29 Kasım 2011 Salı

MAC Studio Moisture Tint SPF 15


Bu ürünün tam boyunu henüz almadım birkaç hafta önce Marmara Forum Mac mağazasından Studio Finish Concealer alırken bu ürününde testerını istedim ve onlarda 3-4 kullanımlık tester verdiler.
Şu ana kadar 2 kez kullandım 1 kere daha hatta 2 kere bile kullanılacak kadar var testerı müşterilerine çok gören bazı firma çalışanlarına duyurulur azıcık Mac çalışanlarından ders alsınlar.:))
Neyse efenim mevzumuza dönelim ürünün tam boyunu almadan postunu hazırlamamın sebebi şudur benim bu ürün ile ilgili Türkiye'de ki bloglarda pek hatta hiç yorum bulamamış olmamdır.
Belki benim gibi bu ürünü merak edenler vardır diye bende 2 kere test ettiğim bu ürün ile ilgili fikirlerimi yazayım dedim.
Öncelikle bendeki renk en açık olan rengi Light bana tam oldu hiç abartı durmadı cildimle bütünleşti sürünce varla yok arası durdu.
Zaten ben öyle belli olmayan cildime hafif canlılık veren birşey istiyordum ten rengim baya bir açık olduğu için bugüne kadar denediğim birkaç markanın renkli nemlendiricilerinin en açık renkleri bile bende koyu durduğu ve istediğim doğallıkta durmadığı için bir de Mac deneyeyim dedim ve bingo aradığımı buldum.:)
Bir de benim cildim kuruya dönük karma ve sürünce bir süre sonra parlama vs. yapmadı ve en önemlisi cildimin kuru bölgelerinde de sonuç çok iyiydi.


Bir de şunu unutmadan ekleyeyim bu ürünü iki seferde de cildime nemlendirici sürmeden denedim ve sonuç gayet iyiydi.
Uzun lafın kısası eğer sizde benim gibi iyi bir renkli nemlendirici arıyorsanız bu ürüne bir bakın derim.

Ürünnü satış fiyatı eğer aklımda yanlış kalmadıysa 76 tl

Avon Onyx Lustre Trio Shadow

Bu 3'lü farı içindeki siyah renk için almıştım iyi ki almışım rengini güzel veren bir far malum Avon her farı güzel çıkmayabiliyor ama bu far öyle değil.
Siyah renginde ve açık renginde çook hafif simleri var sedefli diyebilirim sürünce ışıl ışıl olmuyorsunuz.


Solda renk ne tam bordo nede kahve ikisinin karışı bir renk diyebilirim ama ben daha diğer iki rengi kullanıyorum.
Bu arada far paletinin adını yazmayı unuttum bu 3'lü güzel farın adı Onyx Quartz ben bu farı yarı fiyatına indiğinde 13 liraya almıştım.
Vee kötü haberi en sona sakladım Avon bu farı ve diğer rengini satıştan kaldırdı eğer indirim broşüründe falan denk gelirseniz alıp deneyin derim.:)

26 Kasım 2011 Cumartesi

Elidor Mükemmel Düz 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi

Saçlarım ince telli ve yağlıdır öyle hemen şekle girmez bir de üstüne üstlük kururken kabarır ve elektriklenir.
TV'de sıkça reklamlarını görünce bir de bu ürünü alıp deneyeyim dedim ne şahane bir ürün nede berbat diyebilirim.


Duştan çıkınca saçlarımı havluyla kurulayıp az bir miktar ürünü avucuma sıkıp saç diplerime değdirmeden saçıma yediriyorum ve tarayıp saçlarımı kendi kendine kurumaya bırakıyorum.
Saçlarım kururken kabarmıyor, elektriklenmiyor hatta kuruduğunda dümdüz duruyor eğer ki nemliyken ellerimle hafif şekil verirsem kuruyuncada aynen öyle kalıyor.
Eğer ürünü fazla kaçırırsanız yağlanma yapabiliyor bitince yenisini alacağım bir ürün değil başka markaları deneyeceğim ama eğer ki uygun fiyatlı bir krem arıyorsanız önerebilirim.
En azından benim için Avon'un Elektriklenmeyi Kontrol ettiğini iddia eden bakım kreminden bir basamak daha iyi diyebilirim.:)

Ürünü eğer hatırımda yanlış kalmadıysa 4.90 gibi bir fiyata almıştım.

