21 Nisan 2015 Salı

Fondötenimiz Nasıl Pürüzsüz Durur!


Görsel alıntıdır.

Pürüzsüz gözüken bir ten her kadının istediği birşeydir bunun için de fondötenimizin pürüzsüz, mükemmel durması gerekir.
Peki cildimizde ki tüm kusurların kapandığı, kadife gibi gözüken bir cilt için neler yapmalıyız, fondötenimizi nasıl uygulamalıyız?

Önce cildimizin temiz olması gerekiyor ve mutlaka yaz olsun kış olsun nemlendirici sürmeyi ihmal etmiyoruz.
Özellikle kuru ciltler mutlaka fondöten öncesinde cildini iyice nemlendirmeli ki fondöten pul pul kötü bir görüntü oluşturmasın.
Ve mutlaka nemlendiriciyi sürdükten sonra cildimizin emmesi için 3-4 dakika kadar bekleyin ondan sonra ten makyajına başlayın.
Tabi bir de mutlaka haftada iki kez cildimize peeling yapmayı, nem maskesi uygulamayı ihmal etmemeliyiz.
Eğer ki yağlı bir cildiniz varsa kil maskesi de önem arz ediyor.
Ben her gün yoğun ten makyajı yapmadığım için fondöten kullanacağım zaman mutlaka öncesinde Clinique 7 day scrub ile cildimi arındırıyorum.
O kadar hafif yapılı bir ürün ki granülleri az, yapısı kremsi bu yüzden cildimi çizmeden temizliyor.
Ve peeling sonrası fondötende cildimde çok güzel duruyor.

Eğer ki cildiniz yağlı veya yağlıya dönük karma ise primer yani baz kullanmanızda fayda var.
Bir çok markanın bazları mevcut cildim yağlı olmadığı için pek baz kullanmıyorum sadece özel günlerde ve yaz aylarında kullanıyorum.
Primer'lar gün boyu cildin yağ dengesini kontrol altında tuttuğu için makyajın kalıcılığını da arttırıyor.
Makyaj bazları yağlı ciltler de parlamayı önlemesi, yağlanmayı kontrol altına alması için kuru ciltler de ise canlandırma için kullanılıyor.
Ama tüm cilt tiplerinde makyaj bazları ten makyajının kalıcılığını arttırıyor.
Tabi bir çoğunun içeriğinde silikon ve türevleri var çoğunluğu kadifemsi his bırakıyor ama artık renkli nemlendirici düzeyince renk veren, oldukça yüksek spf yani güneş koruması içeren bazlar da var.
MAC, Make Up Forever, Sephora, Benefit vb. bir dolu markanın bazları oldukça popüler uygun fiyatlı olarak The Balm, Flormar, L'oreal gibi markalarında makyaj bazları oldukça iyi iş görüyor.

Ve fondöten öncesinde mutlaka cildimizde ki kusurları iyi bir concealer ile kapatmalıyız.
MAC'in Studio Finish kapatıcısı ciltte ki lekeleri kapatmak konusunda biçilmiş kaftan diyebilirim.
Mükemmel bir kapatıcılığı var ve sonrasında üzerine fondöteninizi sürdüğünüz zaman ortaya lekesiz, güzel bir cilt çıkıyor.
Ama bu kapatıcı göz çevresi için oldukça yoğun ve kalın yapılı kalıyor fakat ciltte ki leke ve kusurları kapatmak konusunda çok iyidir.
Tabi mutlaka göz altlarımızı da daha hafif yapılı bir concealer ile kapatmayı unutmuyoruz.

Gelelim fondöten seçimine bunun için öncelikle cildinizi iyi tanımanız gerekli yani cildiniz yağlı mı, kuru mu, karma mı işte ona göre seçiminizi yapmalısınız.
Yağlı ciltler yağsız, mat (oil-free, matte) fondötenleri, kuru ciltler daha nemlendirme özelliği yüksek olan, yağ bazlı hatta mineral içerikli fondötenleri tercih etmeliler.
Eğer ki kuru cildiniz varsa mat duran fondötenlerden uzak durun çünkü kuru ciltte ki tüm kusurları ortaya çıkaraktır dahası cildinizde pul pul bir görüntüye sebep olacaktır.
Ve yağlı ciltler ise ışıltılı bitişi olan fondötenlerden uzak durmalı çünkü bu tarz fondötenler zaten yağlı olan cildinizi daha parlak ve yağlı gösterecektir.
Bir başka önemli nokta ise doğru renk seçimi, cilt tonunuzdan daha koyu veya daha açık renkte fondöten kullanmamalısınız.
Çünkü fondöten cildinizde ne kadar doğal durursa o kadar cildinizde makyaj yok gibi bir görüntü ortaya çıkacaktır.
Tabi bir de cildiniz sorunsuz ve kapatılacak leke vs. yoksa hafif yapılı, kapatıcılığı az olan fondötenleri ama tam tersi cildiniz sorunlu ise, kapatılacak lekeler, renk eşitsizlikleri varsa kapatıcılığı yüksek fondötenleri tercih etmelisiniz.

Bir diğer önemli mevzu da fondöteni ne kadar çok sürersem cildimde ki kusurları o kadar kapatır deyip bolca uygulamamalısınız.
Önemli olan fondöteni cildinize dengeli uygulamak ve mutlaka fırça veya makyaj süngeri kullanmalısınız o zaman daha doğal ve homojen bir görüntü ortaya çıkacaktır.
 Fırça ile fondöteni uygularken bastırmadan hafif, pıt pıt hareketleriyle uygulamalısınız aksi takdirde cildinizde fırça izleri olacaktır. 

Ve son aşama ise pudra ile makyajımızı sabitlemek.
Kabarık bir fırça ile toz veya sıkıştırılmış yapıda transparan ve parlamayı kontrol altına alma, makyajı sabitleme özelliği olan bir pudra ile özellikle t bölgemize sürerek makyajımızı noktalıyoruz.


Biraz uzun bir yazı oldu ama bu adımları uygulamak pek uzun sürmüyor.:)
Son olarak diyeceğim her gün cildinizi makyajla, yoğun fondöten ve pudralar ile yormamanızdır.
En azından hafta sonları cildinizi dinlendirin ve cilt bakımına özen gösterin.
Cildinize ne kadar iyi bakarsanız makyaja olabildiğince az gerek duyarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder