29 Ağustos 2014 Cuma

Yves Rocher Suya Dayanıklı Asansörlü Göz Kalemi

 
 
Rimmel London'un siyah göz kalemi bitince aklımda MAC'in Technakohl göz kalemlerinden almayı düşünüyordum.
Ama Yves Rocher'a şampuan almaya girince ve bir de güzel bir kampanya olunca bir anda daha önce bu markanın asansörlü göz kalemlerini kullanmadığım için bir de bunu deneyeyim dedim ve siyah renginden aldım.
Benim için bir göz kaleminin kalıcılığı, zamanla silinmemesi ve en önemlisi göz içinde uzun süre kalması önemli ve ne yazık ki şu ana kadar kullandığım kalemlerden çok azında böyle iyi performans gördüm.
Ama bu kalemin performansına tek kelimeyle ba-yıl-dım.
Ben en fazla 8 saat kadar deneyimledim ve bu süre zarfında akma, silinme, bulaşma gibi bir problem yaşamadım.
Fakat en önemlisi göz içerisinde de bu süre boyunca silinmeden durmasıydı ki severek kullandığım Make Up Forever'ın göz kalemiyle hemen hemen aynı performansı sergiledi diyebilirim.
 
 
Benim için tek eksi yanı 0.3'lük gramajı diyebilirim açıkcası göz içinde uzun süre dayanan, hem alt kirpik dibinde hemde üst kirpik diplerinde eyeliner olarak kullanıldığında silinmeden, dağılmadan, akmadan uzun süre duran bir kalem arıyorsanız indirime girdiği zaman deneyin derim.
 
 İndirimsiz fiyatı 29.90 fakat zaman zaman %20-%30 indirime giriyor.

28 Ağustos 2014 Perşembe

Hobby Islak Bebek Havlu Serisi ile Bebeğinizi Güvenle Temizleyin

 
Bebek cildi için özel geliştirilen Hobby Islak Bebek Havluları, alkol ve paraben içermeyen yumuşak formülüyle bebeğinizin tüm cildini temizler, nemlendirir ve besler. Kremsi formülüyle bebeğinizin cildini rahatlatır.
 
Kalın, dayanıklı ve yumuşak mendilleriyle bebeğinizin hassas cildine zarar vermeden rahatlıkla kullanmanızı sağlar.
 
 
E vitaminli, 100% zeytinyağı özlü, aloe vera ve pamuk sütü çeşitleriyle bebeğinizin cildinin pH değeriyle uyumludur. Bebeğinizin el, yüz ve vücut temizliği için güvenle tercih edebilirsiniz.
 
 
Tavsiye edilen raf fiyatı: 2,45 TL
 
 
 
Basın Bültenidir...
 
 


27 Ağustos 2014 Çarşamba

Sizlere Hediyelerim Var!

 
Bundan tam 3 yıl önce 4 Eylül 2011 tarihinde bloğumu açmıştım aradan geçen 3 yıl boyunca bu blog sayesinde bi dolu güzel insan tanıdım.
İşte bende bloğumun 3. yaş günü şerefine bir çekiliş yapmaya karar verdim hatta 1 değil 3 çekiliş olacak.
Ve çekiliş serisinin birincisi ile başlıyorum.
 
 
Görmüş olduğunuz ürünlerin hepsi bir izleyicimin olacak.
Hediyeler nelermiş tek tek bakmak istersek.
 
Bioderma Photoderm Apres Soleil Güneş Sonrası Sütü 100 ml
Garnier Göz Makyaj Temizleyici
Oriflame Ayak Peelingi
Avon Luxe Allık&Aydınlatıcı
Eklips Far Fırçası
Eklips Allık Fırçası
Wet N Wild 3'lü Far - Silent Treament
NYC  Applelicious Lip Balm - Applelicious Pink
Oriflame The One Rimel
Avon Oje - Underworld
Pastel Nude Oje - Princess
 
Ürünlerin hiç biri kullanılmamıştır bunu da hatırlatmak isterim.
 
Bu hediyeleri kazanmak için sadece GFC ve Bloglovin'den izleyicim olmanız ve çekilişi sosyal mecrada Blog, İnstagram, Twitter, Facebook vb. herhangi bir tanesinde duyurmanız yeterlidir.
Mutlaka yorum kısmına mail adresinizi ve çekilişi nerede duyurduysanız linkini yazmanızı rica ediyorum.
 
Hepsi bu kadarcık çekilişim an itibariyle başlayıp 9 Eylül 2014 00.00'da sona erecektir.
 
Herkese bol şans
 
Beni buralardan da takip edebilirsiniz.;)
 
 
 

Ellere Var Da Bize Yok Mu?

İşte bir dolu kozmetik markası için bunu diyoruz hatta bazı markalar ülkemizde var ama her ürünü gelmeyebiliyor.
Ben bu yazıda severek kullandığım ama ülkemizde satılmayan ürünleri yazacağım elbette gelmesini istediğim daha çok marka var ben sadece kullanıp memnun kaldığım markaları yazayım dedim.