Rimmel Glam'Eyes Mono Eyeshadow

Gül kurusu far arayışlarım sırasında aldığım bir far Watsons'da ışıkların altında gül kurusu gibi duruyordu fakat eve gelince bi baktım ki bakıra bakıyor ama aldığıma pişman değilim sürünce çok hoş duruyor.:)
Rengin adı Tribute eğer bu tonlarda ve uygun fiyatlı bir far arıyorsanız Rimmel'e bir bakın derim.


Flaşlı resimde renk biraz daha net çıktığı için onuda ekliyorum.


Farın rengini sevdim gül kurusu renk far ararken başka bir renk farım olmuş oldu ama sürünce duruşu hoşuma gitti.

Flaşsız

Flaşlı

Bana göre farın tek dezavantajı toz toz olması onun haricinde beğendim.
Zaten bu tonları çok sık kullanmadığım için bu eksi yönü benim için sorun değil.

Bu ürünü Watsons'da indirim 8.90'a almıştım fiyatına göre performansı bence gayet iyi :)

25 Kasım 2011 Cuma

Merak Ettiklerim (Film)


Çağan Irmak'tan yine duygusal bir aile filmi daha izlemeden olmaz en kısa zamanda gidip izlenmeli filmde anlatılan olay bir çoğumuzun ailesinde olan bir hikayedir.
En azından benim ailemde var dedemler Selanik'ten mübadelede gelmişler ve annesi onları yani 3 kardeşi binbir zorlukla büyütmüş hele bir de babaları vefat edince hayat dahada zorlaşmış sanırım filmi izlerken aklıma dedemden dinlediğim hikayelerde gelecek.
İşte bu filmde de ana mevzu mübadele ve sonrasında değişen hayatlar zaten Çağan Irmak filmlerini çok severim bu filmide en kısa zamanda izlemek istiyorum ee filmde bir de Yiğit Özşener olunca izlenmesi mecburidir.:)

Filmin Konusu:
Ozan, Ege'de küçük bir sahil kasabasında yaşayan 10 yaşında bir çocuktur. Girit göçmeni dedesi Mehmet Bey nedeniyle arkadaşları onunla "gavur" diye alay etmektedir. Yalnız kalmaktan korkan Ozan, başta dedesi olmak üzere ailesine kızar "Biz Türküz." diyerek onlara kafa tutar.
Ozan'ın dedesi Mehmet Bey, kasaba eşrafından, saygın bir adamdır. Kasaba halkına kol kanat gerer, sorunlarıyla ilgilenip, onlara yardım eder. Hoşgörürsüyle bilinen Mehmet Bey torununun bu durumundan dolayı üzülmekte ve endişe duymaktadır. Mehmet Bey daha yedi yaşındayken, ailesi zorla topraklarından kopartılmış, mübadeleyle Girit'ten göçmüşlerdir. Mehmet Bey'in en büyük arzusu ölmeden evvel doğduğu toprakları görebilmektir. Bu özlemle sık sık içinde mektuplar olan şişeleri Ege'nin mavi sularına bırakmaktadır.
DEDEMİN İNSANLARI, küçük bir kasabada yaşayan on yaşında bir çocuk ve dedesi aracılığıyla, bir ailenin ve bir ülkenin geçirdiği büyük değişimi anlatıyor. Kalabalık ve sıcak Ege insanlarının hikâyesini izlerken, mübadeleye, öteki olmaya, nereye gidersen git bir yere ait olamamaya, iki yakaya, çok sayıdaki azınlığa, ihtilallere, bir defa daha ama bu kez farklı bir yerden bakacaksınız.

Film bugün yani 25 kasım itibariyle sinemalarda

23 Kasım 2011 Çarşamba

Oriflame Oasis Kajal Göz Kalemi

Oriflame'nin bu kalemini çok beğeniyorum özellikle rengine bayılıyorum.
Bakır tonlarında sürülmesi kolay vede hemen akmayan güzel bir kalem keşke başka renkleride olsaymış fakat ne yazık ki tek renk Oriflame'nin buna benzeyen bir kalemi daha var fakat o gözlerimi çok yaktı memnun kalmadım ama bu kalemden memnunum.


Bu kalemi hem alt kirpik diplerine kullanabiliyorsunuz hem gözünüzün üstüne ince bir şekilde geçebiliyorsunuz hemde parmaklarınızla göz kapağınıza dağıtarak far gibi kullanabiliyorsunuz.

Ürünün katalog satış fiyatı 18.90 ben indirimdeyken almıştım eğer sizde katalogta bu ürünü indirimde görürseniz alıp denemenizi tavsiye ederim.

