalı 2 yılı geçmiş ve hafiften taşlaşmaya, dokusu değişmeye başlamışsa bu ürünler de bozulmaya başlamış olabilir.
Krem formda ürünler yani krem allık, krem farlar daha çabuk bozulabiliyorlar özellikle krem farlar 2 sene içerisinde taş gibi olabiliyor.
Yüz, göz nemlendiricilerini mutlaka ambalajın üzerinde yazan 6M, 12M gibi ibareyi dikkate alıp kullanmak gerekiyor.
 
 
Hatta ben cilt bakım ürünlerini kullanmaya başladığım tarihi bir kenara not ediyorum özellikle gramajı fazla ürünlerde böyle not etmek işe yarıyor.
Güneş kremlerini genelde açıldıktan sonra 1 yıl kullanılabiliniyor misal 2014 haziran ayında güneş kremini kullanmaya başladınız 2015 haziranında onun da işi bitmiş demektir.
Ama bazı güneş kremlerinin üzerinde açıldıktan sonra 24M ibaresi varsa 2 yıl kullanabileceğimiz anlamına geliyor.
 
Son bir şey genelde her üründe ambalajın altında kodu yazar yani Estee Lauder far paletinin altında yazdığı gibi ama bazı markalar kutuya bu kodu eklemiş olabiliyor ona da dikkat etmek lazım.
 
Uzun lafın kısası hem aldığımız kozmetik ürünlerinin üretim ve son kullanım tarihini www.checkcosmetic.net adresinden kontrol edebiliriz.
Hem de tüm kozmetik ürünlerimizi açtıktan sonra bitirilmesi gereken süre içerisinde bitirebilirsek cildimizde herhangi bir soruna yol açmamış oluruz.
Yani ambalajın üzerinde yazan şu yukarıda resmini eklemiş olduğum kapağı açılmış 6M yazan ibareye de dikkat etmek lazım.
 
Bu uzun yazıyı sabırla okumuşsanız teşekkürü bir borç bilirim.:)
 
 
 
 

29 Ocak 2015 Perşembe

Caudalie Yoğun Nemlendirici Etkili Peeling

 
Bir süre önce Dermobakim.com'dan Caudalie'nin setini almıştım işte o sette yer alan ürünlerden biri de bu peelingti.
Clinique 7 day scrub'ı çok severek kullanıyorum ama fiyatının yüksek olmasından ötürü zaman zaman muadilini arasam da yine dönüp dolaşıp Clinique alıyorum.
Bu peelingte krem yapılı olduğu için Caudalie seti almamda etkili oldu diyebilirim.
Yapısı 7 day scrub'a nazaran daha kremsi, içerisinde ki granülleri minicik asla cildi tahriş etmiyor ve gerçekten cildimi arınmış hissi veriyor.
 
 
Peelingin içeriğinde üzüm çekirdeği yağı, bal ve jojoba kürecikleri var.
Ayrıca Paraben,Sls, Sentetik Boya, Petrokimyasallar, Ftalatlar, GDO, Triklosan içermiyor.
 
Açıkcası içeriğinin olabildiğince temiz olması, cildimi tahriş etmemesi, kullandıktan sonra verdiği temizlik hissini sevdim.
 
Peelingin satış fiyatı 62.50 lira ama dermokozmetik sitelerinde çok daha uyguna bulabilirsiniz.
 
 

28 Ocak 2015 Çarşamba

Siyah Göz Kalemleri Çarpışıyor!

Siyah göz kalemi hemen hemen her kadın için göz makyajının vazgeçilmezlerindendir.
Ama akmayanı, silinmeyeni, bulaşmayanı, kolayca sürüleni ve en önemlisi kömür siyahı gibi olanını bulmak zordur.
Bugüne kadar bir dolu siyah göz kalemi kullandım ve elimde ki 4 göz kalemini kıyaslayıp şu an elimde ki göz kalemleri içerisinde en iyi hangisi diye bir kıyaslama yazısı yazmak istedim.
 