 
Benim kullandığım ülkemizde marka olarak veya renk olarak bulunmayan ürünler bunlar ama keşke bu ve daha fazlası ülkemiz sınırları içerisinde satılsa da bizde alabilsek.
Keşke ülkemizde olsa dediğim drugstore ürünlerin başını sanırım Revlon çekiyordur ama Sleek, MUA, Elf, Catrice, P2, Manhattan ve sanırım bir de Gosh'un da gelmesini isterdim.
Gratis ve Watsons sesimi duysa şu markaları getirse gözümüz, gönlümüz açılsa fena mı olur.:)
Ama bir de high end diye tabir ettiğimiz ve ülkemizin sınırları içerisine ahh keşke girse dediğimiz bazı markalar var ki onlar bir gelse şahane ötesi olur.
Urban Decay, Tarte, Hourglass, Lorac bu 4 markayı Sephora'da görmeyi kim istemez ki?:)
Neyse ben konuya döneyim elimde ki ürünlerle devam edeyim.
 
 
Sleek'ten 2 tane far paletim var ve severek kullanıyorum keşke ülkemizde satılsa da diğer paletlerini de alsam demiyor değilim.:)
Catrice tekli farlar ise hem şekliyle hem yapısıyla şahane diyebileceğim farlar ve bu Catrice markası Essence ile kardeş markalar eyy Gratis, Rossmann duy sesimi getir şu Catrice'yi bi dolu merak ettiğim ürünü var.
Catrice ürünleri bildiğim kadarıyla sadece Almanya'da var aynı P2, Essence ve Manhattan gibi eğer yanlış biliyorsam bilen biri düzeltsin.
Ve hep niye gelmiyor ki dediğim bir ürün de Maybelline Color Tattoo'ların ülkemizde olmayan bir dolu rengi bende sadece Metallic Pomegranate var ve kendisine bayılıyorum.
Amerika'da bu Color Tattoo'ların bir dolu rengi serisi var hatta pigment farları da çıktı.
Maybelline'den gelmesini istediğim Color Whisper rujlar, Fit Me serisi de var hatta kısaca ülkemizde olmayan tüm ürünlerini gelsin istiyorum.
 
 
Elf'in kullandığım ürünlerinden birisi bu jel eyelinerı ne yazık ki sık eyeliner kullanmadığım için kurudu, gitti.
Ama yapısı ve kalıcılığıyla çok sevdiğim bir eyeliner oldu.
Bu markanın aydınlatıcı paleti, Nars'ın Albatross'una dupe olan aydınlatıcısını ve yakın bir arkadaşımda olan farlarını denemiştim onlar da fiyatına göre performansı iyi ürünlerdi.
Ve bir diğer ürün ise Rimmel London Scandal Eyes Göz Kalemlerinin Taupe rengi aslında bu marka Watsons mağazalarında satılıyor hatta bu kalemlerde geldi ama Taupe rengi gelmedi.
Zaten anlamıyorum madem ki bir ürünü getiriyorsunuz o zaman tüm renklerini getirin bir işi de doğru düzgün yapın.
 
 
Aldığımdan beri çok sevdiğim bir allık ve içeriği oldukça temiz, bitkisel bir allık tabi Alverde markası da ne yazık ki ülkemizde yok sadece Almanya'da satılıyor.
Bu markanın sadece allığını kullandım ama diğer ürünlerini de çok merak ediyorum sanırım Alverde'yi getirse getirse Rossmann getirir diye düşünüyorum.
 
 
 
Vee son olarak en severek kullandığım grup rujlar bu 6 rujun 5'i Revlon 1 tanesi MUA hepsinin yapısı çok güzel, kalıcılıkları orta derecede ve eğer ki ülkemizde satılsalar bir dolu rengini almak isterdim.
Revlon'un Lip Butter'larına ayrı bir bayılıyorum tam yazlık şahane rujlar eğer yolunuz Amerika'ya, İngiltere'ye düşerse veya bir tanıdığınız giderse Revlon'un bu rujlarından alın/sipariş edin derim.;)
 
Bir de resmini çekmeyi unuttuğum hatta bu yazıyı yazarken aklıma gelen Sigma makyaj fırçaları var.
Bende sadece 4 tane fırçası var ve hepsinden çok ama çok memnunum özellikle F80 ve F82 fırçasına bayılıyorum.
MAC'in muadili fırçaları ve MAC'te olmayan fırçalarıyla, kalitesiyle, MAC'e nazaran daha uygun fiyatıyla sevilesi fırçalar ama ne yazık ki ülkemizde yok.
Real Techniques fırçaların geldiği gibi umarım bir gün Sigma fırçalar da gelir.
 
Benim kulllandığım, sevdiğim ama malesef ülkemizde satılmayan ürünler bunlardı.
Elbette gönül neler neler istiyor hatta yurtdışına çıkan bir tanıdık bulduk mu hemen yakasına yapışıyoruz bazen gözümüzü karartıp gümrüğe takılırsa korkusunu yaşayarak internetten sipariş veriyoruz.
Umarım bir gün ülkemizde ya bu yurtdışı kozmetik siparişleriyle ilgili yasak kalkar veya hem drugstore hem de high end markalar Sephora, Gratis, Watsons vb. mağazaların raflarında olur.;)
 
Sizin ahh keşke canım ülkemde satılsa dediğiniz marka veya markalar neler?
 