Oriflame Giordani Gold Night Lash Treatment / Kirpik Güçlendirici

Cildimize özenle bakıp önem veriyoruz ama bazen bu özeni kirpiklerimize göstermiyoruz.
Eğer her gün makyaj yapıyorsak rimeldi sonrasında her akşam temizlemeydi derken kirpiklerimizde dökülme olabiliyor.
Hele bir de benim gibi kısa ve fazla kirpikleri olmayan biriyseniz mutlaka kirpiklerinizede özen göstermeniz gerekiyor.
İşte bu ürün çok güzel bir kirpik güçlendirici özellikle akşam yatarken kirpiklerinize sürün bir süre sonra işe yaradığına gözlerinizle şahit olacaksınız.
Bu ürün sadece bende değil yakın bir arkadaşımda da işe yaradı onun alt kirpikleri yok denecek kadar azdı hem çoğalttı hemde uzattı ben alt kirpiklerime sürmediğim için böyle bir şey olmadı fakat bundan sonra bende süreceğim.:)


Benimde kirpiklerimi çoğalttı ve besledi açıkcası böyle bir ürün almayı düşünenlere Oriflame'nin bu ürününü tavsiye ederim.
Fakat mutlaka iyi sonuç alabilmek için düzenli kullanmak şart yoksa birkaç kez kullanıp hemen sonuç beklememek gerekiyor.

Ürünün katalog satış fiyatı 19.90

ABC Mim'i

Sevgili Daphne beni birkaç gün önce mimlemişti fakat haftasonu misafirim olduğu için yoğunluğumdan pek pc başına oturamadım ve işte vakit bulduğum gibi mim'i yapmış bulunmaktayım.:)

A – Aynaya ne sıklıkla bakarsın?
Ara sıra, bazı bazı kısacası çok sık aynaya bakmam.:)

B – Boy?
1.73

C – Cam objeleri sakarlıktan sürekli kırar mısın?
Sık olmasada kırarım ama öyle ufak eşta kırmam kırdım mı tam kırarım.:)

Ç – Çocuğun var mı?
Evet 11 aylık paşam var.:)

D – Hiç diş çektirdin mi?
Hayır

E – En sevdiğin renk?
Mor ve morun tonları

F - Favori makyaj ürünün?
Concealer, göz kalemi, rimel

G – Gümüş mü altın mı?
Gümüş

H – Hiç hastanede yattın mı?
Evet

I – Ihlamur sever misin?
Sevmemde nefrette etmem.

İ – İşin?
Ev hanımı modundayım:)

J – En sevdiğin oje markası?
Pek fazla oje kullanmam o yüzden sevdiğim bir markada yok.

K – Kediler/köpekler hakkında ne düşünüyorsun?
Çook severim ama eşim sevmediği için sadece sokakta, arkadaşlarımda gördükçe sevebiliyorum.
 
L – Lakapların neler?
Lakabım pek yok diyebilirim.
 
M – Çaldığın müzik aletleri?
Yok
 
N – Nerede oturuyorsun
İstanbul - Avrupa Yakası
 
O – Güne başlarken olmazsa olmazınız?
Su
 
Ö – En sevdiğin özlü söz/deyiş?
Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım... Hz. Mevlana
 
P – Pasta sever misin?
Hemde çoookk
 
R – Nefret ettiğiniz ritüel?
Ütü yapmak
 
S – Sol elle mi yazarsın sağ elle mi?
Sağ
 
Ş – Şanslı mısındır?
Nasıl baktığıma bağlı eğer ki çekilişler, piyango vs. diyorsanız hiç şanslı değilim ama yaşamıma baktığımda evet şanslıyım sahip olduğum herşeye şükrediyorum.:)
 
T – Günde kaç kere saçını tararsın?
Sabah kalkınca bazende gün ortasında zaten saçlarım kısa olduğu için ellerimle bile düzeltsem oluyor.:)
 
U – Sence uyum nedir?
Saygı, hoşgörü, sevgi olan ortamda uyum vardır tabi bir de kimse kimsenin damarına basmazsa uyumun alası olur.:)
 
Ü – Kendine rol model aldığın bir ünlü var mı, kim?
Yok
 
V – Oturduğun şehrin valisi olsaydın neler değiştirirdin?
Malum İstanbul bir deprem şehri tüm depreme dayanıksız binaları yıkıp yerine sağlam binalar yapardım ve tabi İstanbul'u bir güzel yeniden planlamak isterdim.
 
Y – Yaş?
28
 
Z – Zalim insanlarla karşılaştığında ne yaparsın, onların nasıl hakkından gelirsin?
Muhatap almam çünkü zamanım değerli ne halleri varsa görsünler kör şeytanından bulsun derim fakat birini benim gözümün önünde eziyorlarsa mutlaka savunurum gerekirse kavgada ederim.
 
Bende bu mim'i allaboutilknur ve dofa'ya gönderiyorum.:)

18 Kasım 2011 Cuma

Edward ve Bella'nın Aşkı Parfüm Şişesinde

Severek okumuş olduğum Twilight serisinin efsane aşıkları Edward ve Bella'nın da parfümü çıkıyor bu sıradışı aşk parfüm şişesine sığdırılıyor.
Parfümün adı İmmortal Twilight ve ikilinin romantizmini simgeleyen turunçgil ve papatya özleri içeriyor.
Bella gibi kokmak isteyenlere duyurulur.:))


Oriflame Beauty Smooth Definer Göz Kalemi

Göz kalemi aşkım malumunuz bu kalemleride merakımdan almıştım ve iyi ki almışım.:)
Oriflame'nin bu asansörlü göz kalemlerinin 5 rengi var ben sadece yeşil, gri ve mavisini aldım.


Genelde asansörlü göz kalemleri yerine normal göz kalemlerini tercih ediyorum nedense bu kalemlerle tanışana kadar asansörlü göz kalemlerinden memnun değildim.
Memnun olmamamın en büyük sebebi asansörlü göz kalemlerinin genellikle yapılarının sert olması.
Fakat bu kalemler hem asansörlü hemde yumuşacık vede sürümü çok kolay kalemleri sevmemim en büyük özelliği ise kalıcı olmaları sürünce hemen sabitlenmeleri eğer dumanlı bir görünüm verecekseniz sürdüğünüz gibi dağıtmanız gerekiyor.
Aldığım üç rengide çok beğendim fakat özellikle yeşili ve mavisine vuruldum resimde renkleri tam net çıkmadı ama bu gördüğünüzden biraz daha canlı hele yeşili koyu capcanlı güzel bir yeşil eğer sizde böyle güzel bir yeşil renk göz kalemi arıyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.:)

Soldan sağa: Yeşil, Mavi, Gri

Kalemlerin katalog satış fiyatı 18.90 fakat ben birkaç kampanya önce 1 alana 2 bedava kampanyasında almıştım.
Eğer sizde bu kalemlere kampanyada denk gelirseniz mutlaka alıp denemenizi tavsiye ederim.:)

15 Kasım 2011 Salı

Oriflame Giordani Gold Lash Fascination Mascara

Oriflame'den bir de bunu deneyeyim diye aldığım rimellerden biri fakat bu rimeli beğendim.
Ben rimelde uzatmadan çok dolgunluk arayan biriyim ve bu rimel hem gayet güzel uzatıyor hemde dolgunluk veriyor.


Fırçasının yapısı gayet güzel kirpikleri tek tek tarıyor vede gayet güzel rengini veriyor.
Ayrıca makyajınızı silerken kirpiklerde dökülme vs. yapmıyor eğer ki uygun fiyatlı ve iyi bir rimel arıyorsanız bu rimeli denemenizi öneririm.

Ürünün katalog satış fiyatı 26.90 ben birkaç kampanya önce indirimde aldıydım fiyatını tam hatırlamıyorum ama 20 tl'nin altındaydı.

14 Kasım 2011 Pazartesi

Merak Ettiklerim (Kitaplar)

Madem dünden beri kitaptan gidiyorum bugün bir kitap postu daha yayınlayayım dedim.:)
Bu aralar yeni çıkan veya bir süre önce çıkmış olup merak ettiğim en kısa zamanda alıp okumak istediğim kitap listesi bu arada cumartesi günü itibariyle Tüyap Kitap Fuarı başlamış bulunmakta önümüzdeki haftasonu fırsat bulabilirsem gidip kitapların içine karışmak istiyorum hep kozmetik mağazalarına dalıp renklerin arasına dalacak değilim ya birazda satırların arasına dalmak lazım:)

Bir Ayşe Kulin seveni ve şu ana kadar çıkardığı tüm kitapları edinmiş biri olaraktan mutlaka bu kitabıda alıp okumayı düşünüyorum.
Ayşe Kulin'in üslubuna ve romanlarının akıcılığına bayılıyorum ve bu kitapta bugüne kadar ki hiç bir kitabında değinmediği farklı bir konu ve farklı bir aşkı anlatıyor.


Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi...

Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor…

Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez daha okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşmeye zorluyor. Bu kitap yerleşik ve düzenli hayatlarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir anda yıkılıp gidebileceğini gösteriyor bize... Acı bir kaza... Bir anda ağızdan kaçan bir söz... Ansızın yayınevine gelen bir dosya... Birbirine dolanmış eşarplar... Bütün bunlar, aykırı bir aşkın başını ve sonunu belirlemeye yeter mi?

Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor.

Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız.

Yazar: Ayşe Kulin
Sayfa Sayısı: 432
Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları


Yine merak ettiğim ve yine güzel olduğuna inandığım bir İskender Pala kitabı en kısa zamanda mutlaka alınıp okunmalı kütüphanedeki yerini almalı.:)

OD - İskender Pala


Her yazdığı romanla yüz binlerin kalbini feth eden İskender Pala yeni romanı 'OD' ile yeniden okurlarını selamlıyor. Od bir Yunus Emre romanı. Gök kubbemizin her zaman parlayan ve hep çok sevilen, şiirleri gönülden gönüle dolup dilden dile dolaşan Yunus Emre, bu kez OD'un ana kahramanı. İskender Pala'nın ilim ve kültür adamı olmasının yanında, yazar kişiliğinin imbiğinden geçirilerek aşkın tahtına bir kez daha oturtuluyor. 13. yüzyılın her bakımdan kavruk ve yanıp yıkılan ortamına Yunus Emre'nin gelişi tarihi atmosfer içerisinde hakiki anlamına kavuşturuluyor. Yıkıntılar ve yangınlar içinden bir gönül ve bir insanlık anıtının inşa edilişi cümle cümle anlatıyor ve elbette kalbe dokuna dokuna yol alıyor. Romanın her sayfasında Yunus'un hamlıktan saflığa geçişi okunuyor.

Biliyorum,
"Biz bu ilden gider olduk, kalanlara selam olsun," demişti…
Yine Biliyorum,
"Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun." Demişti…
Ve Sevgili'ye gittiği o geceden sonra adının dilden dile,
Aşkının gönülden gönüle dolaştığını da biliyorum…
Şimdilerde ona kimisi Âşık Yunus, Miskin Yunus…
Derviş Yunus…Varsın onu da desinler.
Ve Türk yurtlarında, onu en çok "Bizim Yunus" diye çağırırlar.
Biliyorum…

Ten fânidir, can ölmez
Çün, gitti geri gelmez
Ölür ise ten ölür
Canlar ölesi değil


Yazar: İskender Pala
Sayfa Sayısı: 361
Dili: Türkçe
Yayınevi: Kapı Yayınları


Bir başka merak ettiğim kitap ise Murat Bardakçı'nın Neslişah isimli kitabı tarihe meraklı biri olaraktan bu kitabı alıp okumazsam olmaz.:)


Son padişah Sultan Vahideddin ile son halife Abdülmecid Efendi'nin torunu olan Neslişah Osmanoğlu, altı asırlık Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılıştan önce dünyaya gelmiş son prensesi idi... 1921'in 4 Şubatında doğmuş ve Osmanoğlu ailesinin mensuplarının kaydedildiği Hanedan Defteri onun ismi ile noktalanmıştı...

Neslişah Osmanoğlu maceralarla ve hüzünlerle dolu bir hayat yaşadı. Saraylarda geçen çocukluk senelerini ardarda gelen sürgünler ve sıkıntılar takip etti. Gelin olarak gittiği yabancı bir memleketin first lady'si iken ihtilâl ve darbe rüzgârlarına yakalandı, ihtişamın zirvesinden askerî mahkemelerin çatık kaşlı hâkimlerinin önüne, tehlike dolu günlere sürüklendi... Üç yaşında kovulduğu vatanına, yani Türkiye'ye ise ancak 40 yaşından sonra dönebildi...

Murat Bardakçı'nın Neslişah Osmanoğlu'nun hayat hikâyesini kendi anlattıklarına ve belgelere göre ele aldığı ve sürgüne gönderilmiş bir hanedan mensubu hakkında şimdiye kadar yazılmış ilk etraflı biyografi olan bu kitabı sadece Neslişah Osmanoğlu'nun değil, yıkılmış bir imparatorluğun aristokrasisinin tarihe süzülüşünün de hikâyesidir...

Yazar: Murat Bardakçı
Sayfa Sayısı: 492
Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları


Her zaman gerilim, cinayet romanlarına bayılmışımdır işte bu kitabıda alıp okumak için sabırsızlanıyorum.:)

Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: "Aklından herhangi bir sayı tut. 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı." Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: "Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin... Küçük zarfı aç."

"Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var,
Bay 658."

Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap "Aklından Bir Sayı Tut" kolay kolay unutmayacağınız bir roman.