 
 
 
Soldan sağa gidersek: Make Up For Ever Aqua Eyes, Yves Rocher, Avon Supershock, Maybelline Colossal Kajal
 
MUFE göz kalemi gayet güzel, sürümü kolay, göz içine ve alt kirpik dibinde akmayan, bulaşmayan bir kalem ama işte ama'sı var o da bir süre sonra kurudu, taş gibi oldu.
Yazın en sık kullandığım göz kalemlerimden biriydi fakat kapağını açık bırakmadığım halde sertleşti sanırım bitince almayacağım bu olaydan sonra kalemden soğudum.:(
 
Yves Rocher'ın asansörlü göz kalemini geç keşfettim ama bence yüksek olmayan fiyatı ile normalde 32.90 ama %30-%40 indirimde çok daha uyguna alınabilinir en iyi kalemlerden biri diyebilirim.
Waterproof bir kalem ve siz silene kadar asla akmıyor, silikleşmiyor, bulaşmıyor ve en önemlisi göz içinde uzun süre sürdüğünüz gibi kalıyor.
Bitirdiğim zaman yeni bir marka deneme aşkıma yenik düşmezsem yeniden bu kalemi alırım.
 
Avon Supershock ise uygun fiyatlı göz kalemleri kategorisinde bence lider bir kalem çünkü hem sürerken yağ gibi kayıyor hem de akmıyor, bulaşmıyor.
Kalıcılığı gayet iyi ama Yves Rocher ve Mufe ile kıyas edersem onların bir tık altında diyebilirim.
Tek eksi yanı her daim bulunmuyor Avon bazen satıştan kaldırıyor 6 ay 1 sene sonra yeniden kataloğa koyuyor eğer denk gelirseniz mutlaka alın diyeceğim bir ürün.
 
Son sırada ise Maybelline Colossal Kajal var ve benim için almasam da olurmuş dediğim bir kalem oldu.
O kadar çok reklamı yapıldı ki merakıma yenik düşüp almıştım bir kere rengi tam bir kömür siyahı değil ve öyle ahım şahım bir kalıcılığı yok bence fiyatıyla orantılı ortalama bir göz kalemi eğer almamışsanız çok birşey kaybetmiş sayılmazsınız.
 
 
Soldan sağa: MUFE, Yves Rocher, Avon, Maybelline
 
Tam bir siyah diyebileceğim kalemlerim Yves Rocher ve Avon yani MUFE bu ikisi kadar koyu bir siyah olmasa da yine de tatmin ediyor.
 
4 kalemi de puanlarsam:
 
Yves Rocher: Tam bir kömür siyahı, kolayca sürülüyor ama asansörlü olmasından dolayı eyeliner çekmek birkaç kullanımdan sonra zorlaşıyor, akmıyor, fiyatının çok yüksek olmaması da bir başka artısı puanım 10 üzerinden 9
 
MUFE: Kolay sürülüyor, akmıyor, silinmiyor ama benim için tek eksi yanı kuruması ve 41 liralık fiyatı diyebilirim puanım 10 üzerinden 8
 
Avon: Uygun fiyatlı olması, akmaması, kolayca sürülmesi, eyeliner bile kolayca çekilmesinden dolayı sevdiğim bir kalem ama tek eksisi her daim bulunamaması puanım 10 üzerinden 8
 
Maybelline: Renginin tam bir kömür siyahı olmaması, eyeliner çekmek birkaç kullanımdan sonra zor oluyor, kalıcılığının sadece 4-5 saat olması eksi yanları tek artısı 10 liralık uygun fiyatı denilebilinir puanım 10 üzerinden 6
 
Son bir şey siyah renklerini denemedim ama Estee Lauder Double Wear, MAC Powerpoint ve Clinique göz kalemlerinin de kalıcılıkları, kolay sürülmeleri tatmin edici belki bir ara siyah renklerini de deneyebilirim.:)
 
Sizin sevdiğiniz siyah göz kalemi hangisi??
 