 
 

26 Ağustos 2014 Salı

Maybelline Dream Fresh BB Krem

 
 
Genelde fondöten yerine bb krem, renkli nemlendirici kullanmayı daha çok tercih ediyorum.
Özellikle de yaz aylarında bu tarz hafif ürünlerden şaşmıyorum.
Ten rengim fazlaca beyaz olduğu için her beğendiğim ürünü alamıyorum ama Maybelline'in BB Kreminin en açık rengi olan Fair ten rengime uyunca ve yapısını da beğenince ee bir de indirimde denk gelince tereddüt etmeden aldım.
Çok az kapatıcılığı olan, cilde hoş bir ışıltı, doğal bir görüntü oluşturan, SPF30 içeren bu BB kremi aldığımdan beri sıkça kullanıyorum.
Ürün 8 in 1 iddiasında bir ürün ve kısmen bu iddiasını yerine getiriyor.
Yağ içermiyor, orta derece de bir nemlendirme özelliği var, cilt tonunu eşitliyor.
Benim cildim kuru-karma bir cilt ve eğer ki üzerinden hafifçe bir pudra ile geçmezsem sürdükten 2-3 saat sonra t bölgemde hafiften bir parlama yapmaya başlıyor bu yüzden mutlaka pudra ile sabitlenmeli.
 
 
Eğer spf içeren, az da olsa nemlendiren, uygun fiyatlı ve en önemlisi cildiniz de kapatılacak çok kusurunuz yoksa bu BB kremi deneyebilirsiniz.
Uzun saatler ciltte kalan bir ürün olmasa da en azından 5-6 saat boyunca ciltte gayet güzel duruyor.
Hafif bir makyaj yapmak istediğim, yüzüme azıcık ışıltı gelsin istediğim zaman bu ürünü kullanıyorum ve duruşuyla, hafif yapısıyla beğendiğim bir ürün oldu.  
 
Fiyatı ise 19-20 lira civarında ama Gratis, Watsons vb. mağazalarda %40-%50 indirimde denk geldiğinizde bu ürüne şans verebilirsiniz. 
 

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Güzel Bir Çekiliş

 
Kendinin Ruh Doktoru ve Facedermo çok güzel bir hediye veriyor.
Katılmak isteyenler buradan buyursun.
 

Oriflame Giordani Gold İconic Ruj - Pink Nude

 
 
 
 
Oriflame'in Giordani serisinin ürünlerini genel olarak beğendiğim için yeni satışa sunulan İconic rujları da merakıma yenilip bir tanecik deneme amaçlı aldım.
Tasarımı, rujun yapısı çok güzel hatta kalıcılığı da fena değil ama gelin görün ki ismi müsemma olmayan bir ruj almışım.
Ben daha çok pembelik barındıran bir ruj beklerken karşıma turuncuya dönük bir ruj çıktı.
Genelde bana böyle koyu tonlar pek yakışmaz ve bu da yakışmadı ama ruju herşeyiyle çok beğendim.
Dudak çizgilerine dolmuyor, dudakları nemlendiriyor, kolayca sürülüyor, 3-4 saat birşey yenilip içilmediği takdirde dudakta kalıyor.
 
 
Ve içerisinde çook hafif ışıltılar var asla sim değil sedefli bir ruj ve bu hafif ışıltılı görüntü hiç rahatsız edici değil.
Ahh bir de rengi gerçekten ismi gibi Pink Nude olsaydı benim için şahane olacaktı.
Zaten Avon, Oriflame gibi katalogla ürün alınan markalarda renk konusunda böyle sürprizler yaşanması gayet dolay gerçi kataloğa renkleri düzgün koysalar ve isimleri yanıltıcı olmasa böyle nahoş durumlar yaşanmaz.
Riske girip yeniden bir başka renk alır mıyım bilmiyorum ama eğer kendinize uyan rengi bulursanız gerçekten çok güzel rujlar olduğunu düşünüyorum.
 
Rujların indirimsiz satış fiyatı 32.90 ama indirimde çok daha uyguna almanız mümkün.
 
 
 
 
 
 

23 Ağustos 2014 Cumartesi

Pırlantanın Renkli Taş Aşkı

Diva Işıltının Rengi kolleksiyonunda renkli taşlarla pırlanta kombin tasarımlar aşk kadar uyumlu. Diva Pırlanta bu yeni kolleksiyonda mavi topaz, ametist ve zümrütlerle pırlantayı birarada kullanarak ışıltının gücünü ve büyüsünü arttırdı.
 DİVAPIRLANTA.COM’DA RENK RENK YÜZÜKLER
 
 
Yakutun parlayan ateşi İle büyüleyin!
Yakut çok ışıltılı ve değerli bir taştır.. Bu şık yüzük yakutun sevgi, güven, sadakat ve cesaret veren gücünü size hissettirecektir.
Pırlanta Yakut Yüzük: 690 TL
 
 
 
BU MAVİ BAŞKA MAVİ TOPAZDAKİ GÖKYÜZÜ
Gökyüzünü parmağınızda taşımaya ne dersiniz. Diva Pırlantanın bu yepyeni tasarımı swiss blue topazın derin maviliğini ve huzurunu şık bir pırlanta tasarım ile tamamlıyor. Parmağınıza her baktığınızda aynı huzuru siz de hissedebilirsiniz…
Pırlanta Swiss Blue Yüzük: 493 TL
 
 
Basın Bültenidir...