Yazar: John Verdon
Çevirmen: Cemile Özyakan

Sayfa Sayısı: 480
Dili: Türkçe
Yayınevi: Koridor

13 Kasım 2011 Pazar

Okuduklarım

Yoğun geçen 2 günün ardından hiçte kozmetik postu hazırlayacak halim yok.
Hele ki günübirlik Bursa seyahati sonrasında gece dönüşte arabada uyuyunca sabaha boynum tutulmuş bir vaziyette uyandım.
Ama bütün yorgunluğuma hatta boynumun tutulmasına değecek bir olay vardı o da canım arkadaşımın, dostumun nişanıydı rabbim bir ömür mutlu etsin.:)

Neyse gelelim başlığını yazdığım mevzuya bu aralar iki kitap okuyorum nedense hiç tek bir kitaba başlayıp bitirip diğerine başlayan biri olamadım.

Biri resmini gördüğünüz filmi çekilen hatta bir çok kişinin serinin 3 kitabınıda okumuş olduğu benimse okumaya ancak vakit bulabildiğimiz Millenium serisinin 1. kitabı olan Ejderha Dövmeli Kız


Genelde çok popüler kitapları almaya korkarım hele ki çok meth edilmişse aman derim ama bu kitap gerçekten övgüleri hak ediyor.
Eğer sizde henüz okumamışsanız mutlaka alın ve bu seriye başlayın ben henüz yarısındayım hatta ikincisini aldım bile okurken keşke kitabın yazarı ölmeseydi ve tüm seri yayınlansaydı demeden edemeyeceksiniz.

Ve okuduğum ikinci kitap Ejderha Dövmeli Kız oldukça kalın bir kitap olduğundan yolda çantama atabildiğim bir kitap olmadığı için yanıma Mevlana-Aşk Beni Sende Öldürür kitabını aldım ve onunda henüz yarısındayım.


Mevlana'yı farklı bir şekilde anlatan sıkılmadan okunabilinecek güzel bir roman ayrıca Okay Tiryakioğlu'nun dili inanılmaz güzel ve akıcı genelde bu tarz kitapları yani ağır konuları olan kitapları yarıda bıraktığım çok olmuştur.
Ama Okay Tiryakioğlu'nun anlatımı o kadar akıcı ki hiç sıkılmıyorsunuz.
Eğer Mevlana ile ilgili kitapları seviyorsanız bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Zaten Okay Tiryakioğlu'nun diğer kitaplarıda elimde mevcut bu kitap bittikten sonra sıra onlara gelecek.:)

11 Kasım 2011 Cuma

Avon K12 Sİparişlerim

Bundan böyle Avon'dan ve Oriflame'den gelen siparişlerimide her ay toplucana koymaya karar verdim.
İşte Avon'dan en son aldığım ürünler :)
Bazı ürünlerin postları gelecek hatta eyelinerları yaptım bile sırada diğer ürünler var.:)


1-Footworks ayak peelingi (3 tane birden aldım çok memnunum yedekte durmasında fayda var.:))
2-Footworks nemlendirici ayak balmı ( ilk kez aldım eğer memnun kalırsam bundanda yedeklerim.:))
3-Planet Spa Zeytinyağ Özlü Vücut Kremi ( şu ana kadar bu üründen kaç tane bitirdim bilmiyorum çok memnunum:)
4-Planet Spa Ölü Deniz Mineralleri İçeren Vücut Peelingi ( bu ürünüde ilk kez aldım bakalım nasılmış:))
5-Allık ( Russet ve Soft Plum rengini aldım vede beğendim:))
6-El Kremleri ( Avon'un en severek kullandığım ürünlerinden biri el kremleridir k12'de indirimdeydi bende 3 tane aldım birisi stoğa takıldı gelmedi.:))
7-SuperShock eyeliner ( 2 tanecik kaptım vede beğendim.:))
8-Kırık Uç Onarıcı Serum ( methini çok duyduğum ama bir türlü alıp kullanmadığım bir üründü bakalım bu da nasılmış:))
9-SuperShock Max Mascara ( henüz denemedim.:))
10-Extralasting Uzun Süre Kalıcı Ruj
11-Plump Pout Dolgunlaştırıcı Gloss ( hiçte ince olmayan dudaklara sahibim ama meraktan bu ürünü aldım.:))
12-Kalem Far
13-Pro To Go Ruj ( internet sitesinde fırsat köşesinde görünce bende olmayan bir renkti ve hemen bi tane kaptım.:))
14-Katlanabilir Saç Fırçası ( beğendim bi de içinde aynası var tam çantaya atmalık:))
15-Saç Şekillendirici Tarak ( kendime diye aldım fakat beğenen olunca sattım indirime girince yine alınacak.:))
16-Secret Fantasy Star Edt ( kokusu pek benlik değil satılacak.:))
17-Kozmetik Çantası ve Göz Makyaj Temizleyici ( rimel ve kalem far alınca hediye geldi kullanabilirimde kullanmayabilirimde:))