27 Ocak 2015 Salı

Estee Lauder Pure Color 5'li Far Paleti - Velvet Orchids

 
 
 
 
Rengine vurulup aldığım far paletlerinden birisi özellikle ortada ki ve altta ki renk için aldım diyebilirim.
Daha önce Estee Lauder'ın farlarını kullanmamıştım ama göz kalemlerinden, rimellerinden çok memnun kaldığım için far paletini de hem denemek hem de mor tonlu bu palete karşı koyamadığım için almıştım.
Ne yazık ki pigmentasyonu çok iyi değil ama far bazıyla renkler çok güzel ortaya çıkıyor ve gün boyu sürdüğüm gibi kalıyor.
Ama baz kullanmadan hem farlar rengini tam vermiyor hem de kalıcılığı uzun saatler sürmüyor.
Çok tozutan bir palet değil, rengini tek seferde ortalama düzeyde veriyor ama dediğim gibi baz ile tek bir kez sürmek yetiyor.
 
 
Açıkcası Estee Lauder'dan çok daha iyi performans gösteren bir far paleti bekliyordum biraz hayal kırıklığına uğradım.
Tabi içerisinde o iki yanda yer alan fırçalar da pek bir işe yaramıyor bunu belirtmeden geçmemeyim.
Böyle büyük ve ürünleri pahalı markalar neden hala far paletlerinin içerisine hiç işe yaramayan fırçaçıklar koyar anlamam.
 
 
Far bazı kullanmadan
 
 
Far bazı kullanılarak
 
Resimlerde de gördüğünüz gibi bazsız ve bazlı olarak ciddi fark var.
 
Ben bu paleti Elca'dan 49 liraya aldığım için tüh niye almışım demedim ama normal satış fiyatı olan 145 lirayı versem kesin içim yanardı.
 
Uzun lafın kısası aldığıma pişman olmasam da kullanınca iyi ki almışım dediğim bir ürün de olmadı.
 
 
 
 
 
 
 
 

23 Ocak 2015 Cuma

Dermokozmetik.com Alışverişim

 
 
Birkaç gün önce dermokozmetik.com dan yaptığım ve memnun kaldığım alışverişimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Daha çok ihtiyaç alışverişi oldu diyebilirim sıkça kullandığım Bioderma Sensibio H2O'yu yedekledim ee bir de ikincisi bedava olunca bu fırsatı kaçırmadım.
2 tane 500 ml'lik Sensibio H2O 67 liraya geldi ve yine bittikçe aldığım hatta bitmeden yedeklediğim Organix Scalp Therapy Australian Teatree Şampuan aldım.
Sanırım bu aldığım 4. şişe çok memnunum ve bu şampuanda 30 liraya geldi normalde eczanelerde 38 liraya satılıyor.
Son olarak nemlendiricim bitti elimde ki testerları tüketiyorum ve nemlendirici arayışındaydım bir çok blogda La Roche Posay Hydreane Legere Light Krem için olumlu yorumlar okuyunca bir de fiyatı 35 lira yerine 27 lira olunca onu aldım.
 
Cumartesi gece verdiğim siparişim çarşamba günü elime ulaştı araya pazar girdiği için siparişim pazartesi işleme alındı ve hem stok durumu hem kargoya verilmesi gibi durumlarda firma tarafından maille bilgilendirmek ve ürünlerin sağ salim elime ulaşması hoşuma gitti.:)
Dermokozmetik.com'da 99 lira ve üzerinde kargo bedava ve eğer isterseniz ödemeyi kapıda ödeme seçeneğini tercih ederekte yapabiliyorsunuz.
 