HOBBY Tıraş Köpükleriyle Pürüzsüz Bir Görünüm

 
Hızlı ve uygulama kolaylığı sağlayan Hobby For Men Tıraş köpüğü 4 farklı çeşidiyle karşınızda.
Hobby For Men Fresh, Cool ve Maximum Effect Tıraş Köpükleri kremsi kıvamı ve mentol ile zenginleştirilmiş formülü ile sakallarınızı yumuşatır ve tıraş bıçağının yumuşak bir şekilde kaymasını sağlar. Gün boyu sürecek ferahlatıcı bir etki bırakır.
Hobby For Men Sensitive Traş Köpüğü hassas ciltlere özel olarak formüle edilmiştir. İçerdiği aloe vera sayesinde cildi nemlendirerek cildin kurumasını ve gerilmesini önler.
Dermatolojik olan test edilen Hobby Traş Köpükleri minimum sürtünme sağlayarak cildi tahrişten ve mikro kesiklere karşı korur. Kusursuz bir tıraş ve yenilenmiş bir görünüm sağlar.
 
 
TERF :4,50 TL
 
 
Basın Bültenidir...
 

22 Ağustos 2014 Cuma

Prozinc Saç Bakım Maskesi

 
 
 
 
Bir süre önce Dermotek tarafından bu gördüğünüz Prozinc Saç Bakım Maskesi denemem için gönderilmişti.
Araya tatil girince yazısı biraz gecikti ama yaklaşık 5 hafta gibi bir zaman sürecince ürünü iyice kullanmış ve performansını gözlemlemiş oldum.
Kabı sert bir plasikten ayrıca kapağını açtıktan sonra içerisinden yine ayrıyetten bir koruma amaçlı kapak çıkıyor.
Ürün 150 ml ki eğer saçlarınız çok uzun değilse düzenli kullanımda 5-6 ay kadar kullanabilirsiniz.
Gelelim maskeye bakın firma bu ürün için ne demiş:
 
Bitkisel bir kompleks olan Sanicapyl kepeğin önlenmesine, sebum kontrolüne, kaşıntı gibi hassasiyetlerin giderilmesine yardımcı olurken saç derisinin nemlendirilmesine, dinlendirilmesine ve arındırılmasına da katkıda bulunur.
         Saçın parlamasına, yumuşaklık kazanmasına ve kolayca şekil almasına yardımcı olur.
         İçeriğindeki Trichogen sağlıklı saç gelişimi için uygun ortamın sağlanmasına yardımcı olur.
         Protein yapısındaki Phytokeratin sayesinde saçınızın zamanla tarama, hava kirliliği ve güneş ışınları nedeniyle kaybettiği elastikiyet ve canlılığı geri kazanmasına yardımcı olur.
         İçeriğinde bulunan Shea Butter ile yıpranmış saç ve saç derisini nemlendirir.
Saçın kırılmasını, koparak dökülmesini engellemeye yardımcı olur.
         Dermatolojik olarak test edilmiştir.
         Renklendirici içermez.        
Paraben içermez.
 
Öncelikle hemen belirteyim benim saçlarımda boya vs. yok, uçları kuru dipleri yağlı bir saça sahibim ve aşırı elektriklenir bu yüzden hep maske veya duş sonrası mutlaka bakım serumu kullanırım.
Ben bu maskeyi haftada 2 kez saç diplerimden ucuna kadar uyguladım ki genelde maskeleri saç diplerime uygulamam kaşıntı, kepeklenme yapabiliyor.
Fakat bu ürünün açıklamasında saç diplerine de uygulanabilinir yazdığı için uygulamayı tercih ettim.
Oldukça yoğun bir kıvamı var eğer saçlarınız uzun veya gür değilse üründen çok fazla kullanmanıza gerek olmayacaktır.
İçeriğinde ki Shea yağı sayesinde saçlar yumuşacık oluyor, kolayca taranıyor ki benim saçlarım ince telli olduğu için fazlaca dolaşır ama bu maskeyi kullandığım zaman böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.
Ve bir de benim saçlarımdan muzdarip olduğum bir konu da elektriklenmesidir normalde bazı maskeleri kullandıktan sonra bile mutlaka argan yağlı serum sürerim.
Ama bu maskeyi kullandıktan sonra ekstradan saç bakım serumu vs. kullanmama gerek kalmıyor çünkü elektriklenme gibi bir sorunum olmuyor.
Saçlarımda boya veya herhangi bir kimyasal işlem olmadığı için boyalı ve aşırı kuru saçlar bu maskeden benim kadar memnun kalır mı net birşey diyemem ama ürünün ambalajında tüm saç tipleri için yazdığını da belirteyim.
Ürünün bir başka vaadi de saç dökülmesine iyi geldiği şeklinde benimde yaklaşık 6-7 aydır fazlaca saçlarım dökülüyor.
Peki benim bu problemime iyi geldi mi azıcık iyi geldi diyebilirim ama benim saçlarımın dökülme sebebi kansızlık eğer kan ilaçlarımı düzenli alırsam saçlarımın dökülmesi gözle görülür bir şekilde azalıyor.
Eğer ki sağlık probleminiz olmadan mevsimsel, kimyasal işlem vb. sebeplerden saç dökülmesi gibi bir probleminiz varsa bu maske işe yarayabilir.
Ama benim gibi kansızlık vb. sağlıksal sebeplerden dolayı saçlarınız dökülüyorsa mutlaka önce içten tedavi edilmesi gerekiyor yoksa saç bakım ürünleri dıştan sadece bir yere kadar işe yarıyor asıl problem çözülmedikçe kozmetikler ne yapsın.