Vichy Aqualıa Thermal Nemlendirici

Bu ürün yaz başında Vichy güneş kremiyle birlikte verdikleri kofreden çıkmıştı.
Ben böyle minik testerlara bayılıyorum bu kofreler iyi oluyor kullanmadığım ürünler hakkında da bilgi sahibi oluyorum ve beğenirsem büyük boyunu alıyorum.
Bu ürünü genel olarak beğendim cildim kuruya dönük karma ama kışın daha çok kuru oluyor bu krem cildimi dengeledi ve güzel bir şekilde nemlendirdi.
Fakat benim için tek kusuru ürünün fazlaca parfümlü olması yoksa kendisinden gayet memnun kaldım.


Büyük boyunu şu an almayı düşünmüyorum ama belki ilerde krem ihtiyacım olduğu zaman alabilirim.
Ürünün 50 ml satış fiyatı 53 lira

Avon SuperShock Eyeliner

Ben ki eyeliner sürme konusunda oldukça beceriksiz olan biriyim ve şu ana kadar hiç jel eyeliner kullanmamıştım.
Daha doğrusu kullanmak isteyip cesaret edip alamamıştım Avon bu ürünü çıkarınca alıp denemek istedim.
Çok büyük beklentilerle aldığım bir ürün değildi fakat beğendim fiyatına göre performansı oldukça iyi fırçasıylada gayet rahat bir şekilde eyelinerı sürebildim.:)


Serinin 3 rengi var ben 2 rengini aldım soldaki Blackened Metal sağdaki ise Shimmering Sapphire siyah renk tam bir siyah değil füme ve içinde ışıltılar var mavi ise tam bir gece mavisi sürünce göz kapağında şahane duruyor.:)

Bu eyelinerları far olarak denedim ve bu haliylede beğendim hem göz üstüne hem alt kirpik dibine hemde göz farı olarak göz kapağınıza kullanabileceğiniz bir ürün açıkcası ben memnun kaldım serinin diğer rengi Flashy Brown'u da almayı düşünüyorum.:)

Flaşsız

Flaşlı


Bu eyelinerları denemek istiyorsanız bu ay fiyatları 8.90 fırçanın fiyatı ise sadece 2 lira :)

Mimm:)

Sevgili Arzu yani kavala70 mimlenmiş ve kendiside yeni bloggerlara pası atmış bende yeni blogger olaraktan üzerime aldım.:)
Çünkü mimin sorusu çok hoşuma gitti soru aynen şudur efendim: Ruhumuz hangi renk?


Benim rengim kesinlikle mor yani makyajda, kıyafette, dekorasyonda kısaca hayatımın her anında mutlaka bir yerlerde mor renge dair birşeyler vardır.
Mor ve morun tonları olmazsa olmazım şu rengin güzelliğine bakın ya sevilmez mi?:))

Bende bu mimi benim gibi soruya çok beğenen ve beni takip eden blogger arkadaşlara gönderiyorum.:)

6 Kasım 2011 Pazar

Mutlu Bayramlar

Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

4 Kasım 2011 Cuma

Avon Anew Yaşlanma Etkilerine Karşı Düzgünleştirici Fondöten

Genelde fondöten kullanmayan daha doğrusu kullanamayan biriyim fakat Avon'un bu fondöteninin hem etrafımda hemde internette methini duyunca almadan edemedim.


Fondöteni genel olarak beğendim diyebilirim en azından cildimde kusma yapmadı ama öyle çokta istediğim gibi doğal durmadı, hafiften ışıltı, parlaklık verdi ayrıca çok yoğun bir fondöten değil.
Fakat benim için eksi olan en önemli yönü renginin bana birazcık koyu gelmesi oldu ki ben en açık rengi yani İvory sipariş ettim ama bu renk bile bende hafiften koyu durdu sorun fondötende değil bende çünkü ben baya bir beyaz tenliyim.:)

Dağıtılmış hali

Annem falan çokta koyu durmadı desede benim huysuzluğumdan dolayı bu fondöteni sanırım kullanmayacağım.
Bu fondöteni önerir miyim eğer kuru, normal veya kuruya dönük karmaysa cildiniz önerebilirim çünkü hafiften yağlı yapısı olan yoğun olmayan bir fondöten ciltte bütünlük sağlayan fondötenlerden değil.
İlla ki almalısınız diyebileceğim bir ürün değil ama sizde benim gibi merak ediyorsanız %40, %50 gibi indirimlerde denk gelirseniz alıp deneyebilirsiniz.