Memnun kaldığım bir alışveriş oldu ve dermokozmetik.com da güvenle alışveriş yapacağım siteler arasında yerini aldı.;)
 
 
 

21 Ocak 2015 Çarşamba

Real Techniques Makyaj Süngeri

 

Makyaj süngerleri oldukça popüler en meşhuru Beauty Blender hatta yakın zamana kadar malesef ülkemizde yoktu ama artık Douglas mağazalarında bulabilirsiniz.
 Ben bu süngeri aldığım zaman henüz gelmemişti ama en kısa zamanda Beauty Blender'ı da alıp denemek istiyorum.
Neyse şimdi mevzumuz RT'nin süngeri ve kullandıktan sonra makyaj süngerlerinin neden bu kadar sevildiğini daha iyi anladım.
 Kuruyken boyutu biraz küçük ama ıslanınca şişko bir sünger halini alıyor.
Süngeri nemli olarak kullanınca ortaya çok daha iyi bir sonuç çıkıyor.
 Her tarafını eşit bir şekilde ıslatıp güzel sıkıyorum ve sonrasında fondöten veya bb kremini cildime sünger ile uyguluyorum.
Sağ tarafta gördüğünüz sivri ucu göz altı kapatıcısını sürmek için ve burun kenarına ürünü iyice yedirmek için kullanıyorum.
Fondöteni çok fazla emdiğini söyleyemem evet belli bir miktar emiyor ama çok fazla değil.
Nemli olarak fondöteni uyguladığımda ortaya çok doğal bir sonuç çıkıyor ve ben bu verdiği görüntüyü çok beğeniyorum.
 
Mutlaka 3-4 kullanımdan sonra anti-bakteriyel sabunla yıkamak gerekiyor ve zamanla fondöten izleri çıkmamaya başlıyor.
Yani sık kullanımda süngerin ömrü çok fazla uzun değil.
 
İyi ki almışım dediğim bir ürün oldu ben henüz makyaj süngerlerinin en popüleri Beauty Blender'ı kullanmadığım için bir karşılaştırma yapamayacağım ama ilk kullandığım makyaj süngerinden fazlasıyla memnun kaldığımı söyleyebilirim.
 
Real Techniques'in makyaj süngerini Gratis, Watsons ve bir çok online alışveriş sitesinden 25 TL'ye edinebilirsiniz.
 

 
 
 

20 Ocak 2015 Salı

Rimmel London Brow This Way Kaş Maskarası



Rimmel London'un bu renkli kaş jelini ilk gördüğümde sabırsızlıkla ülkemize gelmesini beklemeye başlamıştım.
Benefit'in Gimme Brow'undan çok memnun kalmış ama fazlasıyla tuzlu fiyatından ötürü 2. kez almaya yanaşmamıştım.
Görüntü itibariyle Gimme Brow'a benzemesinden ötürü bu ürünü Watsons'ta görünce indirim falan beklemeden almıştım.
Ben skalada ki 2. rengi yani 002 Medium Brown'u aldım kaş rengimle az-çok uydu diyebilirim.


Fırçası Gimme Brow'a nazaran biraz daha büyük bu yüzden uygularken biraz dikkatli olmak gerekiyor.
Fırçaya ürün kararında geliyor ve ürün aşırı ıslak değil ama fırçası büyük olduğundan dikkatli uygulanmalı yoksa bulaşması kaçınılmaz oluyor.
Hafif pudramsı böylece kaşları sertleştirmeden sabitliyor ve kalıcılığı ise gayet iyi ben yaklaşık 6-7 saat kadar deneyimleyebildim bozulmadan, silinmeden kaldı.


Eğer bu tarz pratik kaş ürünlerini seviyorsanız veya daha önce hiç kullanmadıysanız 12.90'lık fiyatıyla alınabilinecek iyi bir ürün.
Hele bir de indirimde denk gelirseniz çok daha uyguna alabilirsiniz.





19 Ocak 2015 Pazartesi

Sevgililer Günü Çekilişi:) KAPANDI

Eveet bloğumda yine bir çekiliş başlatıyorum bu sefer tek bir kazanan olacak ve Sevgililer Günü'nün yakınlaşmasıyla birlikte bu kez hediye çekilişimin ismi Sevgililer Günü Çekilişi olsun.:)
 
The Balm'ın Mont Balm paletini çok severek kullanıyorum ve bir tane de takipçilerimden birine hediye etmek istedim.
Tabi sadece Mont Balm yok onun yanına birkaç ufak tefek ürün daha ekledim hatta bu çekilişte bir de kitap var.:)
 
 
Hediyeler:
 
The Balm - Mont Balm Dörtlü Far Paleti
Sephora Lip Gloss Seti
Yves Rocher Kayısılı Peeling
Rival De Loop El Peelingi
Watsons El ve Tırnak Kremi
Listerine Cool Mint Ağız Gargarası - küçük boy
Paulo Coelho - Kazanan Yalnızdır
Birkaç tane Biotherm Blue Therapy nemlendirici, Neostrata pigment gel ve Guerlain fondöten testerı
 
Ürünlerin hiç birinin kullanılmadığını hatırlatmak isterim.
 
Çekilişe katılmak için şartlara gelirsek GFC'den bloğumu takip etmeniz ve beni hangi isimle takip ettiğinizi, mail adresinizi yorum olarak bırakmanız yeterlidir.
 
Ama fazladan katılım hakkım olsun derseniz beni İnstagram'dan takip etmeniz ve çekilişi profilinizde beni mentionlayarak @mormeneksee duyurmanız size +2 hak kazandıracaktır.

Beni İnstagram'dan takip etmek için:
http://instagram.com/mormeneksee/
 
Ayrıca bu çekilişi bloğunuzda duyurmanız da size +2 hak kazandıracaktır.
Yani hem İnstagram'dan beni takip eder, profilinizde duyurursanız ve bloğunuz varsa orada duyurursanız toplamda 5 katılım hakkınız olacak.
 
Çekiliş an itibariyle başlayıp 9 Şubat 2015 Saat 23.59'da sona erecektir.

Katılan herkese bol şans :)
 

The Balm Mont Balm Palet

 
 
The Balm'ın hem ambalajlarını hem de ürünlerin kalitesini çok seviyorum ve sanırım sevmeyen de yok gibi birşeydir.
Mont Balm tam benlik bir palet daha doğrusu dörtlü far diğer kocaman paletlerine aşinaydık ama bu dörtlü paleti çıktığı gibi indirimde bulunca almadan edemedim.
Çünkü içinde ki dört renkte sevdiğim tonlar hem tek başına hem de hepsini harmanlayarak çok güzel gölgeli makyaj yapılabiliniyor.
 
 
Yapıları klasik The Balm farlar gibi yumuşacık, hafiften tozutma sorunu var ama asla rahatsız edici boyutta değil.
Paletin içerisinde ki dört fardan 3'ü hafif ışıltılı ama asla simli değil.
 
Zermatt: Işıltılı, koyu gri tam kışlık bir renk ama içerisinde ki ışıltılar çok aşırı değil ve palette ki rengini ilk sürüşte vermeyen tek far ama ben yinede duruşunu çok seviyorum.
Aspen: Bu paleti alma sebebim diyebilirim hafif ışıltılı, soğuk bir bordo ve hem tek başına hem başka renklerle gölge yaparak kullanıldığında ortaya çok hoş bir görüntü çıkıyor.
Ayrıca yapısı Zermatt'a nazaran yumuşacık rengini tek seferde hemencik veriyor.
Whistler: Açık kahve-şampanya karışımı, ışıltılı bir far bu da rengini kolayca veriyor, yapısı gayet iyi tek başına bile kullanıldığında çok hoş duruyor.
Cortina: Palette ki tek mat far hoş bir bej tonu ve bence paletin joker rengi özellikle kaş altını aydınlatmakta sıkça kullanıyorum.
Yapısı yumuşacık, pigmentasyonları da gayet iyi diyebilirim aynı şekilde kalıcılığı da tatmin edici ama baz ile kullandığınız hem renkler daha çok ortaya çıkıyor hem de kalıcılığı daha bir artıyor.
 
 
Resimde bazsız olarak tek seferde sürdüğüm halidir...
 
Bu güzel paletin satış fiyatı 33 lira ama ben Gratis'in yılbaşı indiriminde %40 indirimle 19.90'a aldım ki farların kalitesini düşününce 19.90 çok iyi bir fiyat diyebilirim.
 