İçerik:

 
Rahatsız edici bir kokusu olmamasını, saçlarıma verdiği parlaklığı ve hacimi, uygulama sonrası saçlarımın yumuşaklığını ve kolay taranmasını, elektriklenmeyi azaltmasını sevdim.
Bence bir çok uygun fiyatlı maskeyle kıyasladığımda verdiği sonuç çok iyi ama daha yüksek fiyatlı daha profesyonel ürünlere göre performansı biraz daha aşağıda kalan bir maske diyebilirim.
 
Maskenin eczanelerde ki satış fiyatı 29.50 lira ama online eczane sitelerinde biraz daha uyguna bulmanız mümkün olabilir.
 
Eğer ki saçlarınızda benim gibi hafiften bir kuruluk problemi varsa, fazlaca elektrikleniyorsa ve cansız ise bu maskeyi tavsiye ederim.
 Bitirdiğim zaman yeniden alır mıyım derseniz elimde ki maske stokları bitince ve uygun fiyata satan bir site bulduğum vakit yeniden alabilirim.:)
 
 
 

21 Ağustos 2014 Perşembe

Oriflame The One Colour Unlimited Rujlar

 
 
 
 
Daha önce bu serinin bana Oriflame tarafından gönderilen Forever Plum rengini yazmıştım hatta linkini de koyayım tam olsun.:)
Ama hediye gelen renk pek bana göre değildi ve bende bir daha indirime girdiğinde gözüme kestirdiğim iki rengi almaya karar vermiştim ve görmüş olduğunuz İnfinite Rose ve Rosewood Eternity renklerini aldım.
 
 
Sol: İnfinite Rose, Sağ: Rosewood Eternity
 
Yapısını çok sevmiştim ve aldığım 2 renkte aynı şekilde yumuşacık, kolay sürülüyor, dudakları kurutmuyor.
Ama bu ikisinden İnfinite Rose rengini daha bir sevdim çünkü içerisinde sim, ışıltı vs. yok ve sürdükten sonra hafiften yarı mat durması çok hoşuma gitti.
Diğer renkte hafiften bir ışıltı mevcut ama bu asla günlük kullanıma engel değil.
Kalıcılıkları ise birşey yenilip içilmediği takdirde 3-4 saat kadar diyebilirim.
 
 
Sol: Rosewood Eternity, Sağ: İnfinite Rose
 
Aldığım her iki rengi de sevdim eğer sizde uygun fiyatlı, iyi bir ruj arıyorsanız Oriflame'in The One serisinin rujlarına bakabilirsiniz.
Rujların indirimsiz satış fiyatı 26.90 ben indirimde 12.90'a aldım tabi temsilci olduğum için geliş fiyatıyla 12.90'dan daha da uyguna geldi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Eklips Far Fırçası

 
 
 
Gratis'lerde kısa bir süre önce satılmaya başlayan Eklips makyaj fırçalarının daha önce açılı kontür fırçasını yazmıştım o fırçayı çok beğenince bir de far fırçasını alıp denemek istedim.
Öncelikle bu fırçaların cruelty free olduğunu yani üretilirken hayvanlar üzerinde deney yapmadığını saplarının bambudan olduğunu belirteyim.
Ecotools fırçalarla aşırı bir benzerlikleri var ama Eklips'ler Ecotools'tan çok daha ucuz performansların da nasıl farklar vardır Ecotools'tan pek bir fırçam olmadığı için kıyas yapamayacağım.
Neyse sadete geleyim bu fırçayı indirimde 2-3 lira civarında bir fiyata almıştım hatta beğenmezsem de birşey kaybetmem diye düşünmüştüm.
Ama kullanınca baya bir beğendim sık tüyleri olan, farı güzel dağıtan, kolayca temizlenen bir fırça özellikle tek renkte far süreceğim zaman elim hep bu fırçaya gidiyor.
Hatta iki farklı renkte farı karıştırırken de fena bir performans göstermiyor açıkcası uygun fiyatlı makyaj fırçaları içerisinde beni performansıyla şaşırtan bir fırça oldu.
Eğer yeni makyaj yapmaya başladıysanız veya bir fırçaya yüksek meblağlar veremem diyorsanız Eklips'in makyaj fırçalarını deneyebilirsiniz hele bir de indirimde denk gelirseniz süper olur.:)
 
Sosyal Mecralarda Mor Menekşe :)
 
 

19 Ağustos 2014 Salı

Küçük Bir Yves Rocher Alışverişi

 
Bir süredir Yves Rocher'dan alışveriş yapmamıştım bir çok ürünü bende stoklu olunca haliyle mağazaya gitmek için sebebim yoktu.
Ama eşimin şampuanı bitince bende soluğu Yves Rocher mağazasında aldım.
Bu aralar 60 liralık alışveriş yaptığınız 39 lira ödüyorsunuz ee böyle güzel bir kampanya olunca bende hemen yararlanmak istedim.
Eşime yağlı saçlar için şampuan aldım kendime de asansörlü göz kalemlerinin siyah rengini aldım.
Aslında bir de kayısılı peeling almak istiyordum ama mağazada stokta kalmayınca onun yerine maske aldım.
Hem bu 3 ürüne 39 lira ödedim hemde beyaz ambalajlı şampuanı hediye ettiler.
Eğer bu aralar Yves Rocher'dan almak istedikleriniz varsa mutlaka bir uğrayın derim.
 