Ürünün satış fiyatı: 48 tl

1 Kasım 2011 Salı

Biorichi Saç Bakım Seti

Hamileliğim sonrasında saçlarım inanılmaz döküldü özellikle doğumdan 2-3 ay sonra daha fazla dökülmeye başladı.
İlk işim saçlarımı kestirmek ve boyatmak oldu bu sayede birazcıkta olsa dökülmesi azaldı ama asla bitmedi.
Geçen sene kullandığım Mecitefendi'nin saç bakım yağını kullandım o bile fayda etmedi ve tam bu sıralarda Petra Biorichi saç bakım setini satışa sundu bende belki bu işe yarar diye aldım.
Petra nedir diye merak ediyorsanız tık tık


Bu iki aşamalı saç bakım seti tamda aradığım şeymiş saçlarımın dökülmesi birkaç kullanım sonunda kesildi ve dahası dökülen saçlarımın yerine saçlar çıkmaya başladı.
Bu kür 3 aylık bir kullanım gerektiriyor ve ben sadece 1,5 ay kullandım fakat bir ara yeniden başlayıp ürünleri bitirmeyi düşünüyorum.


İlk önce bu görmüş olduğunuz saç tentürünü kullanıyorsunuz damladanlıkla ki kendi kutusundan çıkıyor oradan birkaç kez üründen alıp saç diplerine sıkıyorsunuz sonra parmaklarınızla masaj yaparak iyice saç diplerine ürünü yediriyorsunuz.


Bu işlemi sabah ve akşam yapıyorsunuz öyle aşırı rahatsızlık verecek bir kokusu yok içindeki bitkilerin verdiği doğal bir kokusu var ayrıca saçlarınız ıslak ıslak olmuyor sadece saç dipleriniz nemli oluyor.


Haftada 2 kez ise bu şampuanı kullandım şampuanın en büyük özelliği saç diplerinde oluşan kaşıntıları yok etmesi ve haliyle saç dökülmesinede iyi geliyor.

Bu bakım setini sadece 1,5 ay gibi bir süre kullandıktan sonra saçlarımın dökülmesi kesildi, saçlarım daha canlandı ve en önemlisi saçlarımda gözle görülür bir dolgunluk ve parlaklık oldu.
Eğer sizlerinde saç dökülmesi, saç diplerinde kaşıntı, saçlarda cansızlık gibi sorunlarınız varsa bu seti denemenizi tavsiye ederim.

Ürünün tanıtımı ise şöyle:

Kaşıntılara ve saçların vaktinden önce dökülmesine karşı ikili etki.
Saç tentüründen ve şampuanından oluşan saç bakım seti, şifalı bitki özleri ve vitaminler içerir. Saç diplerinin kaşıntısında ve yapısal hasarlarda güçlü bir bakım ve iyileştirici etki yapar.

Saç Tentürü: Bitkilerden elde edilen aktif maddeler içeren saç besinidir. Aktif maddeler ürünün kendine özgü kokusunu belirler. 3 aylık kullanım içindir.

Uygulama: Mevcut saç dolgunluğuna bağlı olarak sabah ve akşam düzenli şekilde, 1 pipet tentürü saç derisinin üzerine sürün ve yumuşak bir şekilde masaj yaparak deriye yedirin.

Saç Şampuanı: Kaşıntıları ve buna bağlı olarak saç dökülmelerini önleyen özel bir bakım şampuanıdır. Yoğunlaştırılmış aktif maddeler sayesinde, olumsuz dış etkenlere maruz kalan saç tellerini özenle ve iyice temizler. Saçların kurumasını önler. Hücre dokularına ihtiyaç duyulan besin maddelerini sağlamasının yanı sıra kafa derisine canlılık verir. Kükürt, amino asitler gibi saç bakım araştırmalarının çok yönlü aktif maddelerini, B vitaminleri, ısırgan otu, huş ağacı, at kestanesi, at kuyruğu özü içerir. Sentetik kokular içermez.

Uygulama: Haftada 1-2 kez nemli saç üzerine sürün ve masaj yaparak uygulayın. Ardından durulayın. İkinci kez şampuan sürün ve birkaç dakika saça etki etmesini bekleyin. Tekrar bol suyla durulayın.
Setin satış fiyatı 62 tl