Eğer ki bu tonlarda makyaj yapmayı seviyorsanız Gratis indirimlerinde bu paleti kaçırmayın derim.:)
 
 
 
 

17 Ocak 2015 Cumartesi

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Göz Kalemi - Black Plum

 
 
 
Estee Lauder'in göz kalemlerinin yapılarını, kalıcıklarını seviyorum.
Bittikçe aldığım Midnight Blue renginden çok memnunum ve bu canlı mor rengini görünce dayanamadım.
Bu kalemin de yapısı yumuşacık, sürümü kolay ve en önemlisi kalıcılığı çok iyi uzun süre akmadan, silinmeden, bulaşmadan sürdüğüm gibi kalıyor.
Ben genelde alt kirpik diplerime sürüyorum ama göz içinde de kalıcılığı tatmin edici diyebilirim.
 
 
Gördüğünüz gibi rengi şahane, canlı bir mor, duruşu muhteşem ve yumuşacık olduğu için kolay bir şekilde eyeliner çekilebiliniyor.
Hatta ben azıcık göz kapağıma sürüp parmaklarımla dağıtıyorum ortaya çok hoş buğulu bir göz makyajı çıkıyor.:)
 
Kalemin fiyatı 73 lira ama Sephora, Boyner vb. kozmetik mağazalarında indirimde denk gelindiğinde Estee Lauder Double Wear göz kalemleri kesinlikle alınası.
 
 
 

15 Ocak 2015 Perşembe

Gosh Click'n Conceal Stylo Anti-Cernes Kapatıcı - 01 Light

 
 
 
Gosh'un kalem farlarını çok sevince bir de kapatıcısını merak edip denemek istedim.
Çok hafif yapılı bir kapatıcı zaten corrector olarak kullanmak için yeşil ve pembe tonlusu da var.
Ben 01 Light rengini aldım ama benim yoğun morluklarımı çok iyi kapatmasa da bir nebze olsun kapatıp, hoş bir aydınlık veriyor. 
 
 
Fırçalı bir ambalajı var ve aynı YSL Touch Eclat vb. birkaç ürün gibi arkasında ki tuşa basınca ürün fırçaya geliyor.
 
 
Tenimde sırıtmayan bir rengi var, göz altı morluklarımı çok iyi kapatmıyor ama güzel, doğal bir aydınlık veriyor.
Ben biraz kapatıcılığını Rimmel London'un Match Perfection kapatıcısına benzettim.
Büyük ihtimal yaz aylarında daha sık kullanacağım bir ürün çünkü yazın sıcağında hafif ürünler daha iyi oluyor.
 
 
 
Hafif yapılı, hoş bir aydınlık veren, yoğun kapatıcılığı olmayan bir concealer ama malesef göz altı çizgilerine dolma yaptığı için mutlaka pudra ile sabitlemek gerekiyor.
 
Ben %50 indirimde almıştım indirimsiz fiyatı 25-30 lira olması lazım eğer ki yoğun kapatıcılığı olan bir concealer aramıyorsanız, hafif aydınlık, doğal bir görüntü istiyorsanız Gosh'un bu kapatıcısını deneyebilirsiniz.
Ama benim gibi fazlaca göz altı morluğu olanları pek tatmin etmeyecektir ve bir de yoğun sarılık içerdiği için pembe alt tonlu olanlara göre değil.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

14 Ocak 2015 Çarşamba

Avon Scent Essence Parfümler

 
 
Avon'un ocak ayı kataloğunda yeni satışa giren parfümlerinin katalogda yer alan kokuları hoşuma gidince 2 tanesinden sipariş ettim.
Bu parfümler 30 ml ve 3 farklı kokusu var ben solda ki Romantic Bouquet ve sağda ki Sparkly Citrus'u aldım.
Elime geçince her ikisinin de kokusunu beğendim ama Romantic Bouquet'i biraz daha fazla beğendim.
 
Romantic Bouquet: Taze şakayık, pembe frezya ve vetiver kokularının feminen notalarından oluşan bir parfüm ve fresh, ağır olmayan bir kokusu var.
Tenimde duruşunu çok sevdim benim için en önemlisi iç bayan bir koku olmaması aksine çok hoş, hafif bir kokusu olması hoşuma gitti.
 