 
 
 

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Oriflame Lip Spa Therapy Dudak Balmı - Soft Rose

 
 
Geçen ay Oriflame'den sipariş verirken sırf limit doldurmak için aldığım bir üründü hatta şeffafı yerine renkli olanlarından almak istedim ve pespembe bir renk olan Soft Rose'yi tercih ettim.
Nemlendirmesi gayet güzel ama renk vermesi daha bir güzel hatta renk vermesi için ruj ayarında diyebilirim.
Kış aylarında nemlendirmesi nasıl olur bilemiyorum ama bana şimdilik yeterli geldi ayrıca SPF8 güneş koruması da var.
Bana göre Maybelline Baby Lips'lerden daha güzel evet Baby Lips'lerden biraz daha yüksek fiyatlı ama performansı için indirime girdiği zaman Oriflame'in bu renkli dudak balmına bir şans verilebilinir.
 
 
Dudakta bu kadar canlı durmuyor çok doğal bir görüntüsü var.
Ben yaz-kış dudak balmı kullandığım için böyle ruj gibi renk verenleri daha bir seviyorum.
Bu yüzden sıkça kullanacağım bir ürün indirimsiz satış fiyatı 17.90 ama ben indirimde 9.90'a aldım ee bir de temsilci olunca biraz daha uyguna geldi.
 
 
 

17 Ağustos 2014 Pazar

Okudum: Masumiyetin İçin Savaş - Tess Gerritsen

 
Arka Kapak:
 
Masum olduğu kanıtlanana kadar o bir suçluydu...

Miranda Wood evine geldiğinde, ayrılmak istediği yasak aşkını yatağında ölü bulur. O şimdi insanların gözünde hem tanık hem de şüpheli durumundadır. Kimliği belirsiz bir adam tarafından kefaleti ödendiğinde ise dikkatleri daha da üzerine çeker.

Miranda suçsuzluğunu ispatlamak için çabaladıkça, kendisini karanlık bir bataklığın içinde bulur. Şantaj ve sıra dışı skandallar ortaya çıktıkça gerçeğe daha da yaklaştığını hisseden Miranda, katil tarafından takip edildiğini fark eder. O, katil için büyük bir tehlikedir ve bu tehlikenin ortadan kaldırılması gerekiyordur… Masumiyetini kanıtlamak için verdiği mücadelede sevgilisinin hayatına dair öğrendiği sırlar Miranda'nın kurtuluşu olabilecek midir?

"Tess Gerritsen, kütüphanemden asla eksik etmediğim yazarlardan biri. Her kitabıyla beni kendisine hayran bırakıyor."
Stephen King

"Tess Gerritsen yine harikalar yaratmış. Masumiyet uğruna verilen mücadele ancak bu kadar güzel anlatılabilir."
Publishers Weekly

"Sırlarla dolu ölüm, gözü dönmüş bir katil ve masum bir kadın... Bu üç temayı bir araya getiren yetenekli yazar, okurlara muhteşem bir roman sunuyor."
Booklist

"Tess Gerritsen, Masumiyetin İçin Savaş adlı kitabında heyecan dolu bir macera ve merak uyandıran bir aşkla karşımıza çıkıyor."
Romantic Times Book Reviews
 
*****
 
Gölgesizlerin Tutkulu Dansı'na nazaran daha bir beğendiğim kitap oldu diyebilirim.
Heyecanı, gerilimi bol ve temposu yüksek, akıcı bir roman elinize aldığınız zaman bitirmeden bırakmak istemeyeceklerinizden gerçi Tess Gerritsen'in şu ana kadar okuduğum tüm romanları akıcıydı ve kısa sürede bittiler.
Daha okunacak birkaç tane daha Gerritsen kitabı var en kısa zamanda onları da alıp okumak istiyorum.

16 Ağustos 2014 Cumartesi

Fem Hazır Ağda Bantları’yla Sen De Işıltını Yansıt!

 
Hızlı ve uygulama kolaylığı sağlayan Fem ağda bantları ile günlük hayatı kolaylaştırmak artık çok kolay..
Fem Ağda Bantları, bacak ve vücut bölgesi, koltuk altı ve bikini bölgesi ile yüz bölgesi için özel geliştirdiği ürünler ile kadınlara hızlı ve Pratik çözümler sunuyor.
Fem Ağda Bantları, sahip olduğu Hair Trap teknolojisiyle sıradan ağda bantlarına göre en kısa tüyleri bile kolay ve zahmetsizce kökünden alır,  içerdiği doğal bitki özleriyle cildi besler ve yumuşatır.
Hassas ciltler için çilek, kuru ciltler için aloe vera ve normal ciltler için kadife çiçeği özleri ile zenginleştirilmiş Fem Ağda Bantları buğday tohumu yağı içeren nemlendirici temizleme mendilleri ile uygulama sonrası cildi nemli ve yumuşak tutarak cildin kurumasını engeller. Böylece cildiniz nemlenir ve ışıltılı bir görünüme kavuşur.
İpeksi ve parlak görünümlü bir cilt için Fem’i deneyin.
 
Tavsiye edilen raf satış fiyatı: 10,5TL
 
 
Basın Bültenidir...

14 Ağustos 2014 Perşembe

Tatilde Neler Kullandım?

Geçen hafta tatile çıkmadan önce bloğumda şöyle bir yazı yazmıştım.
Yanıma olabildiğince az ürün almaya özen göstersem de yine küçük bir çanta dolusu kozmetik malzemesi götürmüştüm.
Bakın neler götürmüşüm ve bu götürdüklerimin ne kadarını kullanmışım.
 