Sparkly Citrus: Bu parfümün içerisinde de ferah bergamot, limon çiçeği ve sedir ağacı var.
Oldukça fresh ve tam yazlık bir koku buram buram yaz kokuyor hatta kendinizi narenciye bahçesinde gibi hissediyorsunuz.:)
 
Her iki parfümde çok kalıcı değiller gün içerisinde mutlaka tazelemek gerekiyor ama 30 ml olmalarından dolayı çantada taşınması kolay olduğu için zaman zaman alıp sıkabilirsiniz.:)
 
İndirimsiz satış fiyatları 30 tl ama 26 Ocak'a kadar 13.95'e alabilirsiniz.
 

13 Ocak 2015 Salı

Make Up For Ever Aqua Cream Far - 17

 
 
 
 
Krem farları fazlasıyla seviyorum ve bir çok markanın kullandım ama sanırım şu zamana kadar kullandığım krem farların içerisinde en dayanıklısı, en iyisi bu gördüğünüz MUFE Krem fardır.
Rengine vurulup aldım şahane bir bordo-mürdüm renk ama göz kapağında ki duruşu muhteşem o kadar güzel ve dikkat çekici duruyor ki beğenmemek elde değil.
Kalıcılığı ise mükemmel ben bu farı yakın bir arkadaşıma kınasında uyguladım saatlerce asla bozulmadan kaldı, ağladığı halde gram akmadı, silinmedi.
Yumuşacık bir yapısı var, kolayca uygulanıyor ben yüzük parmağımla uygulamayı tercih ediyorum çünkü fırça ile çok kolay uygulayamadım.
Kısa sürede sabitleniyor o yüzden hata yapıldığı vakit hemen düzeltmek lazım yoksa zamk gibi yapışıp kalıyor.
 
 
Rengi dediğim gibi şahane Make Up For Ever'ın Aqua Eyes göz kalemlerinden siyah rengini beğenmiştim ama krem farlarına aşık oldum.
Sanırım birkaç rengini daha alacağım çünkü yapısı, kalıcılığı verilen her kuruşu hak ediyor.
 
Bence ürünün tek eksi yanı plastik kavanozda olması keşke MAC Paint Pot'lar gibi cam kavanozda olsalardı daha şık olurdu.
 
MUFE Krem farlar 6 gram ve fiyatı 61 lira
 
 
 


 

12 Ocak 2015 Pazartesi

MAC Allık - Well Dressed





Fazla beyaz tenli olunca bu tonlarda ki uçuk pembe allıkları kendime çok yakıştırıyorum.
Well Dressed uzun zamandır aklımda olan bir allıktı ve sonunda aldım.
Aldığımdan beri de sıkça kullanıyorum genelde makyaj yapmadığım zamanlarda yüzüme hafif renk versin diye kullanıyorum çok doğal duruyor.
Benim için hem yazlık hem kışlık bir renk ayrıca tamamen bir mat allık değil çook hafif ışıltılı ama yüzde belli belirsiz duruyor.
MAC'in satin yapıda allıklarından ayrıca pigmentasyonu çok yüksek değil yani tek sürüşte hemen renk vermiyor bu benim için artı bir özellik çünkü rengin yoğunluğunu ayarlayabiliyor olmak benim gibi çok beyaz tenliler için iyi oluyor.:)



Eğer NC15-20, NW15-20 arasındaysanız hatta benim gibi NC15 bile koyu geliyorsa bu allık tam size göre çünkü şu ana kadar kullandığım allıklar içerisinde en doğal duranı diyebilirim.

Tek eksi yanı çok kalıcı olmaması 4-5 saatin sonunda hafiften uçabiliyor ve sürerken biraz tozutması ki aşık olduğumdan renginden dolayı eksilerini görmezden geliyorum.

Bu tonlarda allık arıyorsanız Well Dressed'i MAC mağazalarında mutlaka deneyin derim.