 
Yazıyı uzun tutmamak için sadece hangi makyaj ürünlerini kullandığımı hangilerini boşuna yük ettiğimi yazacağım.
Çünkü cilt bakım ürünlerinin hepsini kullandım hatta Yves Rocher peelingimi bile kullandım.
Avene termal su elimden düşmedi diyebilirim, Oriflame Ayak Kremini de iyi ki yanıma almışım.
Gelelim işin renkli kozmetik kısmına aslında aldıklarımın bir çoğunu kullandım sadece birkaç tanesini hiç kullanmadım.
 
İşte yanıma aldığım renkli kozmetikler
 
 
Ve kullandıklarım
 
 
Aslında her gün makyaj yapmadım ama yaptığım zamanda elim bunlara gitti.
Maybelline bb kremin yapısını, duruşunu, varla yok arası oluşunu sevsem de nedense MAC MSF Pudrayı tek başıan kullanmayı tercih ettim.
MAC Pro Longwear Rosy Outlook allığımı kullandım diğer allığı yanıma almasam da olurmuş.
Far zaten hiç kullanmadım gibi bir şey kullandığım zaman ise Wet N Wild Brulee ve Oriflame krem farların Rose Gold'unu kullandım.
Tabi bu sıcakta farlar dayansın diye Rival De Loop far bazını da kullanmayı ihmal etmedim.
Göz kalemleri ise vazgeçilmezim olduğu için hem MUFE, hem Clinique hem de MAC'i kullandım ayrıca Ağustos sıcağında kendilerini test etmiş oldum.
Ve bana göre en dayanıklısı MAC Powerpoint oldu hemen ardından MUFE ve Clinique geliyor ikisinin performansı eşit diyebilirim.
Kapatıcı olarak göz altlarıma Rimmel London Match Perfection yüzümde kapatmak istediğim lekelere ise MAC Studio Finish kapatıyı kullandım.
Hem kahverengi hem de siyah rimeli sıkça kullandım artık kendileri bitmek üzere çok çok az kaldılar.
Kaşlarım için pratik olmasından ötürü Benefit Gimme Brow kullandım hatta makyaj yapmasam bile kendisi kullandım.
Son olarak rujlar en çok Labello spf30 içeren lip balmı kullansam da Maybelline Baby Lips ve NYC Applecious'da elimden düşmedi.
Birkaç kez de MUA ve Oriflame rujlarımı kullandım açıkcası yanıma aldığım dudak ürünlerinin hiç biri yanımda zayi olmadı.:)
 
Açıkcası yanıma çok fazla ürün yük etmediğim için pek mutluyum eğer sizde tatilde fazla makyaj yapmayan biriyseniz yanınıza fazla ürün yük etmemek en iyisi:)
 
 
 

13 Ağustos 2014 Çarşamba

Gezdim, Gördüm, Geldim

10 günlük bir aranın ardından işte geldim burdayım açıkcası İstanbul'u, evimi, bilgisayarımı ve en önemlisi bloğumu çok özledim.:)
Öyle uzun süreli sessiz, sakin ortamlarda kafa dinlemek pek bana göre değil zaten bu gezi yazısından anlayacaksınız ki ben öyle deniz, kum, güneş, çayır, çimende dinlenmece şeklinde bir tatil yapmadım.
Zaten böylesi bir sakinliğe bünyem en fazla 3 gün dayanır sonra yetti gari deyip İstanbul'a dönerim.:)
İzmir ve Muğla/Köyceğiz'de 7 gün kadar süren kısa ama bol gezmeli bir tatil yapıp geldim hatta ayağımın tozuyla ilk işim bloğumun temasını değiştirmek oldu.
Arka planını hep sade istiyordum ve sonunda değiştirdim ve header'ını ise çok sevdiğim bir arkadaşım yaptı hatta 5-6 tane birden yapınca bende 4-5 ayda bir değiştiririm deyip diğerlerini de bir kenara koyuverdim.:)
Bugünlük blogda kozmetik değil bir gezi yazısı okuyacaksınız işte bir haftalık tatilde gezdiğim yerler bu yazıyı yazmakta ki sebebim belki tatil yapmamış olanlarınız varsa küçük bir fikir olur diye bu yüzden de gezdiğim yerleri sizlerle paylaşmak istedim.
Zaten beni İnstagram'da takip edenler 1 hafta boyunca nerelerde gezip, tozduğumu gördüler ama bir de blog takipçilerim için şöyle bir derleyeyip yazayım dedim.:)
 
Pazartesi günü yola çıktık önce durağımız Bursa idi sonrasında İzmir'de soluğu aldık.
Dayım İzmir'de olduğu için ilk durak İzmir oldu.
İzmir'e en son 6-7 sene önce gitmiştim bu yüzden İzmir'i bildiğim söylenemez bu yüzden eşimin yakın bir arkadaşı da eşiyle birlikte bizimle aynı zamanda İzmir'de olunca sağolsunlar bizi bir güzel gezdirdiler.:)
İzmir'in bilmediğimiz birkaç yerini daha görmüş olduk.
 
Birgi'ye gittik önce orada İmam-ı Birgivi'nin türbesini ziyaret ettik.
II. Selim döneminin önemli alimlerinden olan, Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa'ya memlekette ki adaletsizliklerle mücadele etmesi ve rüşvetin engellenmesi yolunda tavsiyelerde bulunan, dönemin Şeyhülislamı Ebussuud Efendi'nin bazı görüşlerini reddeden kendi bildiğinden şaşmayan bu zatı eğer İzmir'e yolunuz düşerse Birgi'ye gidip ziyaret edin derim.
Ve ayrıca Birgi inanılmaz güzel, buram buram tarih kokan bir yer iyi ki gitmişim ve buraları görmüşüm.
 
 
 
 
Bu şirin ilçenin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden birisi de Çakırağa Konağı bu ahşap konak dönemin zengin tüccarlarından Çakıroğlu Mehmet Bey tarafından 1761-1764 yılları arasında yaptırılmış.
 
 
 
 
Bu konağın bir başka özelliği ise İzmir ve İstanbul adında ve bu iki şehrin resmedildiği odaların olması.
 Çakıroğlu Mehmet bey İstanbul'lu olan eşinin memleket özlemini bir nebze olsun giderebilmesi için Sarayburnu'nun resmini yaptırır.
İzmir'li olan eşi için de İzmir'in resmedildiği bir oda var.
 
 
Ayrıca 1312 yılında beylikler döneminin ilk camilerinden olan hiç tutkal ve çivi kullanılmadan künkedari ( geçme ) tekniği ile yapılan Aydınoğlu Mehmet Bey Cami de mutlaka görülmesi gereken yerlerden.
 
Ve bir sonra ki durağımız ise Bozdağ Gölcük krater gölü oldu inanılmaz güzel, serin bir yer açıkcası buraya bayıldım.:)
 
 
 
 
Ve son durağımız bu kadar gezip, yorulunca acıkan karnımızı doyurmak için Manisa-Turgutlu'da ki meşhur Gamalı pideli köftecisi oldu.
Ben Bursa'nın pideli köftesine alışığımdır ama bu pideli köfte oldukça farklı çünkü yoğurtlu olarak geliyor.
Eğer Turgutlu taraflarına yolunuz düşerse Gamalı'da pideli köfteli deneyin derim.:)
 
 
Ertesi gün ise artık İzmir'e veda vaktiydi ve vedayı dayımların çok övdüğü Bravo pastanesinin Cheesecake'i ile yaptık.:)
Açıkcası öve öve bitiremedikleri kadar varmış bugüne kadar yediğim en iyi cheesecake'lerden biriydi diyebilirim.
Bostanlı veya Mavişehir taraflarına giderseniz Bravo'nun bu güzel cheesecake'ini yemeden geçmeyin.:)
 
 
İzmir'e gelip Alaçatı'ya gitmemek olmazdı ve bende uzun yıllardır gitmediğim Alaçatı'ya şöyle bir uğradım.:)
 
 
 
 
 
Kısa bir Alaçatı turu yapıp Kumrucu Şevki'de kumrumuzu yiyip üzerine bir de İmren pastanesinde sakızlı dondurmamızı ve sakızlı kurabiyelerimizi alıp yeniden yola koyulduk.
Bu sefer istikamet artık Köyceğiz'di.
 
 
Sakar tepesinden Gökova körfezi :)
 
Oğluşumun bol bol toprakla, çayır çimenle ve biraz da denizle haşır neşir olduğu bir tatil oldu.
Zaten onun için şahane bir haftaydı.:)
Halasının portakal bahçelerine ise bayıldı bu sene daha bir hoşuna gitti.:)
 
 
 
Her Köyceğiz'e gittiğimizde olmazsa olmazlardan biri de Akyaka-Azmak kenarıdır gerçi bu suya girebilmek cesaret ister inanılmaz soğuk biz genelde ayaklarımızı sokup hemencik kaçarız.:)
 
 
Bu tatilimizde bir de Marmaris'te Saklıgöl diye bir yer bulduk meğerse senelerdir önünden geçermişiz ama hiç girmemişiz.
Çok güzel bir göl kenarı hem çocuklar için oyun parkları var hemde göl kenarında lokanta, cafe falan var.
Eğer tatilinizde güzel bir kahvaltı veya yemek yiyecek hoş bir mekan arıyorsanız Marmaris-Saklıgöl tavsiye edilir.:)
 
 
Altınkum Hisarönü'ne ise bayıldım berrak, şahane bir denizi var.
Hemde denize girmek için gayet güzel, sakin bir yer kalabalık olmayan bir plajı da var. :)
 
 
 
Bizim hemen hemen her sene gittiğimiz bir başka yer ise Ekincik buranın plajı kum olmasa da denizi çok güzeldir.
Ayrıca burası da çok kalabalık olmayan ve sakin yer arayanlara göre diyebilirim.
Sahilde telefonumun şarjı bitince Ekincik'i İnstagram'da göremediniz.:)
 
 
 
Köyceğiz'e gidip akşam saati kordonda yürüyüş yapmadan gelmek olmaz.:)
 

 
İşte benim 7 günlük tatilim böyleydi aslında gezemediğimiz birkaç yer kaldı ama o da araçtan ötürü oldu.
4x4 arabayla gidilebilinecek yerler olunca ee bizim arabamız da normal sedan bir araba olunca elimiz mahkum hep geri döndük.:(
Ama inşallah seneye bu tarz bir araba kiralayıp o gidemediğimiz yerlere gitmeyi istiyoruz.:)
 
Fazlasıyla uzun ve bol resimli bir yazı oldu eğer vakit ayırıp okuduysanız teşekkürü bir borç bilirim.:)
 
Sevgilerimle